Alianţa Fiat-Chrysler s-ar putea muta în Olanda

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 20.08.2011
Oficialii Fiat şi Chrysler doresc să îşi mute cartierul general în Olanda. Această decizie vine pentru a stinge războiul simbolic dintre cele două tabre, dar şi pentru a beneficia de o serie de avantaje fiscale.

Oficialii Fiat şi Chrysler au în planuri construirea cartierului general în Olanda. Prin această decizie oficialii doresc o îmbunătăţire a relaţiei dintre acţionari şi totodată, evitarea unor taxe ridicate. Mai mult decât atât, în trecut, Chrysler a deţinut o linie de asamblare pe teritoriul Olandei, în Rotterdam.

"Pentru a evita certurile locale şi pentru a economisi bani din taxe, noua companie s-ar putea stabili în Olanda", scriu cei de la Reuters. În luna februarie, Sergio Marchionne, i-a enervat pe italieni spunând că în doi-trei ani cei doi constructori auto ar putea fuziona, iar sediul general va fi stabilit în SUA. Conform declaraţiilor apărute, oficialii Fiat au luat această decizie, nu doar pentru a obţine avantaje fiscale, ci şi pentru a stinge un război simbolic dintre cele două state.

Italienii de la Fiat se ocupă de situaţia celor de la Chrysler din iunie 2009, iar în ultima perioadă relaţia dintre cei doi constructori auto s-a îmbunătăţit, odată cu achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al americanilor.

Sergio Marchionne este foarte mulţumit de modul în care decurge acestă alianţă şi de faptul că americanii au reuşit o revenire spectaculoasă. "Această alianţă va deveni unul dintre cei patru, cinci sau şase jucători care vor activa pe piaţa auto la nivel global", a declarat Marchionne.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru