Alpine va inlocui RS la Renault

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 21.07.2008
Brandul Alpine va reveni ca versiune de performanta a modelelor Renault, urmand sa inlocuiasca emblema RS.

Esential

1955 este anul in care Jean Redele infiinta la Dieppe, in Franta, brandul Alpine.

In ciuda milioanelor de euro cheltuite anual de Renault in Formula 1, transferul de tehnologie catre productia de serie se realizeaza extrem de lent, din cauza lipsei unei directii clare a departamentului care se ocupa de cercetarea si dezvoltarea modelelor sport.

Renault foloseste in prezent “emblema” RS pentru modelele de performanta, linia urmand sa fie inlocuita cu un nume legendar din istoria producatorului francez: Alpine.

Sefii Renault au confirmat in nenumarate randuri ca intentioneaza sa renasca numele Alpine. Conform ultimelor informatii se pare ca noua generatie a modelului Megane, va beneficia de o versiune de performanta Alpine.

Succesul renasterii brandului Abarth, pentru Fiat, a fost principala sursa de inspiratie pentru renasterea lui Renault Alpine.

Via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • Frank SF
    oare e o idee buna?
    Nu stiu cit de buna e ideea - Renaultsport este o marca bine stiuta de connaiseurs, pe cind Alpine nu stiu cit de mult mai este cunoscuta la momentul actual...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru