Am testat noul Ford Mondeo!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 20.07.2007
Automarket a testat noul Mondeo pana pe litoral si va prezinta primele impresii legate de a treia generatie a modelului Ford.

Ce va trece prin minte atunci cand auziti cuvantul Mondeo? O masina care a facut istorie, care si-a trait veacul, care inseamna foarte mult pentru Ford, o masina care a avut problemele ei la un moment dat insa care si-a revenit. Cam asta inseamna cariera lui Mondeo de pana acum.

Ei bine, cea de-a treia generatie este altfel. Din doua motive. In primul rand, vorbim de o masina care, asa cum o vedeti astazi pe strada, a fost utilizata de James Bond (a.k.a. Daniel Craig) in ultimul episod al celebrei serii de aventuri. Ei bine, da, noul Mondeo este masina lui Bond si, desi Ford a cotizat evident pentru a reusi aceasta “performanta” disponibila pana acum doar supercarurilor cu un coeficient aerodinamic relativ ridicat, miscarea a reusit. Al doilea motiv al faptului ca ultimul Mondeo este altfel se numeste Kinetic. Asa cum s-a incetatenit in limba, Kinetic este noul limbaj de design utilizat de Ford pe modelele sale. Ce inseamna asta in practica? Pe scurt, cateva sute de priviri indreptate inspre tine cand esti la volan in primul test drive organizat in Romania si linii incisive care nu amintesc foarte mult de deja depasita versiune anterioara.

Ford vrea sa faca din Mondeo cel mai tare model din segment. Pentru asta, a pregatit nu mai putin de noua motoare in Romania (4 Duratorq TDCI si 5 Duratec pe benzina), de la un 1.6 pe benzina usor subpotent, trecand pe la un 2.0 TDCI care face toti banii si pana la un 2.5T care iti ofera tot ce se poate in segmentul de care vorbim. Si cand spunem “tot ce se poate” ne referim la grupul de sisteme electronice inteligente care iti fac viata mai usoara pe sosea.

Deliciul intregului test (care a avut loc pe Autostrada Soarelui, pana la Constanta) a fost, de altfel, Cruise Controlul activ care recunoaste si calculeaza automat distanta pana la masina care se afla in fata si franeaza usor pentru a evita un eventual contact intre cele doua vehicule.

Este adevarat, nu e o inventie exclusiva Ford si nici o noutate absoluta, insa ACC iti usureaza mult sarcina in cazul drumurilor lungi, o provocare care trebuie trecuta din start in CV-ul lui Mondeo.

Daca exteriorul arata bine (si diferit in zona grilei frontale, in functie de versiunea pe care o alegeti intre Ambiente, Trend, Ghia si Titanium), formele interiorului pot naste discutii in contradictoriu. Motivul: modul in care Ford a ales sa utilizeze, in locul unei planse de bord clasice si elegante, una high-tech care sa se potriveasca cu stilul abrupt de afara. In echiparile superioare, cadranele clasice se tranforma intr-un concert digital care arata mai degraba a mini-monitor de calculator iar consola devine un loc de pelerinaj pentru cei care isi doresc o multime de gadgeturi in acelsi loc. Este adevarat, fanii mai conservatori nu vor agrea acest stil schimbat al lui Mondeo, insa cei care au trecut pe Ford odata cu noua imagine Kinetic vor fi primii care vor aprecia imaginea modelului produs in fabrica Ford din Genk, Belgia.

In test au fost disponibile toate versiunile de caroserie: sedan, break si hatchback. Diferentele dintre hatchback si berlina nu sunt foarte mari, ele limitandu-se la spatiul din portbagaj, evident mai mare in cazul celei de-a doua configuratii. Hatchback-ul are insa avantajul de a fi usor mai scurt si de a fi mai abordabil si mai practic. Insa nimic nu se compara cu spatiul din break, unde (vezi si in fotografii) doi dintre colegii participanti la test au incaput fara probleme. Oricum ar fi, viitorii clienti vor putea alege intre 14 nuante de vopsea pentru exterior si trei variante de tapiterie, astfel ca identitatea fiecarui Mondeo cumparat in Romania va putea fi personalizabila pana la un anumit punct in functie de preferinte.

Urmeaza acum trei mari puncte pozitive ale lui Mondeo (cititorii carora le plac criticile sunt invitati sa reciteasca prima parte a textului).

Marile avantaje ale noului model Ford sunt suspensiile (legate direct de stabilitatea pe sosea), sistemul de frane si transmisia.

Primele reprezinta o surpriza placuta in conditiile in care stim ca pachetul de suspensii de pe rivalul Passat este, poate, cel mai dezvoltat tehnologic din intreaga piata. Nicio problema in virajele abordate agresiv, nicio problema pe partile proaste ale soselei. Compromisul pe care Ford l-a facut in favoarea confortului este unul placut in aceste conditii, fiind dublat de spatiul interior si de modul de constructie a scaunelor.

Daca una dintre problemele dumneavoastra la alegerea unei masini este reprezentata de frane, puteti sa va orientati linstiti spre Mondeo. Gandit pentru a functiona in conditii de berlina pur-sange, pachetul de franare nu supara prin sensibilitate sau, din contra, prin duritate, fiind concepute astfel incat sa fie practice si simple. Cutiile de viteze sunt exact ce avea nevoie Mondeo. Ford nu a dezvoltat o singura cutie pe care sa o imparta apoi la fiecare motorizare ci au gandit absolut fiecare pachet de transmisie in paralel cu motorul pentru care acesta a fost dezvoltat. Au rezultat cutii pretabile fiecarui propulsor, treptele scurte ale motorului de 2.5 litri dubland, de exemplu, aparitia sportiva a acestuia.

Oricum ar fi, in cazul in care va hotarati sa alegeti un Mondeo, testati mai multe versiuni de motorizare inainte. S-ar putea sa aveti surprize placute de la motoare pe care nu le-ati putea crede in stare sa va ofere confortul si senzatiile pe care le dau cu adevarat. Si invers. Dar neaparat cereti o configuratie superioara de echipare. Merita pe bune.

Preturile noului Ford Mondeo incep, in Romania, de la 15.590 de euro (1.6 benzina - 110 CP in versiune Ambiente) si ajung pana la un maximum de 23.085 de euro (2.5T benzina - 220 CP, in versiune de echipare Titanium X)

Comentarii (72)

  • Cosmin
    ford?
    Un Honda accord cu excelentul 2.0 I-VTEC in varianta confort, care printre altele are climatronic, oglinzi electrice incalzite sipliabile electric, etc, etc, costa cip 16.500 si ddp 19.500. mondeo e extrem de scump. un 2.0 benzina in echiparea ghia, care are in standard clima costa 24.000 ddp. spor la cumparaturi
    0 1
  • Bulanache
    "Am testat noul Ford Mondeo!"...ba voi va laudati sa ne faceti noua in ciuda?
    3 1
  • Atentie !
    Cel mai ...........de amortizoare il are Citroen !
    1 0
  • @cosmin
    da...dar piesele de honda...te rup...la mondeo o sa avem fabrica la craiova ;)
    1 1
  • eu cred ca aveati nevoie de o scuza de plimbare
    un test inutil baieti, mai ales ca e doar un drum pe autostrada..nu ati zis decat ca ar fi comod si il poti cumpara vopsit in mai multe culori.

    Ce conteaza pe langa o motor macar satisfacator, este sasiul daca se decurca de unul singur fara electronica (modele proaste: Alfa 147, X3, Astra...) si cum e directia/manevrabilitatea? Apoi vorbim de materiale in interior si vopseluri. Din Fericire vechiul Mondeo se descuca bine la toate aceste capitole, mai putin motorul de generatie mai veche si cateodata fiabiliatea lui. Deci sunt totusi motoare noi? inafara de Volvo-ul cu 5 cilindrii? sau tot cele vechi?
    0 1
  • ???
    Si voi facetzi teste...............


    o zi buna !
    0 0
  • Justin
    Alte motorizari?
    Cum este cu motorul de 1,8 Diesel si cutia in 6 trepte prezentate pe pagina www.ford.ro?
    1 0
  • Mircea
    1.8 diesel
    Salut. 1.8 diesel este unul dintre motoarele care vor face volum in vanzari. E ok, elastic, se vad toti caii. In rest, despre transmisie si restul nu vorbesc pentru ca am scris mai sus. dar este solutia perfecta de compromis pentru cei care nu vor versiunea de baza de 1.6 pe benzina, vor un diesel si nu au bani de ceva mai mare.

    Pe scurt, e ok.
    2 0
  • BAICU IOANA
    FORD MONDEO
    Baietii de mai sus cred ca au o mare problema si aceasta pare a fi invidia pe acest nou model ...
    Nu vi se pare ca EXAGERATI MULT cu atitunea voastra acra ??
    Masina este super , super buna !
    5 1
  • Plumbix
    poze
    .... ceva poze cu interiorul ar fi de folos...
    1 0
  • Mircea
    Ok
    @Plumbix: Rezolvat.
    1 0
  • acordul gramatical
    "de modul de constructie a scaunelor. "
    se spune in bucatarie; pentru a nu zgaria urechea se foloseste "al scaunelor"
    0 0
  • Bogdan
    marea problema Ford
    Cand Ford nu va mai trata piata din Romania ca pe o piata de Lumea 3-a, atunci vom cumpara Ford. Nu au fost interesati niciodata, suntem doar o tara bananiera pt ei unde lanseaza acolo modele pt snobii care dau mii de euro pe Optiuni. Acest optiuni sunt oferite de alte marci la preturi NET inferioare. Ford trebuie sa invete sa trateze o piata de peste 5 milioane de posibili cumparatori cu mai mult respect.

    Ciao
    0 0
  • Tto Bogdan
    interior inferior
    Ah da, si aratati si poze cu Interiorul masinii din Realitate, nu mai aruncati poze de la producator sau din reclame care sunt procesate pt calculator. Ca si Mercedes care a dat kix la calitate in noua C Classe, Mondeo da kix la interior si calitatea materialelor. Toyota si Honda sunt NET Superioare.
    0 1
  • daniel
    noul ford
    se putea totusi vorbi si despre consumul de carburant la suta de kilometri...
    0 0
  • Mircea
    @ogre
    Acordul gramatical este extrem de corect in text. Mai documenteaza-te... (nu e MODUL scaunelor, ci CONSTRUCTIA scaunelor).

    @Tto Bogdan: Interiorul este identic cu cel pe care il vezi acolo. Crede-ma pe cuvant.
    1 0
  • treia generatie a modelului Ford.
    nu cumva e a patra?...nu de alta dar am avut din fiecare generatie de Mondeo cate unul...iar din MK3 am avut primul si apoi urmatorul face-lift
    1 0
  • Mircea
    generatii
    Nu. Hai sa iti spun de ce:

    93-00 - prima generatie Mondeo (in '96 a fost operat un facelift major care nu este considerat insa generatie noua. In plus, versiunea din 96 nu a fost primita foarte bine de public din cauza designului neinspirat).

    00-06 - a doua generatie Mondeo (cunoscuta la noi de acum ca "vechiul Mondeo")

    07 - a treia generatie.

    E bine? :)
    1 0
  • reia generatie a modelului Ford
    http://www.mirez.co.uk/Types.htm...mk1, mk2, mk3..mk2 nu a fost facelift..
    0 0
  • Circotasul Auto
    F O R D
    Ford , sunt initiale nu un nume , vine de la :

    Fix Or Repair Daily - propietarii de Ford stiu ce inseamna

    Pa
    0 2
  • hai ba baietii!!!
    Cine-s tantalaii aia doi din portbagaj? asa faceti mai voi poze? puneti un sfrijit si un alcoolic in mondeo in lo de doua domnisoare frumoase? jenant.

    Si pozele cu interiorul?
    1 0
  • pt. Circotasul Auto
    ...ba tara... am ford de 4 ani.. si te inseli amarnic, masina are nevoie sa ii fie schimbate consumabilele la timp..in rest... talpa....
    ...apropo, noul mondeo e superb...vreau si eu unul.
    1 0
  • ursus2
    borbul si carcotasul aberant!
    Bordul si instrumentele de pe el sunt cat se poate de usor de citit,iar iar cel care abereaza mai sus ii place sa manance kkt cu polonicul cand e vorba de fiabilitatea fordului in general!Fiecare padure are uscaturi si fordul a dat kixuri cu unele modele.
    1 0
  • Marius Stancalie
    bun...dar...
    Tot logan dci mi-as cumpara... :)

    Lasand gluma la o parte.. observ ca nici un comentariu din cele de mai sus nu aduc in discutia asemanarea la design dintre noul mondeo si "greii" germani BMW, MERCEDES.... sincer.. parca ar fi BMW seria 5....
    1 0
  • romanu
    super masina
    Buna baieti.Sunt angajat ca sofer la un cotidian din romania.Azi dimineata seful meu mi-a dat ordin sa merg la reprezentantele VW si Ford,pt a testa un Passat respectiv Mondeo,ambele diesel,in vederea achizitionarii.Mi-a spus sa fac teste de 30 min si sa spun rezultatul in cel mai scurt timp.Asadar,dupa teste am decis: MONDEO!!!E mai frumos,atat interior cat si exterior,insa muuult mai manevrabil,iar motorul 2.0 TDCI este mai silentios si trage mai bine.Era sa uit de scaune,care sunt mult mai comode!!!Faceti si voi teste si va veti convinge.O zi buna!!!
    4 0
  • vazut masina in grecia...
    sal, desi multi deaici nu au informatii decat de pe net, si nu prea au fost la nici o reprezentare de masini, mare mia fost placere sa dau peste fordu asta in grecia la salonic, unde era parcata la umbra :)) grecu a fost amabil
    , am urcat la volan, scaunele sunt ok, parca te inghit la propriu, bordul finisat, arata exact ca cel din imagini, nu trebuia sa puna necesar alte poze facute de ei, era de cul neagra
    si era propulsata de 2.0 TDCI, a pornito omu, silentioasa, motorul e ok, e imbracat ca de iarna, dar sincer
    vibratii ale masiniii nimic...
    discuri de frana ventilate, a prins cu ea
    220 pe autostrada...bine engleza lui de balta am inteleso, in rest masina, portbagaju sunt ok, suspensiile ok, aaa si plecarea de pe loc...a fost ceva interesant
    sa infipt masina, ii dau un 5 spre 6 secunde pana la 100 de km acu nustiu exact cat e pe bune dar nenea asta cam atat ia luat sa faca suta...frane bune, electronica de pe bord...doamneee
    dupa ceam intrat in masina si a inchis usile
    avea geamuri inchise la cul fara folie sau etc... poi domnule cand a au pornit toate electronicele din bord...am ramas...roman ce sa fac...:)) si miam zis asta da masina...nu ea cea mai cea...dar oricum a evoluat.mult...interior negru de piele, bordul negru, fara alte culori pe el... volanul mia placut, cate comenzi pe el...
    in rest masina se comporta bine, nustiu daca va prinde cat zice pe bord...260...dar 200 si ceva tot a prins...mia zis grecu..sil cred...
    vam papa, si cine tipa k e fordu....de cacao sasi cumpere noul ford...si sa taca din gura cu explicatiile de prost gust...
    2 0
  • degeaba
    o parte din cei care posteaza pe acest site au numai comentarii proaste,"acre",invidie,devieri de subiect,mandrie si 50% sunt increzutzi ca le stiu pe toate ...numai respect celorlaltzi
    1 0
  • ford mondeo
    la inceput nu m-au incantat nici tehnic si nici vizual modelele ford...nu stiu de ce,cu toate ca nu am avut nicioda un ford...care sa fim seriosi acum e un nume in industria auto,dar noul mondeo sincer imi ia ochii ,frumoasa masina concurenta cred eu cel putin optic cu modelul peugeot 407.bafta ford si succes in romania :)
    0 0
  • @mmm..si nu numai....
    Ai dreptate, respect si tie !!!

    Si pana la urma, e vorba de preferinte, nu e masina perfecta nici a unui constructor, pentru ca e masina, e facuta din fiare, se uzeaza, etc, etc. Totul se bazeaza pe ce vrem, ce alegem, ce ne place, si ne reprezinta. Si pe langa toate astea, nimeni nu a vorbit nimic de promovare in toate comment-urile scrise pe acest subiect. V-as sfatui sa cautati spotul pulicitar pentru noul Mondeo, asta pentru cei care nu l-au vazut la TV. Se pricep la marketing oamenii astia. Si daca analizam bine piata auto, marketing-ul si PR-ul joaca un rol foarte important in volumul de vanzari al unui producator de automobile. Toti investesc in tehnologie, in cercetare, in modele noi, in campanii de promovare enorm de costisitoare, insa consumatorul, cel caruia ii revine produsul va decide soarta unei companii in functie de parerea lui despre acel brand, parere sustinuta intr-o foarte mare masura de marketing-ul companiei. N-o fi Ford-ul asta minunea tehnologiei, dar unii privesc alte aspecte ale masinii, aspecte care li s-au fixat in cap si care le dicteaza optiunile. Nu o sa nu ajute cu nimic uitat-ul in curtea vecinului: "Eu am Passat, e mai beton", "eu vreau Honda ca ...". Pai fiecare sustine si promoveaza ce are. Orgoliul asta bata-l vina...Stima !
    0 0
  • Vlad Tepes
    V-a dat cu virgulă
    Ei bine, cea de-a treia generatie este altfel.

    Ei bine, mai număraţi o dată generaţiile de Mondeo şi veţi avea surpriza să descoperiţi că aceasta este a patra.
    0 0
  • florin
    arata beton
    fata seamana cu volvo??? sau mi se pare mie, nu am vazut-o in realitate dar din poze asa apare.
    Nu vad nimic de masina germana cum ziceau unii, e mult mai frumoasa.
    0 0
  • floryan
    ford
    fiecare cu gusturile lui .. parerea mea k pe acest forum sunt multi invidiosi sau care fac comentarii fara sa stie . am mers aku vreo zile ku masina si merge super bine finisajele is ceva rar stilul elegantza sunt net superioare . e o masina buna . imi place dar nu as cumpara- o eu in continuare ador skoda oktavia tour . e o masina criminala . bft
    0 1
  • laurro
    despre....
    Despre Fordul produs pana in 2006 se spunea ca e "cel mai reusit passat " ( si credeti-ma ca asa era ). Noul Ford il depaseste din nou la raportul pret-calitate-garantie. Chiar daca avem alte marci de masini, trebuie sa vedem adevarul si sa dam Cezarului ce i se cuvine ! Este o mare reusita pentru Ford, si sper sa-mi pot lua si eu o astfel de masina, cea ce va doresc si voua ! N-o sa regretam !!!
    0 0
  • taticul unui ford mondeo din 2
    eu cred ca marita toate laudele
    Nu am testat inca noul Ford Mondeo dar va spun ca sunt super multumit de masina mea si ma gandesc ca cei de la FORD la noul model au adus imbunatatiri fata de al meu(cu toate ca nu stiu ce ar fi putut imbunatati).Deci daca aveti bani incercati-l si sigur o sa ramaneti ca "romanul"(cu gura cascata)
    P.S. Daca tot faceti o incercare alegeti un model cu mai multe dotari si o clasa superioara
    0 0
  • O uratenie
    Noua generatie Mondeo mi se pare f. urata din cauza spatelui prea ridicat, desi imi pare rau de bot pentru ca este frumos. Asa ca mai bine imi i-au la mana a doua vechiul model decat cel nou.
    0 0
  • invidii
    Bine spus. Toti cei care posteaza cate un comment aici pe site nu fac altceva decat sa isi scoata fiecare in evidenta masina pe care o are, ca aceea este cea mai buna, iar restul nimicuri chiar daca este o marca mai de renume! Iar in legatura cu acel individ care a facut test intre Mondeo si Passat, si zice ca bate Mondeo la majoritatea detalilor, hai sa fim corecti, nu comentez nimic depsre cele 2 modele, dar nu poti compara Ford cu VW. Nu dau detalii, pt ca adevaratii cunoscatori stiu!
    0 0
  • sigur?
    nu stiu care este parerea ta,dar,mai repede intorci capul dupa un Mondeo decat dupa u Passat,mi se pare mult mai bine detaliat Mondeo...
    Ford la unele treburi ia cam luat pe cei de la VW,EXEMPLU:PUNTEA SPATE INDEPENDENTA LA FOCUS care a fost primu iar apoi cei de la VW lau copiat si a iesit si Golfu...
    0 0
  • Mii de modele
    parerea mea ...ca vad ca asta se practica pe aici..

    de aceea sunt mii si mii de modele de masini pe piata, pentru ca sunt mii si mii de gusturi diferite.
    Oricat de bun ar fi un model trebuie sa existe si oameni la care pur si simpu nu ii place .. de ex: mie imi place Mondeo, am unul generatia precedenta, sunt multumit si parca mi l-as cumpara pe asta nou acum....dar dilema intre Ford Mondeo si o japoneza de aceeasi clasa...mai vedem...

    Insa, despre test-drive-ul facut spre Constanta...ZERO BARAT...mai bine luati pe cineva la autostop si il puneati pe drum sa va faca articolul ....sau asa ati facut? :)
    0 0
  • mondeo
    Asta arata exact ca un renault laguna....
    0 0
  • Au cam zbarcit-o cu spatele. Abia scapasem de focus1 sedan (un spate absolut nefericit) si acum asta.
    0 0
  • masina
    Nu stiu date tehnice si nici nu ma bag imi plac modelele ford ...dar nu toate:)
    cert este ca acest model aduce din fata cu un Audi si din spate cu un Renault
    -judecand dupa faptul ca a fost conceput (proiectat) la nemti o sa imi cam dati dreptate
    -nu imi place ca toti producatorii mari au inceput sa adopte strategia plagiaturii fara a scoate ceva diferit si mai ales dus spre anul 2007 ...vedeti Honda Civic ....superb exemplar o masina a anului 2007 intradevar
    -mentionez ca sunt exclusivist BMW
    -dar desigur parerile sunt impartite, fiecare cu gustul lui si poate ca eu nu mai vad bine si ma insel in privinta asemanarilor dintre firmele mentionate mai sus
    Cert este ca stiu sigur daca vreau o masina de viteza costuri minime performante din belsug imi iau BMW ,vreau siguranta iau Volvo si Toyota, vreau sa imi iau o masina dupa care sa se uite lumea imi iau una exotica care sincer pe drumurile noastre nu prea isi vede rostul
    -iar daca vreau sa imi iau o masina de care sa rada lumea imi iau ceva autohton nu zic ce...
    PS:spor la cumparaturi sa va luati cate 50000000 de exemplare ...cat mai putina poluare va rog in schimb
    0 0
  • Mondeo la dotari standard este cam nula. Nici macar toate elementele de siguranta nu le are in standard, de ex. ESP, care la Passat este in standard si pe cel mai slab nivel de echipare pe langa faptul ca esti "inconjurat" de air-bag-uri. Nu mai ziceti ca mai degraba intoarceti capul pe strada dupa un Mondeo, ca are linii mai frumoase, etc. Urcati-va in noul Mondeo dupa care in noul Passat. Hai sa fim seriosi ca nu prea le poti compara ca si calitate si finisaje si functionalitate. Faceti un test intre Passat si Mondeo, dar un adevarat test, nu pe autostrada cu am mai auzit ca fac altii. Sa vedeti atunci care dintre acestea se comporta mai frumos pe sosea, si care are stabilitate mai buna.
    0 0
  • Passat?!
    Tu, IIO ai Passat,nu? Dar de ce nu spui cat de zgomotos e motorul VW pe langa cel de ford? Noul mondeo mi se pare reusit si chiar reuseste sa intoarca privirile.Este o masina care a evoluat vizibil.
    0 0
  • alx
    da, am noul passat, dar nu mai exagerati atat cu zgomotul motorului, mai ales la noile generatii. recunosc ca este putin mai zgomotos, dar cand vorbim de performantele motorului, da clasa la ford. eu nu zic ca noul mondeo este urat. chiar este un model cu un design frumos, dar totusi este ford. toata lumea care a condus TDI stie cu adevarat care este placerea, fata de alte dieseluri.
    0 0
  • passat
    toti tarani au passat
    0 0
  • si tu nick probabil faci parte din categoria de oameni care de abia se pot limita la un mondeo si din cauza invidiei aruncati cu vorbe urate. dar stiti cum ii, cu cat este mai mult criticata masina, inseamna ca tot cu atat este mai ok decat asa numitul "rival" mondeo. ;) :))
    0 0
  • tarani
    daca zici ca toti taranii ai passat, atunci de cei care au bmw ce sa mai zicem??????
    0 0
  • mariusx
    versus
    Eu vreau sa imi cumpar in urmatoarea perioada o masina pana in 20 , 22 mii e DDP.
    Am plecat de la Honda Accord benzina 2.0 19.600 ddp.
    Am zis sa mai vad si ce alternative am:
    toyota avensis 2.0 diesel echiparea luna 22 mii ddp.
    alta varianta ar fi si noul ford mondeo .. echiparea cat de cat ar fi trend motorul 1.8 diesel 22 mii. Skoda superb varianta extended - cam 19500 ddp - cheala rau , nici macar casetofon si motorul diesel de 115 cai !!! naspa .. sare.
    Am inceput testarile azi .. am fost cu mondeo. Eram mai sceptic la inceput .. pare interesanta.. in teste destul de bine .. singura chestie e ca e cam scumpa pentru ce ofera comparativ cu cele 2 japoneze. Daca urmatoare echipare ar fi pe la 22 ar fi super asa .. pana in 22 mii pe diesel nu ai bord din ala misto si multe chesti marunte care conteaza..
    Deocamdata parerea mea e ca ford mondeo e de luat in calcul doar daca te intereseaza modelele de varf .. In rest nu cred ca se merita comparativ cu concurenta
    0 0
  • tot tarani
    da sa fiu sincer m-am limitat la mondeo de 30 de mii decat la un passat model 2005 la acelasi banii sub ford mult de tot. apropo nu zic ca passatul e o masina rea dar se poate compara cu opelu nu cu ford / bmw sau audi
    0 1
  • frumos...
    ce nu mi-a placut: forma mastii de la difuzoarele de pe spate si computerul de bord care se vedea incredibil de slab dar si masinile astea de test drive nu-s prea... intretinute :P in rest, masina e super spatioasa, mai spatioasa decat golf 4 si focus ambele lungi :)
    0 0
  • pt. spy
    Spy masia asta e mai spatioasa decat seria 5 de la bmw ... nu stiu ce comparatii faci tu pe acolo :doh:
    0 0
  • POKITOMAN
    NOUL FORD MONDEO
    FOARTE TAREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
    0 0
  • defectiuni
    de ce nu mi se inchid usile automat din int masini? .Si porbagajul se deschide numai din telecomanda! .Dar nu tot tinpul
    0 0
  • IMI IAU MONDEO
    FRATILOR EO AM UN PASSAT,IL DAU SI IMI IAU MONDEO.E TARE DE TOT ,MULT MAI TARE DECIT UN VW.MOTIVUL?O MASINA NU INSEAMNA NUMAI PERFORMANTE,CI SI INTRETINERE SI REPARATII,SI PASSATUL E NO.1 LA SCOS BANI DIN BUZUNAR CIND E VORBA DE ASTEA.PT AIA CARE O ARD CU PASSATUL CRED CA ISI REPARA CU PIESE SH DE ZIC CA PASSATUL E MASINA MULT MAI TARE DACA O LUAM D.P.D.V.AL COSTURILOR ACESTORA.
    0 0
  • blue-challenge
    sal
    am un preten kre zice mereu k opelu e mai bun ca ford..deoarece are el opel..dak as pune cel mai bun ford pe langa cel mai bun opel..la-r face opelu..ford shelby gt500 ori ford gt-40..gasiti un opel de 500 de cp:))
    1 0
  • Gustavo
    Beton noul mondeo
    0 0
  • ford
    am ford mondeo 1.8 tdci e o masina super
    0 1
  • Noul Mondeo!
    De aproape 1 an de zile vreau sa imi cumpar 1 masina noua pana in 25.000 diesel!Am testat de mai multe ori,Superb care este varza,Mazda 6 si Toyota Avensis!Pana sa apara noul Mondeo ma hotarasem la Avensis insa de cand am facut 1 drive test am ramas profund impresionat de Ford!Este superba!Recomand versiunea 2.0 Trend!La ora actuala nu are rival in acest segment de piata!
    0 0
  • Mondeo08
    Mondeo vs Passat
    In primul rand vreau sa va spun ca sunt un tanar de 21 ani si sunt pasionat de masini.In urma cu vreo trei luni am inceput sa-mi caut o masina SH din clasa medie.La inceput am vrut A4,A6,Vectra,apoi Passat...ca doar toata lumea are Passat si e laudat mereu.Am inceput sa caut pe internet si am gasit un Mondeo Tdci '04.M-am dus sa-l vad si apoi l-am si cumparat,fara sa mai caut Passat-uri si alte c_c_t-uri.Sa nu credeti ca nu am avut ocazia sa ma dau si cu cateva Passat-uri,-are si unchiu(2,0 TDI an 02) si are si prietenu' 'lu vara-mea(2,0 TDI an 04) si m-am dat si cu unul din 2006 a 'lu vecinu' si sincer Mondeo al meu le da clasa la cele vechi iar cel de 2006 trece de mine,dar cu greu si sincer Passat-ul nou la interior e mai urat decat fordul meu.Deci cel nou cred ca-i da clasa la "King Passat"(nici Passatu' nu-i o masina minune,hai sa fim seriosi.Cand o sa am banii de Mondeo nou,il cumpar fara sa clipesc din ochi.)Ford=Calitate,VW=Numele/Ford=Full option,VW=Masina CHEALA!....Hai pa.
    1 1
  • Noul Ford Mondeo
    Observ aici cativa ofticati sau de ce nu,imbecili care tot afirma ca Passat-ul(care se fabrica de cativa ani buni si este invechit tehnologic din toate punctele de vedere fata de Ford) este mai bun ca noul Ford Mondeo!Am 1 Titanium X full 2.0 140 de cai!Nici nu va imaginati ce masina este noul Mondeo!Sunte-ti complet pe langa subiect si chiar cadeti in derizoriu!Passatu-l pe langa aceasta masina este muci in ceai!Passat-ul este o masina de mana 3-4 in Germania impreuna cu Opel,pe cand Ford este primul constructor de automobile din SUA si totodata principalul!Deci,cand Ford facea prima masina la Chicago,WW nici nu exista!Asa ca frana!Ford este o masina stilata si rafinata pe cand Passat au toti tiganii!Va dau un sfat:Mergeti cu noul Mondeo cel putin 100 de Km si va ve-ti convinge de ce poate aceasta masina!
    1 2
  • NEW Mondeo !!!
    Am un Ford Mondeo 1.8 TDCI 125cp luat prin ROMCAR . Pot sa va spun ca are 9 luni si 16.500 Km si foarte multe probleme (directie, ambreiaj, computer de bord).1. Dupa 1 luna actibildul de la butonul de dezaburire a prins aer si l-au schimbat dupa 7 luni spunand ca e din vina mea ca am folosit parfum (cu toate ca le-am aratat ca folosesc gel parfumat)2.Tot dupa 1-2 luni s-a ars un bec de ceata pe spate si l-am platit tot eu3.Le-am spus de multe ori ca are probleme la directie, cu chiu cu vai am reusit sa-i induplec sa verifice si au spus ca "era ceva suspect, dar acum e OK", dar nu e OK4.Ambreiajul miroase in trafic , am incercat sa plec din loc pe o rampa de 30 grade si nu am putut (plus miros la ambreiaj) iar in alte dati in conditii similare se aude un zgomot. Deasemenea le-am zis de f multe ori dar "nu se confirma"5.Am incercat sa pornesc motorul intr-o dimineata si cand am pus contactul toate la bord faceau ca bradul de craciun. Am chemat asistenta Ford mi-au dat curent sa pornesc am fost la ROMCAR si mi-au zis ca "nu se confirma", masina e OK.6.Afara erau -5 grade, computerul arata +15, consumul era de 8% si calculatorul arata 6%( apropo de consum , cartea tehnica arata afara 4,7 si ea consuma peste 6Sfatul meu este sa va orientati spre alta masina ca asta e doar frumoasa, in rest sincer nu merita banii. Plus serviciile post vanzare la ROMCAR sunt sub orice critica.Pentru detalii dancosma2003@yahoo.com sau 0744.632344
    1 0
  • PUIU ITALYA
    FORD MONDEO2005
    EU AM GASIT O MASINA F MONDEO DIN 2005 SW 6 TREPTE ESTE FULL ARE 26MII KM REALI DE LA FORD ITALIA PENTRU CA EU STAU IN ITALIA PRET E DE 14.500 E MOTOR 20 TDCI 130 CAI SI CUM NU AM AVUT NICIODATA VREAU SA STIU DACA SE MERITA SI CE PARERI AVETI DE ACEST MOTOR 20TDCI E REUSIT ARE PROBLEME... MERG BINE NUSTIU CE SA FAC.. AM VAZUT A4 AUDI DAR MI SE PARE MICUT FATA DE FORD PASATUL 2OO4 E ACELASI MODEL VECHI VA ROG MULT SA MA AJUTATI ID MEU ESTE ANDREI_GROSU92
    2 0
  • new mondeo
    mil iau si eu titanium x.[ofticativa](DOC esti cautat pt. a conferma daca e asa ce ai scris)tony79romasvv@yahoo.it)
    0 0
  • ciprian cj
    da noul mondeo
    Da noul mondeo. Il urmaream din primavara 2007 pe internet.arata foarte bine. In toamna lui 2007 am vrut sa-mi iau un mondeo second din germania. 15000 euro 2006 140 cp full, dar nu dracu m-a pus sa trec pe la reprezentanta ford din cj sa-l vad pe asta nou. Am facut un drive test si gata am fost lipit de el. in saptamana viitoare aveam NOUL FORd MONDEO diesel 1.8. masina era ok mai ales la drumuri lungi nu simteam oboseala, dar la 3 luni prima bomba. Intru in masina dau cheie au inceput sa palpaie toate beculet si moarta a fost. Nu mai avea strop de curent. Am luat curent de la vecinu cu Loganul si ..... dupa 3 luni aceasi chestie am chemat ford asistenta si ... masina este ok. Cand s-a intamplat a 4 oara au gasit hiba . Blocul de aprindere a farurilor este defect de serie si se schimba fara costuri suplimentare!!!!!! Am avut supapa de readmisie a gazelor arse blocata au schimbat-o dupa 2 saptamani. e o masina frumoasa dar ...... mai bine un second care si-a facut veacul prin testul timpului.
    0 0
  • noul mondeo
    sunt posesorul unui mondeo 2008...motor2.0 TDCI 140cp 340 cuplu ceea ce mi se pare impresionant chiar si pentru un diesel echpare ghia ,pana akum nu mia creeat probleme ,la drumuri lungi se comporta excelent...si datorita cruise controlului care este fenomenal ...motorul trage ff bne pot sa zik k atinge 100km km in 6.5-7sec nu am avoot probleme in nici o depasire pana akum tinand cont k am depasit ff multe masini p autostrada ...viteza maxima atinsa fiind de 215 km /h
    1 0
  • mondeo
    mondeo
    si eu am unmondeo nou de saptamana asta 2.0 tdci titanum si este sooper vit max 230
    0 0
  • mondeo
    am avut si eu mondeo 2.0 tdci si multe probleme . sa incep cu inceputu , la 9500 km am schimbat pe garantie caseta de directie la 50000 injectoarele am mai schimbat 2 xenoane FOARTE SLABE acum l-am vandut si am luat passat cc
    0 0
  • Ford Mondeo
    bai fratiilor.........am si eu un mondeo de 4 luni,versiunea titaium x si va garantez ca va face sa va simtiti intr-o masina superioara celorlalte mentionate mai sus de ceilalti.Parerea mea e ca la motor nu ai ce sa ii reprosezi, este excelent . D e exterior ce sa mai zici, mai ales daca te gandesti sa iti iei o varianta de top, ai jante de 17, piele si multe altele...... deci este super masina
    1 1
  • ford mondeo
    eu am fost sa-mi configurez masina si nu pot sa va explic in cuvinte este ceva bestial nu incape nu pot sa reproduc de la sisteme de siguranta la drum confort piele si multe altele este si faptul ca o pot incalta cu jante de 19 ynci ei bine ganditiva si voi cum va arata, in varianta titanium
    0 0
  • Mondeo
    am si eu unul din 2008 e versiunea titanium 2.0 tdci 140 kw si ce va pot spune e superrrr ac are 3 ani si arată ca nou motorul parca nu oboseste ii dai talpa si parca tot ar mai vrea dar ți se face mila cel Putin când e al tau si pot sa va spun cu adevărat ca iam dat 240 la ora cu 4 persoane in el si prtbagajul plin pe autostrada din Germania si după cum va ziceam motorul încă mai cerea pedală . Probleme niciuna ac are 63.000 km dar ca mașina sa țină trebuie intretinuta schimb de ulei si filtru ulei la fiecare 10.000 km , la 30.000 km filtru ului , filtru particule , filtru aer , filtru combustibil si uleiul si dacă vrei calitate de piese recomand ateliere bosh si uleiul sa fie ecologic 5.30w face bine motorului . dacă va gânditi bine marca Ford iese din fabrica cu cele mai multe optiuni utile si practice pe care nu trebuie sa le plătești cum ar fi cazul la celelalte mărci de autovehicule . filtrul de particule după cum știți se imbacseste praf , gunoaie etc. se recomanda ca o data la luna sa mergi între-o viteza mica la turatii mai mari 3.500 de turatii in viteza a 4a recomendebil pe drum întins cum ar fi autostrada cam 25 de km . nu va speriati nu va pati nimic ii face bine si ASA se curată filtrul de particule asta da pana tr sal schimbati
    1 0
  • mondeo
    dacă ar fi sa mai îmi iau o mașina tot mondeo mi-as lua
    1 0
  • pentru Radu
    mai radule farurile cu xenon nu se ard nu stiai alea au garantia pe viața farurile care le ai tu sunt doar bidirectionale sa nu crezi ca acea lupa ce o au farurile mașinii tale sunt xenon sunt doar lupe inauntru nu au decât un bec H7
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru