Americanii sunt prea grasi pentru masini

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 18.09.2007
Problema obezitatii se reflecta si asupra masinilor, care nu sunt construite pentru a sustine o cantitate prea mare.

Una dintre cele mai mari probleme ale societatii americane o reprezinta obezitatea. Tot mai multi americani sufera de pe urma alimentatie fast-food si devin supraponderali. Consecintele faptului ca tot mai multi americani sunt obezi se reflecta in numeroase domenii si chiar si pe piata auto.

Unul dintre cele mai ciudate studii efectuate pe piata auto arata ca americanii devin tot mai grasi pentru unele modele auto. Modelele sport, cum ar fi Mazda MX-5 sau Chevy Corvette, nu sunt construite pentru a transporta doua persoane care depasesc 90 de kg, iar aceasta situatie o gasim des in SUA.

Dar problema masinilor care nu pot cara mai multi pasageri supraponderali nu o intalnim doar la modelele spot, ci si in cazul modelelor sedan sau crossover. Spre exemplu Acura TSX, sedan cu cinci locuri, este construit pentru a suporta cinci persoane a caror medie de greutate trebuie sa fie de maxim 77 kg. Acceasi caracteristica o gasim si pentru noul model Mazda CX-7.

In medie, modelele auto sunt construite pentru a suporta o greutate de 5 pasageri cu o medie de greutate de 68 kg.

Conform datelor Centrului American de Control al Bolilor, date aferente anului 2004, greutatea medie a barbatilor adulti din SUA este de 86kg, iar a femeilor de 74 kg. La o simpla privire se pot observa diferentele mari intre greutatea medie a americanilor si capacitatea medie de suport a modelelor auto.

Comentarii (20)

  • George
    americani
    pai astia fac masinile pentru chinezi, japonezi si africa sub dezvoltata !
    0 0
  • Prea grasi
    Cred ca e cel mai tare articol din ultima vreme. Oricum la ei se fac masini groaznice. Si da, sunt prea grasi pentru orice. Si pentru a gandi.
    excelent articol
    0 1
  • Pt Parlament
    Sa le dam parlamentaril;or niste masini d-astea , sa-i recunoastem mai bine !
    0 0
  • Cum se...
    ... numeste un om inteligent in America?
    Turist.
    Simplu, nu?
    0 1
  • AndreiRN
    Interesant
    Eu nu prea stiu unde fac astia statisticile ca la servici nu am nici-un obez ci chiar indivizi foarte bine dezvoltati fizic. Nici printre vecini nu pot numara persoane obeze dar ...... rade ciob de oala sparta e un proverb.
    Baaaa, acum vreo 20 de ani am avut niste vecini care cu toti erau niste monstri. El avea un Nissan 280ZX si cand se aseza pe scaun se inclina masina. Sotia era la fel si doua fete similare dar cam toti erau pe la 2m inaltime.

    C:\Documents and Settings\LaserOfficeStation.AMROFAB\My Documents\New Folder\Funny\Articles\Food\Obesity rising in Europe, especially in children - Yahoo! News.htm
    0 0
  • statistici
    N-am fost in America, dar imi vine greu sa cred ca greutatea medie a femeilor adulte este de 74kg.
    Cred ca dupa ce au cantarit atatia obezi li s-a stricat cantarul :))... Sau oamenii sunt considerati adulti dupa ce depasesc o anumita greutate :))
    0 0
  • ar fi bine sa crezi
    in America 5 din 10 femei sunt umflate cu pompa
    0 0
  • AndreiRN
    Grasane
    "in America 5 din 10 femei sunt umflate cu pompa"
    Daca Tu le-ai numarat asa o fi dar poate undeva pe la tara sau prin paduri ca pe plajile Californiene nu le-am vazut pe alea umflate cu pompa.
    Baaaa, este una in cartier care arata cam asa dar sunt inca 30 care au doar 50 de kg.
    In schimb am vazut ceva sunci pe la Baile Herculane cand am fost.
    0 0
  • din pct asta de vedere sunt mandru de a fi Roman
    din pacate problema obezitatii- supraponderalior la America si chiar la englezi din cauza Fastfooodurilor McDonald e adevarata: mananca mancare nesanatoasa asta e!!,
    am fost prin Maroc si cand vedeai pe strada o tipa sau tip gras, erau turisti, ii auzeai apoi vorbind engleza;
    In Maroc mancarea se gateste e chiar mai buna ca si la noi!
    0 0
  • imigrant
    imigrantii
    tind sa cred ca restul de americani care nu sunt grasi sunt in general imigranti,
    pacat de grasi pt. ca stiu ca nu iii usor sa scape de kile...
    0 0
  • Accidente la rusi
    Cine e slab de stomac sa nu se uite, sunt necenzurate

    http://www.4lol.ru/94/
    0 0
  • lebowsky
    americani
    "Daca Tu le-ai numarat asa o fi dar poate undeva pe la tara sau prin paduri ca pe plajile Californiene nu le-am vazut pe alea umflate cu pompa."
    Pai normal ca pe plajele californiene nu gasesti grasani.Nici eu in Miami nu vad mai deloc grasi, dar in alte zone e plin de ei.Probabil ca depinde si in ce parte a continentului stau.Oricum asta e o problema la nivel mondial, dar se reflecta mai ales la americani.Doar cu toti am vazut "Supersize me"....mama lui de supersize pt 50 de centi....
    0 0
  • ptr. AndreiRN
    Pai mai andrei daca lucrezi la gym normal ca colegii tai sunt bine dezvoltati...
    In rest media in USA e ,,plinuta,,
    0 0
  • pe plaja?
    Serios acum, cei care dau exemple de genul "nu am vazut prea multi oameni grasi pe plaja" sau alte locuri similare ar trebui sa ia in considerare si alte locatii gen fast-food-uri, spitale si alte locatii unde poti sa ehilibreze statistica personala. Nu cred k cei mai grasi sunt chiar atat mandri incat sa se afiseze pe plaje. Statisticile demonstreaza k SUA sufera de obezitate nu parerea unora care au vazut mai multi sau mai putini grasi in cartier. Fast food sucks si e rezultatul unei societati axate pe reducerea costurilor, eficientizare dar si un ritm stresant al vietii, (poate si inconstienta - doar traim intr-o societate de consum)
    0 0
  • bavariarent.ro
    super tare
    mda...din pacate statisticile alea sunt facute nu langa birourile "wall street journal" sau in times square...ci in toata tara aia.
    o realitate cruda din pacate dar deh...fiecare isi merita soarta din moment ce ne-o facem cu mana noastra.
    0 0
  • Mihai 2
    barna di ochii altuia...
    Americanii au probleme cu obezitatea. Este clar. O dovedesc studii stiintifice. Noi de aici nu ne imaginam cat de mari pot fi aceste probleme. Sunt oameni care nu se pot misca de grasi ce sunt. Am vazut obezi care vin cu vanurile la supermarket, din van isi scot carucioare electrice si se depolaseaza in felul asta prin magazin. Nu fac doi pasi.Si nu sunt cazuri atat de izolate. In timpul asta la noi Mac-urile sunt pline de copii si la KFC sunt cozi kilometrice... In cativa ani pe talon la Logan va scrie ca e masini de 4 locuri.
    0 0
  • AndreiRN
    "Pai mai andrei daca lucrezi la gym normal ca colegii tai sunt bine dezvoltati.."
    Departe de mine asa ocupatie si as pute spune ca si eu am vreo 5 kg in plus. Lucrez in industria aerospatiala de 20 de ani.
    "tind sa cred ca restul de americani care nu sunt grasi sunt in general imigranti,"
    Realitatea este ca noii romani sositi pun 15-20de kg pe ei in primele 6 luni de viata buna. Majoritatea americanilor cunoscuti de mine se respecta suficient sa se mentina in forma. Romani, armeni si mexicani cunosc cu diametre considerabile.
    "Fast food sucks si e rezultatul unei societati axate pe reducerea costurilor"
    Si totusi in romania McDonalds are un succes enorm si profituri la fel. Preturile sunt cu 25% mai ridicate ca peste ocean si profitul cu peste 50% mai mare datorita investitiei reduse si a costului de munca redus.
    0 0
  • jazzboy
    si le ce ne-a folosit??
    sa stea in tzara lor...dacia 1300 duce 5x100 kg si mai 4 saci de ciment in porbagaj si 2 saci cu nuci pe mashina si mai legi si o remorca....si te duci si pe drumuri grele pe la tzara.... vorbesc din experientza...
    0 0
  • Poza insotitoare
    Ce legatura are austriacul Erwin Wurm (autorul lucrarii prezentate in imaginea articolului) cu articolul?
    0 0
  • Acura TSX
    Acura TSX este de fapt Honda Accord in Europa si Japonia, deci nu e proiectata ptr piata americana, care are alta Honda Accord, binenteles mai mare
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru