Angajatii Dacia intra in greva generala

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 20.03.2008
Sindicalistii uzinei Dacia din Pitesti au anuntat declansarea grevei generale incepand cu data de 24 martie.

Esential

13.000 de oameni sunt angajati in uzina Dacia Renault din Pitesti.

Angajatii Dacia au anuntat declansarea grevei generale incepand cu data de 24 martie, ca urmare a esuarii negocierilor purtate cu patronatul.

In cadrul discutiilor de joi patronatul nu a mai inaintat o alta oferta de crestere salariala, dupa cea facuta cu doua zile in urma, care viza o majorare cu 118 lei, in conditiile in care sindicalistii au cerut o crestere salariala de 550 de lei, in doua transe: 350 de lei incepand cu 1 ianuarie 2008 si 200 de lei incepand cu 1 iunie.

"Am inceput discutiile de la oferta de 118 lei, inacceptabila. Nu au venit cu o alta oferta si practic nu am avut ce sa mai discutam. Este clar ca de luni, 24 martie, vom fi in greva generala, deci incepand cu ora 7.00 va fi oprita intreaga activitate. Avem semnaturi de la 80 la suta dintre salariati, astfel ca vom intra in greva generala", a declarat pentru Mediafax Ion Iordache, viceliderul sindical de la Dacia Renault.

Uzina Dacia din Pitesti are 13.000 de angajati.

Taguri: Dacia, Renault

Comentarii (9)

  • gushperix
    cum sa faci profit 6 la suta
    1. platind angajatii prost,2. scotzand si untul din ei,3. folosindu-te la maxim de pozitia privilegiata pe care o ai pe piata (si de ocrotirea guvernului) pentru a practica niste preturi prea mari comparativ cu costurile de productie...cand incepi sa te lauzi cu rezultatele angajatii incep sa se intrebe 'frate da noua ce ne iese la faza asta' ca romanul nu e japonez sa munceasca de dragul performantei (poate si din cauza salariului).si te mai miri ca unele loganuri au lufturi intre faruri si bara fata la fel cum erau pe la daciile vechi. mai mult nu inseamna de multe ori si mai bun. si am sa mai reiau o idee expusa mai demult... un produs pe masura ce este fabricat in numar mai mare se ieftineste deoarece costurile se diminueaza considerabil. a vazut cineva asa ceva la dacia??? nope...
    0 0
  • ALX CT
    @gushperix
    Vizavi de commentul tau f.bun si la obiect,astia de la Renault (si inka cateva firme) cand nu l-e convine (sindicate,angajati + salarii decente)isi strang bagajele si hop in alte tari mai "slabe" si culmea acolo platesc ai putin salariile deci ar insemna produse mai ieftine dar....matematica noastra nu merge cu cea de la Renault (si nu numai)deci..profit mai mare salarii mai mici si produse la aceelasi pret ?!?!?!?!? singurul motiv pt care isi schimba baza de productie anumite firme e logic profitul,nu ii intereseaza sa vina in RO si sa dea acelasi salariu ca in Franta.ce marfa e si uite cum ajungem sa fim exploatati ....
    0 0
  • Mai tineti minte cum ameninta "onorabilul" prezident F.Fourmont ca va concedia muncitori daca retrag astia taxa?Pai in conditiile in care Loganul se vinde in draci si la noi si afara, taxa INCA mai e, privilegiati sint, astia de la Renault tot sint nemultumiti si nu le maresc salariile oamenilor alora.Tupeu maxim de profitori...astia cred ca l-au intrecut si pe Copos in zgircomanie!
    0 0
  • nasol moment
    Salariatii o sa-si primeasca banii pana intr-un final, nu de alta, dar dacia pregateste o mare surpriza in 2009, iar fara angajati asta nu e posibil. Dacia pregateste o masina, pe platforma lui Renault Megan 2.
    0 0
  • dacia=0
    sa speram ca renault va inchide uzina dacia definitiv si va desfiinta marca dacia!
    0 0
  • cineva
    taci
    GIGI.....daca taceai.....filozof ramaneai
    0 0
  • AndreiRN
    13000 de angajati!!!
    Doamne, dar aia se inghesuie unul pe altul?Asa de multi indivizi se chinuie sa faca .... gresit, sa asambleze masina aia???Nu este de mirare ca sunt neprofitabili si nu si-au scos investitia.
    0 0
  • mda
    Dupa succesul pe care l-au avut cu Logan , ar trebui sa mai "imparta" din castig , marind salariile , dar nu la director si la ing. sef..........
    0 0
  • sugi pula
    Ce succes bai boule,succes,golanurile sunt cumparate de golani,handicapati fara bani etc...Numai romanul prost se lasa pacalit de dacia si cumpara un golan!!!Voi care aveti bani numai de golan mai bine mergeti cu bicicleta si sugeti pula la cei care umbla cu tuareg cum eu bai prostilor
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru