Anvelopele de iarnă false: glumă sau iniţiativă cu potenţial?

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 20.09.2011
Un anunţ pe un portal de comerţ online a făcut furori în rândul internauţilor români: abţibildul din cauciuc cu inscripţia M+S care poate "transforma" o anvelopă de vară într-una de iarnă.

Un anunţ de vânzare de pe portalul Okazii.ro a stârnit atât râsete, cât şi semne de întrebare în rândul internauţilor. Vânzătorul oferă abţibilduri din cauciuc, vulcanizabile la cald pe peretele anvelopelor, după cum arată blogger-ul Vali Petcu. Legea în vigoare care reglementează utilizarea anvelopelor de iarnă sau all-season în sezonul rece specifică doar prezenţa respectivelor inscripţii pe anvelopă pentru a evita pedeapsa contravenţională.

Abţibildurile au şi un munte stilizat în care a fost desenat un fulg de zăpadă, simbol pentru cauciucurile de iarnă. Teoretic, un şofer ar putea să se sustragă de la utilizarea anvelopelor corespunzătoare sezonului contra sumei de patru lei. Între timp, anunţul a fost eliminat de pe portal, dar asta nu garantează că nu au existat şi clienţi. Aparent, gluma a pornit de la un alt blogger român, care scrie pe pardaf.ro.

Automarket vă reaminteşte că anvelopele se diferenţiază atât prin componenţa cauciucului din care sunt fabricate, cât şi prin inscripţiile de pe flanc şi prin profilul acestora.

Evident, capitolul performanţe este cel mai important, anvelopa de iarnă fiind net superioară uneia de vară la rularea sub 7 grade Celsius pe asfalt umed, uscat sau acoperit de zăpadă. Respectiva inscripţie nu schimbă nimic nici măcar în faţa poliţiştilor, care ar putea observa cu uşurinţă o inconcordanţă la o inspecţie a suprafeţei de rulare a anvelopei, aşadar aceasta nu ar schimba nimic în favoarea şoferului.

Ne aşteptăm, de asemenea, ca iniţiativele de acest tip să fie considerate ilegale, astfel că eventualele fraude de acest tip s-ar putea pedepsi drastic. Automarket vă va anunţa dacă reprezentanţii legii vor anunţa măsuri care să preină sau să pedepsească deţinerea sau vânzarea unor eventuale astfel de abţibilduri.

Via | Zoso

Comentarii (13)

  • Haha gaseste romanu sa faca bani din orice :)
    19 6
  • grigore
    da
    La cat sunt de priceputi purtatorii de veste refle...refele...re...reieftorizante lasa de or sti ei cum arata un pneu de iarna...
    13 4
  • daniel
    ??
    "Ne aşteptăm, de asemenea, ca iniţiativele de acest tip să fie considerate ilegale" si parca Automarket vinde cauciucuri.. aveti dreptate, dar la asfel de chestii sensibile puteti sa fiti mai obiectivi
    9 9
  • Abtibilduri
    Le gasiti pe alt site
    respectiv de vanzare aici:

    http://listalocala.ro/category/252/Altele/listings/111/Cauciucuri-de-iarna-false!.html
    5 4
  • Urmuz Asachi
    sunteti un site serios
    Multumesc ca ati precizat cine a pornit gluma :)
    6 3
  • Tipic romanesc. In loc sa se gandeasca la siguranta lor si a celor din jur, mai bine pacalesc autoritatile. Nu fac decat sa se pacaleasca singuri.
    Eu as pune ca pedeapsa direct puscarie daca cineva produce un accident si se constata una din cauze este lipsa cauciucurilor corespunzatoare sezonului.
    Sau as fi curios de alta treaba, mai sinistra: as elimina orice lege care impune ceva legat de automobile. "Mergeti, tata, fara ITP, fara asigurare, fara gume de sezon, faceti ce vreti voi". Si pe urma as urmari ce rezulta de aici: haos total sau dorinta de autoreglare sociala. Facem si poll daca vreti: cine pariaza pe prima varianta sa-mi dea un thumbs up, cine merge pe a doua, manuta rosie s-o apese.
    19 16
  • ****
    suntem o tara saraca dar alesi vor sa fim ca cei din vest ....domnule nu zic ca nu ar trebui pedepsiti ,dar domnule @ dan de ce nu ar trebui pedepsiti si cei care administreaza drumul nu cu amenzi si cu puscarie.Domnule Dan ce fac daca am avelope de iarna iar administratorul drumului inchide autostrada soarelui 4 zile ,cine plateste ????
    17 3
  • prostie
    anv.de iarna se cunosc in primul rand dupa profil
    6 3
  • dragos
    chiar asa
    eu unu cred ca este obligatia noastra de soferi sa fim in siguranta noi cat si cei din masina si nu in ultimul rand pietonii si cei lalti participanti in trafic.Nu cred ca ar fi trebuit sa ne oblige cei din guvern sa ne luam anvelope de iarna. Si daca pacalim pe guvernanti cu nu stiu ce tipui de ANVELOPE TOT PE NOI NE PUNEM IN PERICOL
    ASA CA HAI SA MERGEM CU ANVELOPE DE IARNA IARNA SI DE VARA NUMAI VARA
    6 3
  • tractor13
    salut
    nu vad de ce sa ma oblige sa-mi iau pt toate 4 roti
    sau de ce sa ma oblige sa-mi iau cauciucuri de iarna ,am trait atat cu cauciucuri normale fara sa se intimple ceva ,nu mi se pare just
    4 8
  • cluj32
    Normal
    Normal ca pe toate rotile sunt necesare anvelope de iarna ca masina trebuie sa poti sa o si opresti nu numai sa o pornesti din loc.Ce faci daca masina nu franeaza ca intra ABS-ul din cauza ca aluneca spatele care e cu gume de vara si nu mai franeaza nici fata.
    2 4
  • Anvelopele de iarna sunt vrajala hai sariti cu negativele ;)
    6 4
  • Anvelope de iarna cu hirtie certificare -omologare ?
    Parca aseara am auzit la stiri ca soferii trebuie sa aiba la ei un certificat de omologare al anvelopelor....OPAAAA, pai anvelopele rezista cel putin 50 000 km, ceea ce inseamna ca daca am anvelopr cumparate anul trecut si nu am acel "certificat", anul asta trebuie sa imi cumpar altele ????.Nu cred ca aici se discuta doar de siguranta circulatiei, cred ca este vorba de "hai sa mai facem un ban" si noi inante de iarna asta si de alegeri.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru