Anvelopele uzate trebuie inapoiate vanzatorilor

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 29.05.2007
Atat vanzatori de anvelope cat si proprietarii au obligatia sa respecte aceste prevederi cu caracter ecologic.

Firmele sau persoanele fizice care vand utilizatorilor anvelope noi, resapate sau uzate, destinate refolosirii, sunt obligate sa recupereze de la cumparatori o cantitate similara de pneuri, pe care sa le depoziteze si sa le predea, ulterior, celor care introduc cauciucurile pe piata, informeaza Mediafax.

Prevederile sunt incluse intr-un proiect de hotarare de guvern privind gestionarea anvelopelor, elaborat de Ministerul Economiei si Finantelor ai lansat in dezbatere publica.

Pentru incalcarea viitoarelor prevederi legislative, firmele sau persoanele fizice respective vor primi amenzi cuprinse intre 5.000 de lei si 10.000 de lei.

Vanzatorii de anvelope trebuie sa colecteze 80% din cantitatea de anvelope introduse pe piata. Ministerul Economiei a stabilit ponderea de 80% tinand cont de pierderile in greutate a anvelopelor, prin uzura, de pana la 20%.

Cei care introduc anvelopele pe piata pot sa-si indeplineasca obligatiile fie direct, fie prin intermediul unor persoane fizice sau juridice autorizate de Directia de Reciclare a Materialelor din Ministerului Economiei si Finantelor.

La randul lor, proprietarii de cauciucuri uzate vor fi obligati sa le predea. Acestia nu vor avea voie sa arunce anvelopele.

Daca vor incalca noile conditii, proprietarii vor plati amenzi cuprinse intre 200 de lei si 2.000 lei, in cazul persoanelor fizice si intre 10.000 de lei si 20.000 de lei, in cazul firmelor.

Comentarii (1)

  • prudentul
    corect!
    O masura corecta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru