Ardeiul iute, arma impotriva somnului la volan?

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 11.03.2009
Politia din China a inceput sa imparta gratis ardei iuti in benzinarii, bazandu-se pe o legenda populara care spune ca acestia iti fura somnul in astenia de primavara.

Politia din sud-vestul Chinei a gasit o metoda inedita pentru a preveni accidentele care, spun organele de ordine, au loc din ce in ce mai des atunci cadn primavara isi intra in drepturi. Acestia au organizat in statiile de alimentare puncte de distribuire gratuita a ardeilor iuti pe care fiecare sofer care opreste la benzinarii este obligat sa ii guste.

Masura este motivata de politisti prin faptul ca, in acceptiunea populara chineza, ardeiul iute ii te ajuta sa treci peste astenia de primavara. Soferii se declaa incantati de masura Politiei, mai ales ca aceasta campanie se desfasoara in provinciile Sichuan, Yunnan si Hunan, ardeii iuti fiind considerati aici o delicatesa.

"E foarte bine sa poti servi ardei iuti atunci cand esti obosit. Te trezesc imediat", a declarat un sofer de camion pentru Chongqing Evening News, publicatie citata de Reuters.

Soselele din China sunt considerate unele dintre cele mai periculoase din lume din cauza aglomeratiei si lipsei de disciplina a soferilor in trafic.

via | Reuters (inreg.)

Comentarii (2)

  • bogdan
    ardei uiti
    pai e posibil ca daca mananci unu deala sa nu mai dormi o saptamana
    0 0
  • bbbobbbo
    muahaha
    @bogdan lol:):):) asta cam asa e, nici nu vreau sa-mi imaginez - mie care-mi plac ardeii iuti la ciorba, si inca nu pot manca unu-ntreg daca-i d-ala iute rau... daramite sa te forteze la benzinarie chiar ca-ti trece somnu'...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru