Arta auto: pictura si motoare

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 05.03.2007
Galerie foto cu picturile lui Craig Warwick, cel mai mare artist plastic al lumii auto.

Daca automobilul era simbolul miscarii futuriste conduse de Filippo Tommaso Marinetti la inceputul secolului XX, atunci nu putem spune ca pictura, cu tema centrala "automobilul", este lipsita de consens.

Cel mai cunoscut artist plastic al lumii auto este pictorul englez Craig Warwick. Nascut in Lancashire pictorul a studiat artele plastice la Royal Academy „West of England College of Art” din Bristol. Realizarile sale artistice au ca tema centrala lumea curselor automobilistice.

Sensibilitatea este linia stilului abordata de pictura lui Warwick. Amestecul de acuarele este intotdeauna responsabilul nuantelor neclare care scot in evidenta eroul: un pilot de Formula 1, o personalitate din randul producatorilor auto sau o femeie (foto). Operele sale de arta exprima ideea de acuratete si perfectiune, caracteristici atribuite si automobilului.

Pictorul englez este cel mai vanat artist cand vine vorba de imortalizarea unor pagini de istorie a automobilismului. Panza inchinata lui Ayrton Senna, portretele marilor vizionari ai lumii auto si expunerea intr-o maniera legendara a unui model de masina, toate vorbesc despre Craig Warwick, cel mai mare artist al automobilului.

Variantele replicate ale realizarilor sale, disponibile in editii limitate, pot fi achizitionate la preturi incepand cu 300 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru