Artega GT, imagini oficiale

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 21.09.2007
Supercar-ul de 75.000 de euro realizat de Henrik Fisker va intra pe piata in 2008. Iata primele sale imagini oficiale.

Automarket va anunta acum ceva vreme despre planurile lui Henrik Fisker, cel care a creat casa auto care ii poarta numele, de a lansa un model sport coupe sub marca Artega. Ei bine, dupa prezentarea oficiala de la Geneva a modelului german, avem in fata o galerie foto completa cu una dintre cele mai interesante aparitii din peisajul industriei in ultimul an. 

Pe langa designul dinamic specific unui coupe adevarat, Artega GT ni se infatiseaza in premiera la interior, acolo unde inginerii germani au gasit o metoda inedita de a integra vitezometrul si tahometrul intr-un singur cadran. Informatiile tehnice nu abunda, insa aflam ca Artega GT dispune de un V6 cu injectie directa de 3.6 litri care reuseste sa ajunga de la 0 la 100 km/h in mai putin de 5 secunde si sa atinga o viteza maxima de 270 km/h.

Dintre sistemele de siguranta activa si pasiva enumeram ASP-ul (Artega Stability Program), ABS-ul sau controlul tractiunii. Soferul (sau pilotul, depinde cum privesti lucrurile) poate actiona oricare dintre cele patru moduri de rulare: Normal, Sport, Race si Off, ultimul dintre acestea reprezentand o adevarat bruta in conditiile in care tractiunea controlata si ASP-ul sunt dezactivate complet de soft).

Artega GT va putea fi achizitionat incepand cu primavara lui 2008 iar pretul sau va fi de circa 75.000 de euro.

Comentarii (1)

  • insane
    ieftin
    doar 75.000?? ieftin.. serios.. la banii asita nu prea ai ce sa iti iei din gama lui.. e la bani de seria 6.. si cred ca e mai frumos..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru