Asa va arata Mercedes-McLaren SLR Speedster?

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 11.08.2008
Automarket va face cunostinta cu o prima ipoteza de stil legata de viitorul Speedster, ultima aparitie din gama SLR.

Cei care isi doreau o masina atat de rara incat nici macar Bugatti Veyron sa nu ii poata face fata din acest punct de vedere pot fi fericiti. Mercedes McLaren SLR Speedster, ultima versiune SLR pe care o vor prezenta cei doi constructori in colaborare inainte sa se desparta oficial, se aproapie de lansarea oficiala.

Daca pana acum ne-am multumit cu fotografii-spion si cu un film preluat de asemenea din teste in care masina este complet camuflata, Automarket va face cunostinta cu SLR Speedster asa cum - probabil - va arata in versiunea sa finala. Designerul freelancer Andrei Avarvarii isi imagineaza, pornind tocmai de la imaginile-spion ale modelului, o masina fara parbriz si fara plafon, curentii de aer frontali urmand sa fie deviati de doua bosaje care se transforma in deflectoare. Normal, lipsa elementelor mai sus mentionate are efect asupra rifiditatii torsionale ale masinii, lucru "rezolvat" de inginerii germani prin adoptarea unor flancuri intarite si a unor portiere mult mai mici decat in cazul versiunii Roadster a actualului SLR, de exemplu.

Noul SLR Speedster va costa, se pare, in jur de 550.000 de euro, urmand sa fie produs intr-o serie limitata de 75 de exemplare.

Norocosii posesori ai modelului urmeaza sa beneficieze de performante incredibile pentru o astfel de masina, care aduce spiritul Formulei 1 intr-un model de serie: 350 de km/h viteza maxima si 3.5 secunde pentru 0-100 km/h.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru