Aston Martin ar putea construi noile modele Maybach

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 24.12.2010
Daimler şi Aston Martin pun la punct o colaborare în urma căreia Aston va construi viitoarea generaţie Maybach, iar Daimler va pune la dispoziţia englezilor tehnologie pentru viitorul SUV Lagonda.

Aston Martin şi Daimler negociază posibilitatea ca producătorul britanic să construiască în curtea proprie viitoarea generaţie a modelelor Mayback 57 şi 62, vârfurile luxului în cadrul concernului german. Conform primelor informaţii oferite de Financial Times, Aston Martin ar putea primi în schimb o serie de motoare ultraperformante şi acces la tehnologia acestora. De asemenea, Aston Martin va putea utiliza sistemele 4x4 dezvoltate de Daimler pentru a construi un viitor SUV, anunţat acum doi ani de conceptul Lagonda.

O astfel de soluţie ar fi una foarte bună pentru Daimler, costurile producţiei unor astfel de modele în marea Britanie, cu tehnologie Aston Martin, fiind mult mai mici decât dacă acestea ar fi asamblate in-house. 

"Nu există la această oră nicio înţelegere cu Aston Martin. Suntem însă în discuţii pe diverse teme, cum ar fi donarea tehnologiei care ar ajuta la construcţia versiunii de serie a conceptului Lagonda", a spus ieri un purtător de cuvânt al celor de la Daimler, citat de Financial Times.

Nu este prima colaborare majoră la care se gândeşte Daimler.

Compania germană a încheiat un parteneriat de proporţii cu Renault pentru schimbul de modele şi de tehnologie în viitor şi unul cu producătorul chinez de baterii BYD. Prin acesta din urmă, Daimler va putea produce maşini electrice la un preţ mult mai accesibil decât dacă germanii ar fi recurs la o soluţie proprie.

via | Automotive News (înreg.)

Comentarii (1)

  • si altii strang cureaua...mai ales ca-s ....grei.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru