Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Aston Martin confirmă lansarea lui DB11, succesorul lui DB9, pentru anul viitor

Publicat Miercuri, 16.09.2015
de Sebastian Toma
Comenteaza 0
Aston Martin confirmă lansarea lui DB11, succesorul lui DB9, pentru anul viitor - Poza 1
Englezii de la Aston Martin au confirmat lansarea lui DB11 în 2016. GT-ul britanic va fi lansat la 13 ani distanță de momentul debutului predecesorului său.

Aston Martin DB11 va fi numele următorului GT sportiv pregătit de marca britanică, iar debutul său va avea loc în anul 2016. Englezii au decis să "sară" peste DB10 pentru succesorul lui DB9 deoarece au folosit această denumire deja în pelicula "Spectre" din seria James Bond și ei consideră că noul model va fi atât de avansat în comparație cu predecesorul său încât merită saltul de denumire. Anunțul despre viitorul model al companiei britanice a venit la Salonul Auto de la Frankfurt, unde britanicii au adus generația 2016 a lui Rapide și un DB9 GT Bond Edition, o serie limitată a acestui model în cinstea aparițiilor în celebra serie de filme de acțiune.

Viitorul DB11 va fi coloana vertebrală a mărcii din Gaydon și cheia transformării Aston Martin într-un producător cu succes comercial și financiar. Cei de la Aston Martin sunt încântați să continue moștenirea modelelor din seria ”DB”, care își trage rădăcinile din anii '40, de pe vremea când marca era deținută de compania David Brown Limited, iar numele omului de afaceri a lansat această serie de modele a producătorului britanic.

David Brown Engineering Limited a deținut companiile Aston Martin și Lagonda din 1947 până în 1972. Numele David Brown este asociat și unei game de tractoare, compania fiind specializată în trecut și în construcția acestor vehicule.

Urmareste Automarket
Cei de la Aston Martin au publicat doar o imagine teaser a viitorului DB11, care prezintă logo-ul modelului. Noul DB11 este primul model important lansat în baza planului de dezvoltare a mărcii britanice pentru cel de-al doilea secol din istoria sa.
Vechiul DB9 a fost lansat în 2003 și era desenat de Ian Callum și Henrik Fisker, două legende vii în design-ul auto care și-au găsit loc în atelierele altor mărci auto. În prezent, designerul șef al Aston Martin este Marke Reichman, care a lucrat la modele precum One-77, DBS, Aston Martin Rapide, Aston Martin Vanquish, Aston Martin Vulcan, Rolls-Royce Phantom, Lincoln MKX, Lincoln Navicross concept și la actuala generație Range Rover.


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru