Aston Martin V12 Vantage GT3 - noul model de competiţie al englezilor

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 24.08.2011
Aston Martin a devenit singurul constructor din lume care oferă un model de competiţie pentru toate clasele GT existente. Noua cireaşă de pe tortul competiţional Aston Martin: V12 Vantage GT3.

După ce Aston Martin a dezvoltat versiuni de GT2 şi GT4 ale lui V12 Vantage, modelul din Gaydon a primit şi o versiune GT3 pentru sezonul 2012. Acesta este bazat pe versiunea de serie a lui V12 Vantage şi reprezintă înlocuitorul lui DBRS9. Modelul se va înfrunta cu rivali precum Porsche 911 GT3 Cup. Predecesorul său, DBRS9, a debutat în 2006 şi a fost construit în 26 de exemplare, iar acum are la activ o serie de victorii în numeroase competiţii locale şi internaţionale. Odată cu debutul acestui model, Aston Martin este singurul constructor care oferă un model de competiţie pentru fiecare clasă GT. Modelul este eligibil să concureze în campionatele FIA GT3, ADAC Masters, Nurburgring VLN, Blancpain Endurance Series, British GT, Belcar şi Open GT, printre altele.

Noul Vantage GT3 este construit pe arhitectura VH din aluminiu şi are un motor V12 de 6.0 litri, poziţionat mai aproape de centrul vehiculului pe care este bazat. Motorul are carter uscat şi este uşurat la maximum, iar poziţionarea sa perfecţionată pentru îmbunătăţirea distribuţiei maselor între punţi. Transmisia este realizată de Xtrac şi este o unitate secvenţială cu şase trepte.

Modelul beneficiază de ABS şi controlul tracţiunii, ambele sisteme fiind optimizate pentru competiţii.

Puterea maximă este de 600 CP, în timp ce cuplul motor maxim este de 700 Nm. Motorul angrenează roţile din spate, iar cardanul este din fibră de carbon. Masa acestui model este de 1.250 kilograme. Testele oficiale ale acestui model vor începe în octombrie, iar Aston Martin va construi doar zece maşini pentru clienţi, fiecare urmând să aibă un preţ de pornire de 298.000 de lire sterline. Livrările vor avea loc la începtul sezonului 2012, iar modelele de test vor parcurge aproape 10.000 de kilometri până la acordul final pentru producţia de serie limitată.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru