Audi A1, aproape de lansare

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 21.09.2007
Audi va prezenta, cel mai probabil in octombrie la Tokyo, conceptul din care va iesi A1, cel mai mic model al germanilor.

Imediat dupa prezentarea noului A4 la Frankfurt, Audi a intrat in alta era: cea legata de noul A1. Presa internationala emite febril informatii pe aceasta tema, ultima dintre acestea aratand ca un prototip A1, din care se va dezvolta versiunea de serie a celui mai mic model Audi, va fi prezentat in octombrie, la Salonul Auto de la Tokio. Mai mult, germanii de la Auto Motor und Sport au realizat o prima imagine generata pe computer care, desi nu va fi identica cu respectivul prototip, ne da cateva idei inglobate in stilul recent Audi.

Pentru a preveni orice probleme asemanatoare celor care au lovit controversatul A2 (construit pe o platforma unica, scumpa, si care nu si-a scos investitia), Audi va construi noul A1 pe aceeasi platforma pe care Grupul a creat VW Polo si noua Fabia. Celelalte noutati incluse de Audi in programul A1 sunt legate de un nou sistem de tractiune integrala, care va acompania, intr-una dintre versiunile de top, motorul TSI cu patru cilindri de 1.4 litri cuplat la o cutie DSG cu sapte trepte.

In rest, iubitorii mediului se pot baza pe unitati de motorizare care vor emite sub 120 de grame CO2/kilometru.

Noul Audi A1 va fi construit la Bruxelles, intr-o uzina pe care constructorul din Ingolstadt a primit-o de la compania mama incepand cu 2010.

Comentarii (10)

  • Dragos
    Audi A 1
    Design esterior excelent. Audi a dovedit inca o data ca poate produce masini de inalta calitate. Astept gama de motorizari.
    0 0
  • Adrian
    nu cred sa arate asa. daca te uiti mai atent vezi multe elemente de la serie 1.
    0 0
  • audist
    a1
    arata incredibil de bine desi nu este versiunea reala ci doar un desen al unei reviste auto.dar nu s-au inselat f mult germanii pana acum deci daca arata 90% asha va fi bestiala masinaa si cred ca ma indragostesc.:P
    0 0
  • cartier
    A1
    Bineinteles ca adrian este fan BMW si k toti fanii BMW care se simt amenintati(de Audi) trebuie sa se zica ceva de audi.....pai n-are nimic de ma seria 1 pentru ca asta arata foarte bine iar seria 1 e urat cu spume...masina arata super....
    0 0
  • laurro
    !! eu zic..
    ... sa nu ne lansam in comentarii inutile si sa asteptam sa vedem modelul real. cat despre BMW seria 1, mai bine sa nu mai vorbim....!
    0 0
  • Un cetatean
    Audi A1
    Veriga cea mai importanta a modelului viitor A1 este intervalul de pret in care se va putea achizitiona A1-le, intrucat, nu trebuie uitat ca Audi mai are si modelul A3 care porneste de la 20.000euro.

    Comparatia cu Seria 1 de la BMW nu isi are rostul, mai bine unele persoane ar fi mai atente inainte sa arunce vorbe aiurea. Comcurentul Seriei 1 este AUdi A3, A1 se doreste la clasa mini concurentul modelului Mini (care este detinut de grupul BMW apropo ;) )


    Sa asteptam modelul oficial sau cel putin lansarea de la Tokio, oricum, dupa declaratiile companiei, masina ar putea devenii foarte usor un hit.
    0 0
  • A 1
    masina arata super bine degeaba spun unii ca este urata mie mi-a palcut mereu audi...altii din alte companii mai au pana ajung la designul lui audi exterior inclusiv interior
    0 0
  • A 1
    si inca ceva detin de 2 ani un audi A 3,2.0 TDI 140 cp sunt extrem de multumita de ea consum extrem de mic in primul rand ,confort mare si mai departe stiu si alti posesori de audi.
    0 0
  • 12timez
    Audi vs. Bmw
    Pentru iubitorul de bmw de mai sus: banuiesk ca sti ca A5-ul cu 3-ul coupe seamna izbitor, dar A5-ul era schitzat si desenat inainte ca celor de la bmw sa le vina vreo idee de a restiliza cel mai mare rateu al ultimei generatzii BMW....si da...tot A5-ul a fost si lansat inaintea 3-ului coupe
    0 0
  • 12timez
    Audi vs. Bmw
    Pentru iubitorul de bmw de mai sus: banuiesk ca sti ca A5-ul cu 3-ul coupe seamna izbitor, dar A5-ul era schitzat si desenat inainte ca celor de la bmw sa le vina vreo idee de a restiliza cel mai mare rateu al ultimei generatzii BMW....si da...tot A5-ul a fost si lansat inaintea 3-ului coupe
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru