Audi: "Viitorul S8 va revolutiona modelele sportive"

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 02.12.2009
Directorul de design Audi a declarat ca viitorul S8 va fi complet diferit de modelul standard si va revolutiona linia sportiva S. Oficialul a confirmat si existenta viitoarelor S1 si S7.

Desi nici nu a apucat sa se usuce cerneala pe comunicatul oficial care anunta lansarea lui Audi A8, in presa au aparut deja informatii despre versiunea sportiva a acestuia, mult asteptatul S8. Se pare ca alternativa de performanta va stabili o noua directie de design pentru modelele care vor purta indicativul S in gama Audi.

Declaratia a fost facuta de insusi Stefan Sielaff, director de design in cadrul constructorului din Ingolstadt, care a declarat intr-un interviu acordat Autocar, ca viitorul S8 va fi un model foarte important in evolutia brandului: "Cea de-a treia generatie S8 va introduce o noua linie de proiectare, pe care o vom regasi mai apoi si pe viitoarele S1, S6 si S7".

Declaratia oficialului german confirma inca o data, daca mai era nevoie, existenta unor versiuni sportive a modelelor A1 si A7, asteptate in gama constructorului din Ingolstadt pe parcursul anului viitor.

Sielaff a subliniat totodata ca viitorii membri ai diviziei S vor fi mult mai sportivi decat modelele din care deriva.

Habitaclul va fi caracterizat de o calitate superioara si de materiale "nobile" ca fibra de carbon si aluminiul.

Revenind asupra viitorului S8, directorul de design a declarat ca propulsia acestuia va fi asigurata de un nou motor V8 si nu de vechiul V10, de provenienta Lamborghini.

via | autocar

Comentarii (11)

  • abc_e?
    s8
    cum a revolutionat si designul, i-au pus leduri...
    11 10
  • motor
    din cate stiu eu, motoarele Lamborghini sunt de provenienta Audi - deci motorul de porvenienta Lamborghini, este pana la urma de provenienta tot Audi

    corect era "vechiul V10 folosit si la lamborghini"
    6 5
  • gresit

    motoarele Lamborghini nu sunt de provenienta Audi ci motoarele Audi V10 sunt de provenienta Lamborghini...ei practic au cumparat Lamborghini au luat ce era mai bun de la ei, au aplicat strategia lor de a strica orice marca pe care pun mana realizand o mie de facelifturi ca ingineri numai au acolo, doar gay care pun leduri la masini si retuseaza interioarele 100 de ani. Acum nu va faceti iluzii si nu va udati ca Audi are motoare de Lamborghini pentru ca oricum nu aveti acces la asa ceva iar masinile pe care vi le permiteti din gama Audi sunt doar niste VW-uri cu alte caroserii si alte interioare.
    8 11
  • @edi - e cam fals ce spui tu, motoarele lamborghini sunt proiectate si imbunatatite de lamborghini, la fel ca si sistemul 4x4 al lambo-urilor.
    3 3
  • nici chiar asa
    audi a castigat curse si a facut istorie inainte sa preia lambo; lambo nu a castigat niciodata nici o cursa ; atunci care pe care?
    6 5
  • Imi place! Masinile sunt ca femeile, fie iti plac ori ba.Eu prefer brunetele , deci A8 va rog!
    5 6
  • V10 - Audi engine
    Inainte sa bateti campii mai uitativa si voi pe wikipedia (asta ca sa dau un exemplu cat mai la indemana). Motorul V10 pus initial pe Gallardo este derivat dintr-un motor V8 Audi si realizat de inginerii germani. Punct!
    8 2
  • The aluminum cylinder heads and block of this new engine were built at the Cosworth Technology factory (also owned by Audi AG), after which they are shipped to Györ in Hongary to be finished, much like other engines from the Audi range, this mighty engine was actually based on the Audi 4.2 V8 engine, sharing the 90 degree V-angle and bore centers, however the Lamborghini unit has a four valves per cylinder configuration instead of the 'Audi trademark' five valves and naturally two more cylinders.
    6 4
  • sursa : http://www.lambocars.com/gal/gall.php?PHPSESSID=d18f916e1c0b91eaa5be2d0c142bd203
    faceti aceeasi greseala mereu ! lambo nu a produs NICIODATA motoare in V la 90 de grade
    6 1
  • razvan magureanu
    audi A8
    salut Mircea,

    acum un an m-ai contrazis ca A8 din Auto Bild 4/2008 este computer retus si poza de bord este de asemenea facuta pe computer. ia compara te rog masina aia cu cea oficiala si acea poza de bord cu poza oficiala. daca este vreo diferenta, eu sunt gata sa mananc un A8 real din tabla la masa de pranz.
    Audi avea gata masina de un an dar a venit criza si nu era gata cu 8 trepte la ZF.
    2 0
  • @RAZVAN MAGUREANU
    Cred ca s au cam grabit, designul exterior este jalnic!
    Oricum, esti unul dintre redactorii de top din Romania, citesc cu deosebita placere articolele tale!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru