Audi vrea fabrica auto in Romania

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 19.05.2008
Pe langa Mercedes si Mitsubishi, care doresc sa produca in Romania, si Audi pare interesata sa vina in tara noastra.

Venirea companiei Ford in Romania si prezenta celor de la Renault, prin marca Dacia, creaaza un impuls pozitiv asupra pietei auto din tara noastra si anunta noi fabrici a marilor producatori.

Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM, Comert si Turism, a declarat ca pe langa Mercedes si Mitsubishi si Audi doreste sa deschida o facilitate de productie in Romania, transmite Mediafax.

Fiecare dintre ele studiaza in prezent mai multe locatii si incearca sa gaseasca un teren potrivit. Cei de la Mercedes gasisera la Oradea, unde totul parea in regula. Pana la urma au constatat ca panza freatica de acolo este foarte subtire si asta i-ar fi impiedicat sa-si inceapa activitatea de productie. Din cate stiu, se pare ca s-au orientat catre Timisoara", a spus Silaghi.

"Audi este abia la faza de inceput si nu va pot da detalii despre locatiile catre care s-ar putea indrepta. In schimb, stiu ca cei de la Mitsubishi cauta intens un teren potrivit in Romania, pentru a incepe productia auto", a declarat oficialul roman.

Audi are deja o unitate de productie in estul Europei.

Este vorba de fabrica din Gyor, Ungaria, axata pe productia modelelor A3 Cabrio, TT si a motoarelor.   

Via | Mediafax 

 

Comentarii (22)

  • ALX CT
    Mai exact..ce vor produce?piese sau vor asambla aici masini? [on-topic]Orice ar produc aici Audic ar insemna locuri de munca+o reputatie mai buna a Romaniei in "lumea auto".Va salut
    1 0
  • prudentul
    Audi Ungaria
    Parcă acolo se produce şi TT-ul, din cate ţin eu minte.
    0 0
  • ovidiu
    ......
    asa este in ungaria se produce si tt-ul si da doamne sa vina si in romania poate fabrica componente pt uzina din ungaria(macar atat sa facem si noi)
    2 0
  • @ovidiu
    se fac componente Audi in Romania, mai precis la Sibiu!
    2 0
  • wormostar
    Vai de mama noastra!
    Noi suntem rupti de pretul bezinei care de 4 lei/l si ne trebuie mai multe masini! astia is nebuni? nu mai sunt resurse de conbustibil si ei nu se mai termina ca productia de masini pe benzina si motorina. Daca ar face o uzina auto cu motoare pe hidrogen sau uraniu si plutoniu inbogatit as mai zice.
    0 0
  • Dorin Pampa
    Audi
    Asa mai merge, masini ca Audi si Mercedes mai merge, de cand l-am dorit pe Tiriac cu Mercedesul si politicienii fosti comunisti nu au dorit. Acum se poate. Am avut Audi si il mai am si e din 78, dar tot ce inseamna confort, stabilitate si putere adaptata la drumurile noastre in special in zona deluroasa, cu tractiune pe fata, gasesti la un Audi, fie ca e A4 fie ca e A6. La noi in tara au fost bine primite si le iubim si daca e Mercedas si daca e Audi. Asa ca, romani, luati cu bratele deschise aceste oferte si nu ratati asemenea oferte, pt ca comunismul si in perioada lui, nu am participat la cateva sedinte din istorie, ca sa fim si noi in pas cu lumea. Si mai e ceva, noi avem ¨cap de neamt¨ si nu de francez in ultima vreme si ne sta cu asa conditie. Sa terminam odata sa facem jafuri si sa urmarim acest magnific popor german, pt ca impreuna cu ei putem sa fim foarte buni in lume. si mai e ceva, sunt multe tari in lume care fac asemenea masini, ar fi bine sa le facem noi si sa aratam calitatile noastre sub emblema asemenealor firme pt ca am lucrat o parte din noi in tari occidentale si in alte locuri. Cred ca sa inteles mesajul si ca idee ganditi-va si la Baia Mare ca locatie de fabrica ca a avut traditie in constructie de masini si metalurgie si sunt multi de tipul minerilor, care nu mai lucreaza, oameni care au deschidere spre modern (uitati-va la maramureseni ce masini au, de prin vest, ca locuri de munca, nu au acum, acasa, in MM)
    2 0
  • Laurentiu
    Audi in Romania
    Do you want to kill Audi ?
    1 2
  • bogdan
    fabrici si uzine
    in curand toate companiile auto din lume isi vor face uzina in romania(asa e la moda)
    3 0
  • Chucky
    Autostrazi
    Stiti de ce au ales cei de la Mercedes Timisoara? Ca sunt mai aproape de granita si nu au trailer-ele mult de mers pe drumurile noastre... Una peste alta, sa vina toti, poate ne mai gandim si noi sa mai facem vreo 2-3 km de autostrada.
    0 1
  • Patraulea
    Bravo Chucky!
    Ai dreptate,suntem o tara rupta de realitate;uitati-va cate masini s-au adus in tara dupa 1989,dar cati km de autostrada s-au construit???
    De snobismul la romani nu mai vorbesc:sa stai in garsoniera sau cel mult in 2 camere si sa ai un A6 sau un A8,(ma refer la masina noua)in fata blocului,asa cum are vecinul meu,NO COMMENT!!!
    In rest numai de bine .
    URA,tuturor cititorilor de forum!!!
    1 0
  • aia mai lipsea....audi in romania....noi nu suntem in stare sa imbunatatin loganul....si ne apucam de audi....doamne fereste sa vrea si bmw sa produca in romania.....
    1 2
  • de rasul curcilor
    "noi" sunt "ei" ...."prietene"....noi nu facem decat asamblare, ei vin cu produsul, tehnologie, linie asamblare,etc. Ceea ce iese de pe portile fabricii este hotarat de ei noi n-avem nici o treaba. Oricum, TU, x, mai ai de crescut, mai invata, mai citeste....Iar pentru unii din ceilalti: Fabrica/fabricile se fac pentru costuri minime (inca) nu pentru a fabrica masini pentru buzunarul romanului. Grow-up, people!
    1 0
  • :)
    bring it on :D
    2 0
  • nemtalau
    de acord cu wormostar
    nici o firma auto nu e interesata de viitor, scot masini pe banda rulanta
    1 0
  • Cosmin
    Mitsubishi nu mai vine
    Ieri seara spuneau la Protv ca vor veni in romania mercedes, peugeot, citroen si Mitsubishi. mai tarziu am citit pe "bara rulanta" ca peugeot, citroen si Mitsubishi si-au ales rusia. asa ca Mitsubishi nu mai vine si ar fi fost chiar prea frumos sa vina si Mitsubishi + peugeot & citroen
    1 0
  • zambaretz
    audi
    da audi in romania suna bine..


    x pentru BMW se produc cablaje si nu numai in Romania. mai exact la Bistrita

    nu conteaza ce se produce atata vreme cat vine tehnologie. tehnologia aduce tehnologia si aceasta este dezvoltare.

    numai bine
    2 0
  • tare
    sa vina ca avem talent, suntem inventivi si le stricam marcile. sa vada si occidentalii cum e un mercedes bmw sau audi produs dupa noua filosofie de productie : merge si asa. e la moda. dupa ce i-am ars pe francezi sa frigem tot ce are mai bun lumea auto, sa furam din fabrici ca sa mancam si sa vada occidentul cine sunt romanii, sa creem locuri de munca pentru cersetorii din occident plecati la produs, pentru sarmanii din tara care sunt someri si sa le dam minimul pe economie sau triplu lui ca o sa se bucure ca niste copii in foamea lor. despre cumparatori vor fi tot vesticii dar vom face haiducie
    1 0
  • marea aglomeratie
    N-o sa mai avem loc sa ne ridicam buticurile de cate uzine auto vor veni in RO.Unde intorci capu, cate o uzina. Da io citesc altfel: stirea asta face parte dintr-o campanie de atragere a investitiilor. Partea buna e ca exista campanie ... daca avem si rezultate sau nu, mai vedem.
    1 0
  • ptr io-io
    poate ai si tu dreptate......dar mana de lucru tot romaneasca e...degeaba vin ei cu tehnologie...cati ai auzit tu sa se duca in ungaria sa cumpere audi,ca se fabrica si acolo?...nimeni....toti se duc in germania....
    1 0
  • Folie
    Mama ce idee imi veni acum!!!....De unde sa fac rost de folie daia ca in poza sa imi pun pe loganu meu sa moara vecinii mei ca mi-am luat audi!Macar pt o zi sa inebuneasca!!
    2 0
  • LilShaq
    romani...
    De-aia nu o sa mearga Romania. din cauza unor jegosi ca voi care nu o sa puteti sa scoateti capul din rahat si va complaceti in el... sa vina audi, sa ne dea educatie, si apoi sa vezi romanu' cum se aliniaza si el. am citit numai comentarii despre cat de jegosi sunt romanii, si cat de morti de foame. voi ce sunteti? nu am auzit in viata mea un popor sa se scuipe singur mai mult decat romanii. tot la miorita ati ramas.
    2 0
  • anonim
    ar fi bine sa vina cat mai multe marci de masini sa le faca cablaje auto romanii poate isa romania din criza ca daca se face o statistica in romania se vede ca ii cu cei mai multi saraci si muritori de foame da parlamantari au salari de mii de euro si un om de rand are un salar de 750 de roni vai sa mar ii si o fi mairau in romani vai sa mar ramai fara cuvinte cand vezi ce e in romania
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru