Austriecii au aplicat o scumpire minora a vignietei

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 03.12.2010
Taxa de drum din Austria se va scumpi din 2011 cu 30 de eurocenţi pe an, respectiv zece eurocenţi pe două luni. Vignietele pe zece zile au acelaşi preţ - 7.90 euro.

Şoferii care doresc să folosească autostrăzile şi drumurile express din Austria vor fi nevoiţi să plătească mai mult pentru vignietă. Din fericire, scumpirea este minoră şi nu afectează niciun şofer responsabil. Mai precis, vignieta pe un an pentru Austria costă 76.50 euro, cu doar 30 de eurocenţi în plus faţă de anul trecut. Scumpirea este valabilă şi pentru vignieta pe două luni, care costă acum 23 de euro în loc de 22.90 euro.

Din fericire pentru şoferii care tranzitează Austria, vignieta pe zece zile costă tot 7.90 euro. Vignieta s-a scumpit şi pentru motociclete. În cazul unei motociclete, taxa este de 30.50 euro pe an în loc de 30.40 euro cum era până în prezent. Preţul pentru o vignietă pe două luni pentru o motocicletă este de 11.50 euro. La fel ca în cazul automobilelor, vignieta pe zece zile nu s-a scumpit nici pentru motociclete, fiind de 4.50 euro.

Alte state din Europa au ales să nu scumpească taxele de drum în 2011, cum este cazul Elveţiei, care are o vignietă de 31.50 euro – la fel ca în 2010.

România a operat şi ea schimbări în cazul vignietei, dar acestea au fost efectuate încă din 2010. Începând cu luna octombrie a fost introdusă rovinieta electronică, care funcţionează cu ajutorul camerelor de supraveghere montate pe şosea. Respectivele camere citesc numerele de înmatriculare ale vehiculelor şi le verifică pe loc cu baza de date din sistem care notează autovehiculele cu rovinieta plătită.

Via | AutoNews

Comentarii (3)

  • crysti09
    Da, dar la 7.90 ai autostrazi nu drumuri nationale si franturi de viitoare autostrada....
    11 0
  • @crysti
    Noi nici la 100e nu vom avea autostrazi...ce este acum e o gluma buna...
    10 0
  • austria are autostrazi... multe dar rele... Din pacate diferentele mari de temperatura se resimt mai ales in jurul Vienei, bitumul nefacand fata variatiilor mari de temperatura
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru