Autostrada intre Asia si Europa

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 05.11.2007
"Drumul matasii" va renaste sub forma unei autostrazi care va costa 19 miliarde de dolari.

Statele din Asia Centrala intentioneaza sa construiasca, in urmatorii zece ani, drumuri si autostrazi in valoare de 19 miliarde de dolari, pentru a restabili rolul regiunii ca legatura comerciala majora intre Asia si Europa.

Statele din zona au incheiat acorduri cu China, Mongolia si alte tari vecine pentru a moderniza rutele existente si a construi alte sase cai de acces rutiere spre Rusia, India si sud-estul Asiei.

"In prezent, mai putin de 1% din schimburile comerciale dintre Europa si Asia tranziteaza regiunea Asiei Centrale, chiar daca aceasta zona este situata in centrul Eurasiei. Infrastructura inadecvata si procedurile vamale dificile au dus la redirectioanare majoritatii schimburilor comerciale pe rutele maritime", a declarat vice-presedintele Bancii Asiatice pentru Dezvoltare (ADB), Liqun Jin.

Participantii la initiativa de Cooperare Economica a Regiunii din Asia Centrala - Afganistan, Azerbaijan, China, Kazahstan, Kyrgyzstan, Mongolia, Tajikistan si Uzbekistan - au incheiat un acord prin care vor imprumuta 18,7 miliarde de dolari de la institutiile financiare internationale si vor aloca fonduri de la bugetele nationale pentru a finanta proiectul.

Comentarii (2)

  • numar13
    interesant dar riscant
    tot tari unde vor fi multi racketi care o sa-i lase pe soferi doar in chiloti :))
    0 0
  • george
    ...
    de-abia astept sa-mi pun loganul la treaba!!! :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru