Barbatii, mai neatenti la volan decat femeile

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 17.03.2008
O societate australiana a facut o cercetare sociologica care sa determine principalele actiuni de distragere la volan.

Un studiu efectuat pe 1.350 de subiecti a relevant ca barbatii sunt mai distrasi de la atentie in timp ce conduc decat femeile. Subiectii acestei investigatii sociologice au dat o lista cu cele mai frecvente elemente care le distrag atentia celor aflati la volan.

Studiul efectuat de o societate de asigurari din Australia a aratat ca radio-casetofonul reprezinta cea mai comuna susrsa de distragere a atentiei, aceasta fiind cauza neatentiei in peste 75% dintre situatii. Alti mobili ai neatentiei la volan sunt consumul de bauturi in timpul condusului si muzica.

Circa 30% dintre barbatii intervievati au declarat ca au fost aproape de accident din cauza neatentiei la volan, in timp ce doar 20% dintre femei s-au aflat intr-o astfel de situatie. Neatentia cauzata de uitatul dupa persoanele de sex opus in timpul condusului nu a fost un punct al listei dupa care s-a intocmit studiul.

Printre activitatile neobisnuite care distrag atentia la volan se numara machiatul, barbieritul, cititul ziarului sau rasfoirea hartilor.

Comentarii (5)

  • Nicolai
    eeeeh, pe draq ;)
    Terminati, ma, cu prostiile...
    0 0
  • australienii sunt idiotzi
    australienii sunt mai prosti ei asa din fire.. ii bat femeile....
    0 0
  • mdea
    Am sa recunosc un lucru: femeile sunt mai precaute la volan; asta e un lucru bun, doar daca n-am pune la socoteala capacitatea lor slaba de analiza in aprecierea distantelor atat in momente statice, cat si dinamice. Nu-s misogin, dar e greu uneori in trafic cu ele la volan. Iar studiul... sincer sa fiu ele sunt mai atente tocmai din spiritul de conservare, datorat propriei lor constiinte care le spune ca nu sunt capabile sa evite un potential incident. Barbati am vazut o gramada, usor neatenti si nu din vina alcoolului, ci a actelor rasfoite, a telefonului, a radio-CD-ului, a nevigatiei sau display-ului de bord. Cei " muscati de balaur " sunt o categorie aparte. Iar neatentii de care am pomenit mai devreme, erau la un pas de tamponare, dar au evitat mai mult sau mai putin admirabil, cu efecte zero sau minime. Femeile......mai greu; acum 2 ani a intrat una in spatele meu doar ptr. ca .." ma scuzati, am stranutat si nu v-am vazut " :D, si-am stat cu masina o saptamana in service. Dar....dar....eu....recunosc, un factor important al neatentiei este clar uitatul dupa persoane de sex opus, si asta e valabil in special la barbati.
    0 0
  • Pai da, doar 20% din femei au declarat ca au fost intr-o astfel de situatie deoarece restul nu au constientizat acest lucru. :P
    0 0
  • lol
    curat murdar
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru