Basescu, in spatele afacerii Ford-Craiova

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 08.10.2007
Theodor Stolojan afirma ca vanzarea Automobile Craiova a fost instrumentata in secret de catre presedintele Basescu.

Theodor Stolojan a declara ca pretul de vanzare al Fabricii de Automobile de la Craiova se stia de mai bine de un an, dupa o vizita oficiala a presedintelui Traian Basescu in Statele Unite ale Americii, anunta Mediafax.

Fostul consilier al presedintelui Traian Basescu a precizat ca pretul de vanzare al fabricii de la Craiova a fost stabilit printr-o intelegere tacita cu conducerea Ford din SUA.

"Se stia pretul aproximativ pe care cei de la Ford il vor da pe fabrica de la Craiova dupa o vizita a presedintelui Traian Basescu in SUA, in 2006. Atunci a fost o intelegere tacita dupa o intrevedere cu headquarter-ul Ford din SUA in care s-a stabilit ca pretul de rascumparare a creantelor fabricii de catre statul roman sa constituie pretul de achizitie de catre Ford. Adica ce dadeam noi pentru datoriile fabricii sa le recuperam de la Ford", a afirmat Stolojan.

Liderul PLD a adaugat ca un rol important in privatizarea uzinei craiovene l-a avut presedintele Traian Basescu care a negociat cu omologul sau sud-coreean diminuarea datoriilor pe care statul roman le avea fata de Daewoo Company.

"Negociatorul din partea Romaniei pentru rascumpărarea datoriilor fabricii de la Craiova s-a plans ca nu putea sa cada la negocieri cu institutia sud-coreeana similara AVAS-ului din Romania. Presedintele Traian Basescu a ajuns intr-o vizita oficiala si a vorbit cu presedintele sud-coreean de la care a primit asigurari ca se va gasi o solutie. Dupa ce presedintele sud-coreean a intors vizita in Romania, problema datoriilor a fost rezolvata, fabrica avand datorii in jurul a 60 milioane de dolari", a mai spus Stolojan.

Comentarii (4)

  • Un priceput
    Ce zice PNA-ul?
    Fantastica aceasta declaratie a d-lui Stolojan. Care o fi fost "spagutza" luata de Basescu pentru a reduce pentru Ford pretul de cumparare, si cat din aceasta "spagutza" a promis-o coreenilor, ca la randul lor sa micsoreze datoriile Daewoo Craiova.

    Este interesant cum d-l Stolojan, un om dealtfel la fel de "prostanac" precum M. Geoana, face astfel de declaratii. Probabil si-a imaginat ca pune bile albe in buzunarul halatului d-lui Basescu. In schimb reuseste sa dezvaluie o intelegere mutuala, in urma careia este posibil ca "liberul comert" sa fi avut de suferit. Tocmai cand ne bucuram ca avem o economie de piata funtionala. Sa fie oare acesta motivul pentru care ceilalti ofertanti s-au retras din competitie? Si-au dat seama ca nu pot contracara intelegerile "mutuale" ale baiatului destept de la Controceni?

    Cool! Probabil ca tocmai acum Basescu l-am chemat la el pe Stolojan pentru a-l dojeni pentru gafa de a divulga aceste actiuni. Vai de el ! Se va ajunge si la palme?
    0 0
  • Circotasul Auto
    Intoxicare
    Numai un timpit poate crede asta.
    Tariceanu a facut toate jocurile si Valmar ( o sa vedeti ce sef o sa fie el peste Ford Romania ).
    Nici Vladescu nu ramine pe dinafara.
    0 0
  • Un priceput
    Valmar
    Ai tu ceva informatii Circotasule, si ai dreptate: Valmar se pregateste de plecare din Porche. Dar la Ford ma indoiesc ca il vom vedea. Mai degraba isi pregateste debarcarea spre Tiriac Auto.

    Nu de alta, dar trebuie sa fii un prostanac adevarat sa te gandesti ca dupa ce coordonezi atatea branduri sub umbrela Porche, te-ai orienta apoi spre... Citroen?? Probabil iti trebuie si ceva Bebelushe sa te inspire.
    0 0
  • adevar
    Spagi ne spagi interese ne interese atata timp cat aduci in tara firme de renume care dainuesc pe globu asta de sute de ani aduci prosperitate economiei .NU cum au facut alti cu firme de cacao care nu au rezistat pe piate europeana alea da afaceri in interes propiu.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru