Bataie pentru Roomster

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 13.03.2006
Audi, VW, Seat si Skoda se bat pentru partile interesante ale lui Roomster, acestea urmand sa fie aplicate viitoarelor modele ale grupului. Skoda iese, evident, in castig, noua generatie Fabia urmand sa semene izbitor in partea frontala cu modelul prezentat in acest an la Geneva.

Nu e vorba de nici o neintelegere. Reprezentantii Skoda au afirmat la salonul elvetian faptul ca liniile de design ale partii frontale ale lui Roomster nu reprezinta altceva decat "fata" urmatoarei generatii Fabia, cel mai de succes model al constructorului ceh (peste 1.3 milioane de exemplare vandute in ultimii 7 ani). Noua Fabia va fi lansata peste doi ani, imprumutand astfel atat blocurile optice prelungite cat si grila frontala (ramane de vazut daca aceasta va fi sau nu cromata) de la modelul prezentat la Geneva. In plus, ne asteptam la mai mult spatiu interior, pentru a satisface si cerintele celor pentru care acest aspect este crucial.

Roomster nu va reprezenta insa principala sursa de inspiratie exclusiv pentru modelele Skoda, elementele sale interesante urmand a fi impartite in tot grupul Volkswagen. Astfel, se pare ca Seat, Audi si VW vor profita de Roomster in sensul in care spaniolii si germanii vor avea de acum optiunea de a construi modele similare. Cel mai interesant element pentru acestia este sistemul VarioFlex (rabatarea in 20 de combinatii a scaunelor posterioare), care s-ar potrivi de minune la viitoarele monovolume compacte ale grupului.

Pe de alta parte, preturile pentru Roomster nu vor fi disponibile decat in jurul datei de lansare, in vara acestui an.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru