Belgienii au cumparat BBS

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 02.07.2007
Compania Punch International a cumparat producatorul de jante BBS, care se afla intr-o situatie financiara dezastruoasa.

BBS, unul dintre cei mai celebri producatori de jante, a fost achizitionat de compania belgiana Punch International.

Inca nu se cunosc detalii despre tranzactie, procesul de preluare nefiind finalizat, dar se stie ca o parte dintre angajati isi vor pierde slujbele din cauza rezultatelor financiare slabe pe care le-a avut compania.

In luna februarie, BBS a raportat pierderi de circa 3,8 miliarde de dolari pe anul 2006, din cauza scumpirii pretului la aluminiu la nivel mondial.

BBS a fost preluata de belgienii de la Punch in vederea salvarii de la faliment. In urma acestei tranzactii, subsidiarele BBS din Statele Unite si Italia vor ramane indepedente.

Comentarii (3)

  • razvan
    mi se pare normal
    e chiar normal sa dea faliment, la preturile nesimtite pe care le au Jantele BBS asa le trebuie. Inteleg ca o marca sa fie exclusivista, dar pana la urma trebuie sa fie accesibila ptr toata lumea nu doar ptr cateva sute .. e vorba de jante totusi.
    0 0
  • Nu este de loc normal!!!
    Piata metalelor de orice fel a luat-o razna si poti verifica pe bursa metalelor ce inseamna asta, atunci cand materia prima isi dubleaza sau tripleaza pretul, falimentul este la un pas distanta. De ce se intampla asta? pai de exemplu materii prime care se folosesc in industria auto si aici ma refer la aluminiu si la fibra de carbon este simplu, Airbus este de vina cu noul sau A380. Nu m-ar mira sa aud maine poimaine ca Ferrari are probleme cu materia prima si astfel preturile pentru un Ferrari se dubleaza sau cresc foarte mult. Cand cererea este mare si oferta este mica, preturile cresc vertiginos.
    0 0
  • deminij
    si ce treaba are airbus cu avionul sau in toata afacerea asta?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru