Bentley va construi masini mai usoare

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 25.09.2007
Bentley a anuntat ca se gandeste la solutii viabile pentru a putea construi masini mai usoare sau de clasa mica.

Bentley construieste in prezent modele de lux care impresioneaza prin dimensiunile generoase si motoarele puternice. Aceasta trasatura, specifica SUV-urilor si limuzinelor de lux, s-ar putea estompa in viitorul apropiat din cauza procuparilor pentru reducerea emisiilor.

Bentley se gandeste sa construiasca modele mai usoare care sa nu solicite propulsoare atat de mari, care imprima performante deosebite dar polueaza foarte mult. Modelul Continental GT Coupe cantareste aproximativ 2350 de kilograme si are nevoie de un motor W12 si doua perechi de supraalimentatoare pentru a putea fi o limuzina de performanta.

Intr-un interviu recent, Stuart McCullough, directorul executiv Bentley, a declarat ca toti membrii comitetului de conducere se gandesc la solutii viabile care sa transforme filosofia actuala a constructorului britanic. Cateva din ideile propuse de membrii consiliului executiv au fost: introducerea materialelor moderne foarte usoare si construirea unor modele de clasa mica.

McCullough a mentionat insa ca aceste schimbari nu vor surveni decat cu acordul publicului, care in prezent este obisnuit cu o mentalitate "ce e mare e si bun".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru