Biciclalfa Romeo

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 14.06.2006
Dupa ce au dat pe spate profesionistii designului auto, inginerii Alfa Romeo isi incearca talentul pe biciclete.

Italienii de la Alfa Romeo au decis s-o ia pe urmele celor de la BMW, Mercedes, Porsche sau Spyker astfel ca si-au creat prorpia colectie de biciclete in culorile marcii. Aceasta este compusa din doua modele, o versiune de strada (stradale) si una de off-road (Cross).

Stradale dispune de un desen creat de centrul de design Alfa si este construita din materiale usoare. Pe cadrul din aluminiu sunt inserate celelalte elemente constitutive (furca de carbon, pedalierul Campagnolo Veloce si saua construita special pentru protectia zonei inghinale), masa totala a bicicletei ajungand la doar 9.8 kilograme. In afara de pneurile Michelin, toate celelalte componente sunt de origine italiana, un motiv de mandrie nationala a celor de la Alfa Romeo. Din declaratiile constructorului aflam ca aceasta bicicleta nu este o revolutie, ci un vehicul din generatia noua care combina perfect sportivitatea, confortul si eleganta. Stradale costa 1690 de euro.

Cross este ultima creatie a marcii iar daca priviti atenti, veti observa ca are aceeasi culoare ca cea a conceptului Kamal.

Acest model costa 2500 de euro. Se pare ca Alfa Romeo nu se va opri aici. Constructorul italian va prezenta, la Salonul Auto de la Paris, o bicicleta construita integral din fibra de carbon care va costa 4500 de euro. Aceasta va fi fabricata in editie limitata la 30 de exemplare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru