Bill Ford a vandut 1 milion de actiuni detinute la Ford

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 24.09.2008
Mostenitorul legendarului Henry Ford si-a vandt o parte din actiunile ordinare detinute in cadrul companiei.

Esential

1 milion de actiuni ordinare a vandut Bill Ford Jr.

Bill Ford Jr. (foto), descendent direct al fondatorului companiei Ford, Henry Ford, a luat o decizie mai mult decat spectaculoasa alegand sa-si vanda o sesime din actiunile ordinare detinute la gigantul auto american.

Bill Ford Jr., presedinte al consiliului de administratie al Ford, a vandut un pachet de 1 milion de actiuni ordinare din cele 6 milioane detinute in cadrul companiei. Bill Ford a incasat suma de 5 milioane de dolari pentru actiunile ordinare vandute.

Un purtator de cuvant al companiei americane a declarat in legatura cu acest fapt: „A fost o miscare financiara personala a domnului Bill Ford”. In ciuda acestei miscari curioase, Bill Ford a ramas loial companiei, tratand-o ca pe o un bun al familiei sale.

Bill a refuzat din 2005 salariul si primele aferente, declarand ca nu va mai incasa absolut niciun dolar de la Ford, pana cand producatorul nu va reveni pe profit. Bill Ford detine alaturi de 5 milioane de actiuni ordinare si 400.000 de actiuni nominale in cadrul companiei Ford.

Via | Automotive News

Taguri: Ford

Comentarii (5)

  • Mini-romanu'
    Nashpa!
    Daca nici Bill Ford nu mai crede in revenire...

    Sau poate se gandeste ca, de cand cu criza asta financiara, totul se duce de rapa si ca ulterior poate sa ia mai multe actiuni cu aceiasi dolari :)
    0 0
  • La aniversarea modelului T, Bill Ford a declarat ca nu va vinde nicicand actiunile NOMINALE. Astea sunt cele care ii confera o putere de decizie chiar daca, per ansamblu, el este un actionar minoritar la FORD. In discursul pe care l-a tinut cu respectiva ocazie Bill a facut referire si la niste presiuni imense care se fac asupra lui pentru a instraina actiunile nominale ...
    0 0
  • Andrei
    Deci se duce de rapa compania
    Si Fiat a vandut 20% din Ferrari acum cativa ani pe ceva mai mult decat au vandut astia Land Rover + Jaguar. Ceea ce ma face sa cred ca Volvo-ul nu face mai mult de 4-5 miliarde maxim. Deci... urmatoare companie de vanzare. Daca nu ma insel mai au si actiuni la Mazda, care urmeaza sa fie vandute si acestea. Nu stiu cat de bune masini pentru ca oricum nu mi-as cumpara nici mort o masina americana dar stiti cum se spune, "mortea dinozaurilor" este ceva obisnuit cand esti depasit de situatie :)
    0 0
  • hmmmmmm
    baieti sa mor yoo daca as avea bani...!!!! as cumpara renault si ias da foc....!!!!...ce ramane la fier vechi..=)).bay bay.
    0 0
  • @mihai
    Rau e sa fii ... cum esti tu ...
    In primul rand: se scrie "bye-bye!" - asta spune tot despre cultura ta (=inexistenta) - stii tot atata engleza cat stiu si manelistii!

    In al doilea rand: nu era vorba de reno' asadar ai niste frustrari masive (legate probabil de dacia aia veche pe care o scoti la plimbare) - iti propun un psiholog (stiu ca n-ai bani dar ii donez eu).

    Din fericire nu o sa ai niciodata bani (fara credit si fara hotii) nici macar de o masina premium, asa ca reno' poate sa stea linistita.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru