BMW: "Audi nu este o amenintare"

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 14.06.2007
Un oficial al producatorului bavarez a declarat ca BMW are doi rivali in lume, unul din Stuttgart si unul din Japonia.

In ultimii cinci ani Audi a facut progrese extraordinare atat in ceea ce priveste lansarea de modele noi cat si la capitolul vanzari si crestere a cotei de piata. Acest lucru, in mod teoretic, ameninta un alt brand premium german de pe piata si anume BMW.

Bavarezii s-au aratat foarte indiferenti la succesul Audi, din ultimii ani, sustinand ca producatorul din Ingolstadt nu este un concurent. Mai precis, acest lucru a fost sustinut de Guenther Seemann, directorul BMW Group Australia. Fara sa dea nume, Seemann a spus ca BMW are doar doi competitori pe piata auto mondiala: „Unul provine din Stuttgart, iar al doilea din Japonia.

Oficialul BMW sustine ca vanzarile Audi au crescut datorita reducerilor masive si spune ca aceasta tactica va dauna mai tarziu brandului. In ciuda celor afirmate de cei de la BMW, un lucru este clar, vanzarile Audi continua sa creasca, iar acest lucru se intampla si pe sectorul de piata detinut de BMW.

Oficialul australian a continuat spunand ca Audi a castigat destul de mult in ultimii ani, dar a afirmat ca nu are caracteristicile unui brand premium, iar pentru acest lucru nu poate castiga loialitatea si increderea consumatorilor.

Comentarii (22)

  • stefan
    bmw vrea totul?!?le au scazut vanzarile in ultimii ani!!!
    Cei de la audi eu evoluat foarte mult,ceea ce nu vor sa sustina acest lucru ,cei de la bmw,ei se cred unici,dar decad,cei mai tari si ii compatimesc sunt mercedes si audi
    0 1
  • BMW
    Din pozele de mai sus noul Audi A5 e copie a lui BMW seria 3 asa ca Audi e o copie a lui BMW asa ca sa taca din gura cu volumul de vanzari.In primul rand BMW a intrecut pe Mercedes la profit
    0 0
  • bmw
    eu am avut si audi si mercedes, de 2 luni conduc un bmw 330 xi si nu o sa il schimb pentru nimik in lume ... e .... beTONNNN .......
    0 1
  • Audi vs BMW
    Audi "nu are caracteristicile unui brand premium"???
    Omul ala ori e foarte prost, ori rau intentionat ori nu a mers niciodata intr-un Audi.

    Nu contest calitatea BMW-urilor, si mie imi plac si au un caracter mai sportiv decat Audi, dar la capitolul lux si detalii de finete ar putea invata multe de la Audi.

    Eu cred ca afirmatia sa denota tocmai frica de concurenta din partea Audi, chiar daca afirma contrariul. Un psiholog ar putea confirma.
    1 0
  • audi
    audi a8 e una din cele mai tari masini nici nu se compara cu seria 7 deci in concluzie audi rullz
    1 1
  • nuaudi
    audi... mini tractor ;)
    sa fim seriosi... adui masina premium? - buna gluma - nu ati auzit cum fac motoarele lor diesel? luati si ascultati un motor de mercedes-benz sau bmw.
    1 1
  • Oficialul australian ???
    Ce relevanta are un oficial australian pentru piata auto din Europa. De fapt ce relevanta are un oficial australian pentru piata auto?...

    @nuaudi - Audi merge cu common rail de vreo 7 ani sau chiar mai mult. Duda cu "motoare zgomotoase" e rasuflata rau.
    0 0
  • Hop si eu
    audi... mini tractor ;)
    De acord cu tine, am si eu unul de prin anii 80 dar sunt tare multumit de el :)
    Audi acum incepe sa foloseasca common rail din cate stiu eu.
    0 0
  • Lasati fratilor Loganu' in pace!!
    De ce oare in toate posturile despre masini apare cate cineva care zice ca "Tot Loganul e mai bun.". Mai ales in situatia asta, unde discutam de 2 clase complet diferite de masini??Nu vreau sa fiu inteles gresit. Nu am nimic cu Loganul. E o masina foarte ok la banii ei. Dar, in cazuyl de fata, de exemplu, e vorba de rivalitatea Audi / BMW. E greu sa spui care marca e mai performanta, sau care se incadreaza mai bine in clasa premium. Eu sunt fan BMW, de exemplu, dar cumnatul meu areun Audi si a zis ca nu si-ar lua nici o alta marca....asa ca e destul de relativa comparatia, depinde si de model, depinde si de preferinte personale.
    0 0
  • nuaudi
    common rail :):):)
    @de Alex - common rail??? serios??? mai citeste mai baiete --- common rail nu exista in Grupul VAG decat la noul Krafter - care e 80% noul Sprinter :):):)
    0 0
  • cosmin
    da-da
    pe piata din marea britanie Audi e leader de vanzari pe piata compacta adica a4 se vinde mult mai bine ca seria3.
    0 0
  • :))
    tare tipu care a zis de motoarele diesel de la audi ba geniule..audi au castigat cursa de la le mans cu motoare diesel in timp ce restul masinilor aveau pe benzina..taci din gura ca nici cum te cheama nu stii
    0 0
  • cressty
    corect calin
    sa stii ca tipu ala care s-a luat de motoarele diesel..... se uita la telenovele=)))) nu a vz masini... poate doar bmw. sa sa se stie ca toate modelele RS de la audi sunt mai rapide ca M de la bmw:P:P:P
    0 0
  • Copie
    E adevarat ca din spate S5 seamana cu seria 3 coupe dar designe-ul frontal si ampatamentul mai mare fac S5 mult mai agresiv. PLus ca Walter da Silva ii da oricand clasa lui Bangle de la BMW care a desenat cu picioarele seria 5 si 7.
    0 0
  • bmw sucks
    langa rs4 quattro ... m6 doarme.... cu toti aia 507cp. degeaba ii are. cat despre le mans...acolo rezista masini de masini. daca audi le mans diesel a rezistat 24 de ore... nu inseamna ca face parte din clasa premium..dar inseamna ceva. cat despre bmw... mai este pana vedem seria 3 sau 5 pe le mans. iar manelistul ala care zice ca a5 e copiat dupa seria 3 coupe... somn usor fratzica! esti pe drumul tau...ramai acolo. daca a5 e copiat dupa seria 3 de ce nu au copiat si q7 dupa x5? pt ca au creier aia de la audi in cap..de aia q7 este ce este..si x5 e masina de cocalar. pace voua! ;))
    0 0
  • despre diesel...
    Exact, in grupul VAG masinile nu au motoare diesel common-rail. Asa au considerat ei ca e profitabil de la passat-urile din 1999 incoace. Au motoare diesel foarte puternice, dar asta din cauza turbinei cu geometrie variabila, nu pentru ca sunt common-rail. Motoarele "zgomotase" de care vorbiti aici sunt cele de 1,9 L TDI, de 90, 105, 131 de CP daca nu ma insel, cele de pe Skoda, Volkswagen, Audi, Seat. Si doar cele de 1,9 L sunt "zgomotoase" pentru ca sunt supra alimentate si au turbine mari ca sa "umfle" motorul. Chiar ai acel 2,0 L TDI mai actual e la fel de zgomotos, pt ca are aceesi tehnologie. Cele de la 2,5 K in sus, adik in special cel V6 nu e zgomotos, are un sunet specific de V6, chiar placut as spune. Depinde si de uzura masinii, si cum intretii astfel de motoare, ca sa poti spune ca sunt "zgomotoase". Cat despre Audi - premium, eu oficial stiu ca e premium, ca e incadrat in clasa premium, dar hai sa fim seriosi, Q7 si A8, nici alea nu sunt premium, tot de Audi sunt facute. Volkswagen e pseudo - premium, dar mai are pana sa fie brand full premium. Scz de off-topic. Stima.
    0 0
  • AndreiRN
    Audi vs BMW
    Ambele firme au o tactica fff agresiva de vanzari si produse sportive dar ...... o fiabilitate de kkt. Putine din masinile lor ajung sa faca 10 ani de functionare inainte de a fi trimise la reciclare. Intradevar au succes la un anumit segment al populatiei dar odata cu maturizarea majoritatea vor trece pe ceva mai de incredere.
    Audi este de fapt un VW mai rafinat calitativ.
    0 0
  • pt AndreiRN
    Tu chiar crezi ce ai scris acolo? Fiabilitate de kkt la Audi si BMW? Doar 10 ani de functionare? Adica masinile Audi si BMW fabricate inainte de 1997 sunt deja expirate? Sunt uimit...

    Poti sa ne exemplifici acele marci "mai de incredere" la care faci referire?
    0 0
  • interistul
    audi the best
    audi a8 este mult peste peste seria7 din toate punctele de vedere.am un prieten care a avut seria 7 si statea cu masina in fiecare saptamana in service si-a schimat-o cu un a8 de care spune ca nu l-ar schiba cu nimic in lume
    0 0
  • :))
    deci sunt unii care ma omoara rad cu lacrimi cum poti frate sa spui k nu mai sunt bune dupa 10 ani?tu stii ceva despre masini?am un audi din 86 merge perfect si acum..dar nu asta e ideea si in plus audi e un VW?passatul e facut pe platforma de A6 majoritatea lucrurilor importante in firma VW sunt facute de catre audi..ei sunt creierul..de aceea AUDI a cumparat Lamborghini oficial desi audi face parte din concernul VW..interesati-va de anumite chestii pana sa vorbiti..Audi,BMW si Mercedes sunt sa zic asa "Sfanta Treime" a masinilor de serie..
    0 0
  • clar: AUDI e brand premium
    nici nu vad rostul unei discutii pe aceasta tema. Daca nici Audi nu se incadreaza in segmentul Premiu, atunci nu stiu cum vedeti BMW ca bran Premium... cel putin Seria 3 e masina de pustan. Eu am 20 de ani si daca as avea suficienti bani si as vrea o masina de alergat, primul model la care m-as gandi ar fi asta. In primul rand gandul mi-ar fugi la marca BMW. Insa nu pot spune cu certitudine ca BMW nu e premium pt ca un Seria 7 ar coafa orice om respectabil de varsta a 3-a...
    In concluzie AUDI este peste BMW la capitolul calitate, confort
    P.S. Sunt stundent la Facultatea de Transporturi si taica-miu are service auto din `94, nu vin de la piata...
    0 0
  • dodoAD
    pt AndreiRn
    faptul ca aceste masini au fiabilitate 'limitata' este din start prevazut de ingineri (chiar eu sant in bransa), fiindca daca ar rezista precum motoarele de la Cobra, ce ar mai lucra ei?
    Lanseaza ei modele si alte minuni dar fara piese de schimb, si fara sa-si schimbe omu masina la 10 ani (in cazul celor care isi permit) ar muri de foame!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru