BMW M3 va inaugura o noua transmisie in stil DSG

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 30.05.2007
Cutia de viteze cu dublu ambreiaj si sapte trepte care va echipa noua generatie M3 se va numi M DCT.

Lansarea noului BMW M3 va coincide cu o noua premiera tehnologica a constructorului bavarez. Este vorba de o noua cutie de viteze cu sapte trepte cu dublu ambreiaj care va completa in oferta transmisia standard manuala cu sase trepte.

Desi zvonurile aratau de multa vreme acest lucru, confirmarea a venit in momentul in care BMW a impariti dealerilor sai instructiunile legate de noul model la care au atasat specificatiile tehnice. Cei care au publicat in premiera stirea sunt britanicii de la Autocar.

Noua cutie de viteze se va numi oficial M DCT, este construita cu ajutorul companiei Getrag, specialista in cutie de viteze si va fi disponibila incepand cu luna martie a anului viitor. Din informatiile pe care le avem in acest moment, noul sistem de transmisie va imbunatati performantele lui M3 (la ora actuala 4.8 secunde pentru 0-100 km/h) cu cateva zecimi de secunda. Noul model de cutie va echipa, dupa M3, versiuni ale Seriei 3 si ale Seriei 5. Sistemul pregatit de Getrag va fi disponibil exclusiv pentru modelele BMW.

Sistemul va putea fi comandat fie printr-un levier in stilul celor aflate pe X5 si M5, fie prin padelele din spatele volanului.

Comentarii (10)

  • Pedalele din spatele volanului ?!?
    Explica cineva ce este acel levier si pedalele din spatele volanului ?
    0 0
  • mircea
    Levier = maneta schimbatorului
    Padele (nu pedale) = clapetele din spatele volanului
    0 0
  • ?
    Un mare KK !
    0 0
  • Ce kkt
    O masina sport prin definitie tre sa aiba cat mai putina electronica.Dar,BMW nu e masina sport,e o impresie de sportivitate.d
    0 0
  • karatemaster
    pentru Lucky
    ok...daca nici bmw-ul nu exprima sportivitate...atunci cine ?...si ce spui era valabil pentru ani 60...uita-te la formula 1...cat reprezinta electronica acolo ?....sau poate formula 1 o fi la alta rubrica ...de transport in comun...
    0 0
  • Mai exact ?
    OK, si ce face cutia asta mai exact? Ce stire tampita... adica incompleta.
    0 0
  • ala_micu
    pt ALEX
    tu?
    0 0
  • ala_micu
    Cred...
    Nu stiu sigur, dar cutiile cu dublu amreiaj sunt mai rapide decat cele normale. Practic, accelerarea este continua, fara acele mici pauze specifice cutiilor automate cu un sg ambreiaj.
    0 0
  • pt cei de sus
    ba fratilor cei care sunt contra bmw pot sa o s...a si inca ceva BMW ESTE CEA MAI TARE MASINA DIN TOATE TIMPURILE.....NU VA MAAI KK PE VOI INSEAMNA CA AVETI NUMAI DACII SAU CINE STIE LOGANURI....TREBUIE SA SIMTITI DIFERENTA INCERCATI SA VA ABTINE-TI DE LA comentarii penale...ce kkt-ul meu astia au scos motor de 2000cm3 cu consum de 6 litri si, asa ca adunati-va si veniti sa postati anunturi....numai bine( romanul comenteaza fara sa stie ce inseamna cutie in 7 trepte) pun pariu ca unii nici nu au masina dar posteaza anunturi doar de dragul comentariilor
    0 0
  • AndreiRN
    Transmisi avansate
    Nu stiu cat este de originala dar eu la motocicleta am 6 viteze si ambreiaj triplu. Probabil au adaptat pt autoturism o transmisie moto. MBZ produce una cu 10 trepte pt vehiculele grele.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru