BMW si Mercedes ar putea construi un model impreuna

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 05.07.2007
Cei doi mari rivali se afla in negocieri in vederea realizarii unei parteneriat.

Povestea unei colaborari dintre marii rivali, BMW si Mercedes, nu s-a oprit dupa ce baietii din Stuttgart au respins , acum cateva zile, propunerea venita de la bavarezi.

Desi inca nu se poate spune cu certitutine sau nu exista date oficiale, presa germana a vorbit despre negocieri pe care BMW le face cu cei de la Mercedes pentru construirea in comun unui model subcompact bazat pe platforma lui Mini.

Specialistii sustin ca acest parteneriat intre marii rivali ar fi posibil, mai ales ca Mercedes studiaza posibilitatea sa renunte la actualul A Klasse .

Dar de ce BMW doreste atat de mult sa faca un parteneriat cu Mercedes?

Problema bavarezilor se gaseste la brandul Mini, fabrica din Oxford nu functioneaza la capacitatea maxima, lucru care poate aduce pierderi semnificative pe termen lung celor de la BMW. Bavarezii studiaza posibilitatea sa construiasca un nou model pentru a acoperi acest gol. In cazul in care planurile legate de Mercedes vor esua, cei de la BMW vor negocia un parteneriat cu grupul PSA - Peugeot Citroen sau cu japonezii de la Honda.

Conform specialistilor, Mercedes ar putea face o alainata cu BMW, deoarece se confrunta cu problema legata de viitorul lui A Klasse, planuit initial sa fie construit pe o platforma imprumutata de la Chrysler.

Comentarii (2)

  • numele modelui...
    In cazul in care aceasta poveste SF va avea o finalitate, sunt curios cum se va numi viitorul model: BMW A-Klasse sau Mercedes Seria 0,5 (avand in vedere ca seria 1 exista si se vinde bine merci!!)...
    0 0
  • Undergroundtibix
    belea frate ar mai fi dak sar intampla shi asta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru