BMW şi Rolls-Royce recheamă în service 345.000 de maşini

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 01.10.2010
Aproape 350.000 de exemplare BMW Seria 5, Seria 6, Seria 7 şi Rolls-Royce Phantom sunt rechemate în service în întreaga lume pentru potenţiale defecţiuni ale sistemului de frânare.

Oficialii Grupului BMW au anunţat că vor iniţia un recall pentru modelele BMW şi Rolls-Royce motorizate cu unităţi V8 şi V12 din cauza unei potenţiale probleme la sistemul de frânare. Rechemarea la service afectează 345.000 de maşini produse între 2002 şi 2010 şi vîndute în toată lumea.

Conform comunicatului oficial al celor de la BMW, problema se referă la pierderea puterii de frânare în anumite condiţii. Inginerii BMW au depistat potenţiala defecţiune, nicio maşină nefiind afectată până în acest moment.

În recall-ul celor de la BMW sunt implicate modelele BMW 745i/Li, 750i/Li şi 760i/Li (2002-2008), Alpina B7 (2007-2008), 645i şi 650i (2004-2010), 545i şi 550i (2004-2010) şi Rolls-Royce Phantom (2003-2010).

Conform oficialilor BMW în România, în ţara noastră nu există încă o confirmare a unor modele cu problemele enumerate mai sus. 

via | Automotive News (înreg.) | BMW

Comentarii (15)

  • Crysty
    BMW
    Au chemat cele mai bine dotate modele ale lor!
    Rusine fanilor BMW care va bateti pe aici pe site cu pumnul in piept!
    Astept voturile negative de la voi baietii cu pisicute si ursi cu nr de BG (Bai Golanilor) !
    35 8
  • din ciclul si bogatii plang cate o data..va prezentam aceasta stire...
    @Crysty nu pot sa iti zic doar k sunt fanul tau!!
    11 11
  • :))
    pai aia cu pisicute si ursi nu stiu sa citeasca..:)):))
    23 8
  • Stanila
    criza severa arata regresul brandurilor premium
    5 16
  • Se intampla si la case mai mari..........
    Intradevar o lovitura puternica pt. un constructor puternic.
    Ce sa facem.....sa-si vanda acum oameni seria 5 si seria 7 si sa-si cumpere Logan si Sandero........pt ca Dacia pana in momentu de fata nu a avut preobele cu masinile lor.......
    8 8
  • Hai frate ca toti au avut probleme , cautati pe google si vedeti si la Mercedes si la AUDI si Toyota. Important este ca nu s-a auzit nimic de aceasta problema din partea clientilor, BMW putea foarte bine sa astepte pana vine in service cu ea, sau sa aduca masina la control gratuit bla bla bla bla , dar ei au spus pe fata . La R8 cadn ardea ati uitat ?
    11 11
  • Multi spuneau ca X3 este urat , poze cu X3 arata ff bine : http://www.bmwblog.ro/2010/10/01/salonul-auto-de-la-paris-2010-bmw-x3-cu-pachetul-m-sport/
    3 11
  • Cel mai important lucru e sa gasesti problemele si sa le solutionezi.
    ceea ce conteaza e ca ei recheama in service masinile cu probleme si pe cheltuiala lor, asa cum au facut si ceilalti mari constructori.
    Carcotasii care vorbesc de rau marca Bmw ar trebui sa conduca intai un BMW, dar bmw..... nu ursuleti sau pisicute obosite cu 250.000 de km in bord si care troncanesc la cea mai mica denivelare.
    Cei care chiar stiu ca BMW inseamna "Placerea de a conduce" vor sti sa aiba grija de masina lor....in rest, pentru ceilalti posesori de bmw-uri, care de care mai cocalari, nu le zic decat nu le zic decat: Treziti'va la realitate.
    13 2
  • bmw boy
    hmm...
    observ ca sunt rechemate in service doar modele de cilindree mare si benzinare mai ales...romanii nu sunt afectati pentru ca iubesc dieselul intre 2 si 3 litri max :))) plus ca masinile astea sunt produse dupa 2003...la noi multeeee bemveuri au lejer peste 10 ani...;)
    9 2
  • oare este chiar asa de grav ?
    vag nu poate face un recall pentru ca ar trebui sa recheme toate masinile produse ( asta ca sa fiu in ton cu restul ) acum serios vorbind cuvintele cheie sunt ,,posibile defectiuni '' si inca un lucru bmw a chemat clienti la verificari din proprie initiativa nu pentru ca a avut reclamatii...vorba unui coleg ce a scris mai devreme altii sun ,,in flacari''
    3 1
  • @Crysti
    "Conform comunicatului oficial al celor de la BMW, problema se referă la pierderea puterii de frânare în anumite condiţii. Inginerii BMW au depistat potenţiala defecţiune, nicio maşină nefiind afectată până în acest moment. "
    Asta cum de inteles masinele nu au fost afectate dar sunt chemate in service ???
    Asta nu e recall , e bataie de joc .
    Daca asta e recall apoi altii ar trebui sa stea numai in Service , Dacia , VW cu sistemele lor TDI cu ROSU ca se defecteaza la tot pasul , toate Audi si VW cu sistema asta T-DI cu rosu 80% sunt sensibile si se defecteaza sistemele diesel.
    Acolo nu e recall.
    Mercedes-Benz cu W203 a umplut lume de RUGINA , nu e recall.
    Dar BMW "nicio maşină nefiind afectată până în acest moment" si ei fac recall , cred ca astia de la BMW sunt prea alintati si fiecare 1% conteaza pentru ei , au MASINI PERFECTE.
    3 4
  • instigare la cultura
    @edi80
    "cateodata" se scrie, nu "cate o data"
    1 0
  • @cultule....
    de ce am eu impresia ca sunt acceptate ambele forme,depinzand de context??sa fii sanatos amice...
    3 3
  • BMW cel mai tare , cine stie engleza sa citeasca : http://www.bmwblog.com/2010/10/03/breaking-news-bmw-wins-alms-championship/
    2 1
  • se intampla chestii d-astea la toate tipurile de masini
    masinile astea care sunt scumpe , sunt scumpe pentru performante si lux
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru