BMW vrea un mini-Mini

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 18.07.2007
Germanii de la BMW vor sa umple orasele cu un nou model, care se va plasa sub Mini in gama.

Intre doua stiri cu fotografiile-spion care il au in centru pe viitorul SUV X6 si informatiile conform carora BMW vrea sa cumpere Volvo, pe care Ford vor sa il puna la vanzare, se strecoara o noutate interesanta. Analizele germanilor arata ca, in urmatorii ani, segmentul B Premium va reprezenta unul dintre cele mai interesante puncte de interes din industrie, astfel ca isi doresc un model care sa se bata cu viitoarele Audi A1 si Alfa Romeo Junior.

Dimensiunile acestuia ar fi extrem de compacte (mai putin de 4 metri in lungime). Exista insa cateva probleme. Avand in vedere faptul ca modelul german se va baza pe arhitectura si pe partea tehnica ale lui Mini, riscul de canibalism in cadrul aceluiasi grup este destul de ridicat, astfel ca BMW vor fi nevoiti sa isi calculeze extrem de atent fiecare pas. Si inca ceva: in mod evident, noul BMW va avea tractiune pe fata iar cei care tin la legenda tractiunii posterioare BMW ar putea fi dezamagiti.

Ramane de vazut insa daca germanii vor pune pe primul plan fanii marcii sau necesitatea motoarelor ecologice, in conditiile in care noul model ar consuma infim si ar emite mai putin de 100 g/km de CO2.

In fotografii, clasicul BMW Isetta, unul dintre cele mai de succes modele ale lumii dupa al doilea Razboi Mondial.

Comentarii (3)

  • George
    Grame de gaze ilariante?
    Se poate baieti sa fiti un pic mai atenti? Cele 100 de grame/km sunt de CO2. Intr-un caz destul de fericit ati fi putut sa spuneti "gaze cu efect de sera". Si poate vreodata o sa bagati un articol in care sa explicati diferenta dintre gazele cu efect de sera si cele toxice...Astept cu interes...
    0 0
  • lauuro
    ?????
    Cred ca cineva de la BMW a inebunit !!! Pai ragaliile le scot fiat-ul si renault-ul, asa ca segmentul e cam ocupat !!!
    0 0
  • alooo!!!
    ?!?!
    Si daca segmantul e ocupat de italieni, ce cauta MErcedes cu Smartu` prin Roma ?!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru