BP plateste 373 milioane $ statului american

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 26.10.2007
Compania petroliera BP s-a ales cu o amenda de aproape 400 de milioane de dolari in urma unor nereguli in SUA.

Compania petroliera britanica BP va plati 373 de milioane de dolari in amenzi cumulate pentru a pune punct problemelor judiciare cu care se confrunta in Statele Unite. Motivele pentru care sunt acuzati cei de la BP: explozia soldata cu victime la una dintre rafinariile din Texas, defectiunea unei conducte de petrol in Alaska si manipularea pietei de propan.

Amenda pentru explozia din Texas, survenita in 2005 si in urma careia au murit 15 persoane si au fost ranite alte 170, este de 50 de milioane de euro. Cea mai mare parte a sumei - 303 milioane de dolari - se datoreaza faptului ca BP este acuzata de manipularea cursului si a preturilor de pe piata de propan, un segment pe care britanicii il controleaza in America de Nord. Restul sumei, de 20 de milioane de dolari, este datorata statului american de catre BP din cauza unor scurgeri de petrol din zona Prudhoe Bay (Alaska).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru