Brabus iBusiness - Fanii Apple au cel mai rapid sedan de lux din lume

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 27.08.2010
Brabus a burduşit SV12 R Biturbo 750, cel mai rapid sedan de lux din lume, cu gadgeturi produse de Apple.

Esential

4.0 secunde îi sunt necesare lui Brabus iBusiness să ajungă de la 0 la 100 km/h.

Brabus a dezvoltat o versiune specială a lui SV12 R Biturbo 750, model care are la bază S600, cea mai puternică versiune de serie a lui Mercedes S-Klasse. De această dată nu vorbim însă de o versiune pentru care primează neapărat puterea absolută sau performanţele, ci tehnologia înglobată în maşină.

GADGET-URI APPLE DE ULTIMĂ ORĂ

Ediţia specială dezvoltată de Brabus poartă numele iBusiness şi este plină cu ultimele gadget-uri dezvoltate de compania americană Apple. Astfel, modelul pune la dispoziţia pasagerilor două iPad-uri integrate ]n sptarele scaunelorcare, pe lângă funcţiile clasice de divertisment, funcţionează şi ca module de comandă pentru sistemul S-Klasse Comand. Lista continuă cu un computer Mac montat pe un suport special amplasat pe plafon. Acesta dispune de un display TFT de 15.2 inch care funcţionează şi ca monitor de comandă al sistemului multimedia al maşinii.

Evident, pachetul conţine şi o serie de prize USB care permit conectarea la perifericelor precum webcam-ul necesar videoconferinţelor. Toate acestea sunt facilitate de posibilitatea de a accesa internetul via UMTS şi HDSPA.

În seria de gadget-uri oferite de Brabus pe iBusiness se înscrie şi iPod Touch-ul de 64 de GB care ia locul magaziei de CD-uri, în memoria acestuia putând să-şi facă loc 14.000 de piese. Evident, nici redarea sunetului nu a fost lăsată deoparte, clienţii modelului urmând să se bazeze fie pe sistemul audio clasic de pe S-Klasse, fie pe căştile Sennheiser Noise Guard care filtrează zgomotele exterioare pentru o experienţă muzicală cât mai apropiată de perfecţiune.

CEL MAI RAPID SEDAN DIN LUME

Chiar dacă teoretic nu contează atât de mult în economia acestui model destinat mai ales fanilor high-end ai celor de la Apple, performanţele modelului despre care vorbim nu pot fi lăsate deoparte în prezentare. Vorbim de un motor de 6.3 litri cu două turbine care dezvoltă 750 CP la 5500 rpm şi ajunge la cuplul maxim de 1350 Nm la 2100 rpm. Acesta împinge Brabus iBusiness în 4.0 secunde de la 0 la 100 km/h şi la 200 km/h în doar 11.9 secunde, viteza maximă fiidn limitată electronic la 340 km/h.

Conform celor de la Brabus, acesta este cel mai rapid sedan de producţie din lume.

via | Brabus

Comentarii (24)

  • Este cea mai luxoasa masina din clasa. Dar am vazut pe strada una facuta special pt inmormantari. Nu mi-a venit sa cred un S pentru inmormantari.
    5 6
  • Steve J
    Normal ca e cu Apple included
    Era jenant sa il umple cu gadgeturi Microsoft , te pomeneai in mijlocul conferintei cu toata masina invaluita in albastru :) Blue screen .

    Asadar :
    Mac mini = 1.149 euro
    2 x iPad = 1.598 euro
    iPod touch = 379 euro
    2 Apple keyboard+ dock = 134 euro
    Magic Mouse = 69 euro
    Magic Trackpad = 69 euro
    -----------------------------------
    Total 3.398 euro
    Monitorul e e non-Apple.
    8 5
  • lol mai steve jobs .. invatasi romana :P ?
    5 2
  • impecabil
    sunt fan Brabus ..dar nu imi voi permite niciodata sa am asa ceva ...imi place mult masina , interiorul este de vis ....daca eara pe mana mea , era bibelou .
    4 6
  • BIROUL ZBURATOR
    pacat de motorul modificat de brabus pentru ca nu este o masina pentru soferi ci pentru IT boys
    7 2
  • se strica lumea...
    3 1
  • ai uitat de casti mai....
    3 2
  • SUPER
    Are si mouse...incredibil....
    2 3
  • BMW
    G-Power tuned BMW M5 World's Fastest Sedan with 231 mph top whack
    15 5
  • mircea
    @BMW
    Ceartă-i pe cei de la Brabus, ei aşa zic în comunicat. probabil că nu vorbesc doar să se audă.
    5 8
  • @BMW
    Atata timp cat e limitat electronic in 340 km/h, mai mult ca sigur ca poate atunge peste 370 km/h (~231 mph). Deci cei de la Brabus cam stiu ce zic.
    2 8
  • Intre M5 G-POWER si asta este vorba si de greutate. Acest S ajunge la 100 Km/h in 4 secunde , M5 in 4,4 secunde. Acest S ajunge la 200 Km pe ora in 11,9 secunde iar M5 G-POWER in 9,4 secunde, aici intervine diferenta. Acest S ajunge la 340 Km/h si M5 la 367 Km/h. LINKUL :http://www.bmwblog.ro/2010/08/16/g-power-m5-hurricane-rs-devine-inca-o-data-cel-mai-rapid-sedan-din-lume/
    8 3
  • BMW
    Acesta este G-POWER HURRICANE RR BMW M5 sau mai simplu spus cel mai rapid sedan din lume, acesta putand sa atinga viteza de 372 km/h.

    G-POWER HURRICANE RR BMW M5 dispune cu nu mai putin de 293 cai putere (215 kw) si cuplu cu 180 Nm mai mult decat versiunea standard, adica un total de 800 cai putere (588 kw) la 7,500 rpm si un cuplu de 800 Nm la 5,000 rpm.

    G-POWER HURRICANE RR BMW M5 accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 4.35 secude si 9.5 secunde pentru a ajunge la 200 km/h.
    12 1
  • InflatableNinja
    Corectie sapou si incheiere
    Salutare! Versiunile Brabus ale lui S-Klasse nu sunt facute pentru a bate recorduri de viteza. Cei din Bottrop spun ca S V12 R e cel mai rapid sedan de lux al lumii, nu cel mai rapid sedan. Titlul de cel mai rapid sedan a apartinut mai multor generatii ale lui E V12, respectiv lui CLS Rocket, pana sa fie "insfacat" mai nou de G-Power Hurricane RR.
    10 6
  • Deflatedfan
    @InflatableNinja
    ai atins exact ceea ce trebuia din subiectul asta.
    Subscriu.
    2 8
  • Monsieur
    Mercedes-Benz
    Se putea sa lipseasca "BMW RULLLZZZZ", de la un anunt dedicat Mercedes-Benz? Intrebare retorica. Masina arata f frumos, desi nu sunt un impatimit it...
    1 9
  • BMW
    De ce stergeti mereu aceasta stire? Motoarele anului 2010 - BMW a insfacat 4 premii!
    In cadrul expozitiei "Engine Expo 2010" din Germania, Stuttgart, s-au oferit si premiile "Motorul anului 2010". Dintre acestea, 4 au ajuns la BMW, care a fost premiat pentru 3 motorizari pe benzina si unul pe motorina. Astfel, BMW fost cel mai premiat brand de la eveniment.
    12 3
  • BMW Nr.1 Deutchland
    Cel mai rapid SEDAN de LUX din lume e BMW M5 G-POWER HURRICANE.
    Draga automarket , voi nu puneti cuvant in cuvant ce vau zis cei de la BRABUS sau cei din alta parte mai corectati daca altii gresesc .
    M5 Hurricane atinge vreo 380 km/h .
    12 1
  • om serios
    daca nu erau alte marci
    era cel mai rapid daca nu exista marca bmw...este bmw seria 7 g-power cu 750 de cai si 340 km/h automarket mai interesativa inainte sa scrieti...
    6 3
  • BMW ???
    Ce legatura au ultimele comentarii BMW cu stirea aceasta? Pastreaza-ti comentariile off topic pentru pentru site-urile cu "BMW-isti" indoctrinati ca tine unde poate cineva va avea mare nevoie de ele.
    4 7
  • Hihihi
    @BMW
    Daca nu plangi si nu te dai cu fundu de pamant tot degeaba. Mama lor de nesimtiti astia de la automarket ca nu te baga si pe tine in seama. Cum adica isi permit sa dea stiri cu mizerii din astea, cand BMW e nr1 peste tot!!!
    3 10
  • BMW e pentrru padurari
    BMW e pentrru padurari
    Sunt amuzanti baietii astia manelisti posesori de Beemve ursulet ...
    2 6
  • Si care este rostul?
    Un businessman nu va merge cu 380 si nici nu va accelera in 4 sec. pana la 100. Omul vrea sa mearga in comfort si siguranta nu sa alerge de nebun ca pe circuit. De-asta se vor vinde la fel de putine S-Klasse-uri din astea cum s-au vandut si inventiile G-Power
    0 2
  • Eustake
    ce e BMW? o marca de biciclete?
    Putin ironic. Cand ai sa vezi la BMW luxul pe care il ofera Cei de la Mercedes-Benz, sa ne vb de top-speed.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru