Bugatti 16C Galibier de serie va costa 1.5 milioane de dolari

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 02.10.2009
Sedanul Bugatti Galibier ar putea intra in productie dupa ce modelul Veyron nu va mai fi construit. Potrivit celor de la AutoExpress, modelul ar putea avea un pret de 1.5 milioane de dolari.

Noul Bugatti 16C Galibier ar putea intra in productie in urmatorii ani, iar modelul va avea un pret de circa 1.5 milioane de dolari. Desi modelul a fost prezentat doar in forma de concept, inginerii si designerii Bugatti vor lucra in continuare la acesta pentru a il introduce pe piata in anul 2013. Sedanul de la Bugatti va fi echipat cu acelasi motor W16 cu patru turbine, dar care va oferi "doar" 800 CP. Transmisia cu dubluambreiaj utilizata pe modelul Veyron ar putea fi si ea inlocuita cu o unitate conventionala, echipata cu un convertor de cuplu si opt trepte. Cel mai probabil, noua transmisie ar putea fi construita de germanii de la ZF, deoarece acestia au dezvoltat cu succes o asemena transmisie.

Desi are cu 201 CP mai putin decat Veyron, noul sedan de la Bugatti va putea atinge o viteza maxima de 350 km/h. Viteza maxima a acestui model este cu 50km/h mai mica decat cea pe care o poate atinge Veyron, dar este superioara celorlalte berline de lux aflate in productie. Cel mai probabil, noul Bugatti Galibier ar putea deveni cea mai rapida berlina de serie fabricata vreodata, la fel cum a devenit Veyron cel mai rapid model de serie construit vreodata.

Dupa ce modelul Galibier va intra in productie, acesta va fi produs in 300 de exemplare pe an.

Cel mai probabil, productia lui Galibier va debuta la scurt timp dupa ce modelul Veyron nu va mai fi construit de fabrica Bugatti din Molsheim. Modelul Galibier 16C a debutat la Salonul Auto de la Frankfurt din aceasta toamna.

Via | Autoexpress

Comentarii (7)

  • e bine
    aaa , doar atat???? pai maine imi i-au si io vreo 2-3 ce pm :))))))))) ultima firma
    3 3
  • 1.5 mil. $
    eehhhhh... un fleac. :) :)
    1 1
  • fraieri
    ce vor sa demonstreze ???
    mai nimic, bani aruncati aiurea pe geam, masina inutila, profit negativ.
    vor sa vanda 300 de exemplare pe an ??? vai vai, of of.
    o masina care nu ajuta nici macar pentru imagine !!!
    1 0
  • @LEE
    Cred ca te inseli. Bugatti 16C Galibier cred ca va fi prima serie ce va aduce profit celor de la Bugatti. Sa ne uitam la configuratie si vedem ce inseamna intrarea pe profit: in loc de state-of-the-art avem mai putini cai-putere, alta cutie si ce reduceri vor mai face ;)
    0 1
  • Cum apare fac un leasing pe 300 de ani
    0 0
  • pe cat pariem
    ca ia Casuneanu 2?
    0 0
  • cristian
    Optimist
    LEE,cred ca vorbeste invidiosul din tine.Nimic nu este mai frumos decat sa combini comfortul high class cu un supercharged engine de la Bugatti.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru