Bugatti 16C Galibier este doar un concept in acest moment

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 10.11.2009
Oficialii Bugatti au lasat de inteles ca actualul 16C Galibier este doar un concept in acest moment, dar are sanse reale de a intra in productie abia dupa ce fabricarea lui Veyron Grand Sport va fi incheiata.

In cadrul celei de-a doua prezentari a lui Bugatti 16C Galibier, organizata la Salonul Auto de la Los Angeles, un director de la Bugatti a declarat ca modelul este doar un concept in acest moment. Se pare ca marca frantuzeasca doreste sa observe reactiile presei si ale publicului din intreaga lume inainte de a anunta intrarea in productie a unui model precum 16C Galibier.

Cel mai important element pe care trebuie sa il luam in calcul atunci cand vorbim de productia lui 16C Galibier este ca modelul va fi construit la fabrica unde este produs Veyron. Acest lucru insemna ca modelul 16C Galibier nu are sanse de a intra in productie inainte de anul 2012, deoarece abia atunci va fi oprita productia lui Veyron Grand Sport. Pana la acea data, modelul Bugatti 16C Galibier ar putea avea deja suficiente comenzi de principiu inregistrate pentru a primi acordul de productie din partea directorilor marcii Bugatti.

Cei de la Bugatti doresc sa aiba cel mai rapid si cel mai puternic model cu patru usi din lume, care sa ofere cea mai buna acceleratie din clasa sa. Modelul 16C Galibier este un exercitiu de inginerie, prezentat intr-un mod similar cu Veyron, care utilizeaza acelasi propulsor W16 quad-turbo al supercarului deja-legendar de la Bugatti.

Spre deosebire de Veyron, motorul lui 16C Galibier dezvolta 800 CP si poate functiona atat cu etanol, cat si cu benzina sau un amestec intre cele doua.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • nota 10++++++++
    2 0
  • Casuneanu....fi pe faza !
    Merita sa aduci unul la Oituz la tine la conac. Ar fi pacat sa nu beneficieze si tarisoara noastra de un exemplar....
    ps. Maine daca ar fi sa aleg intre un Bugatti veyron sau Galibier si un yacht, as alege yacht-ul.
    Pana la urma tot masina este....tot senzatie de masina are. Yacht-ul e altceva....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru