Bugatti pregateste un model mai ieftin decat Veyron

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 12.03.2009
Al treilea model din gama Bugatti, dupa Veyron si Veyron Grand Sport, va fi unul ceva mai ieftin, dar cu performante de top si de un nivel superior concurentei.

Anul 2009 va fi unul de cotitura pentru Bugatti, companie care va fi anuntata in luna septembrie de catre VAG, grupul-mama, despre viitoarele directii pe care va trebui sa le urmeze in urmatoarea perioada. de ce luna septembrie? Pentru ca Bugatti implineste, in a noua luna a anului 2009, exact 100 de ani de la infiintare.

Printre urmatoarele proiecte care se afla pe rol la Bugatti se numara lansarea de piata a lui Veyron Bleu Centenaire, editia speciala dedicata venerabilei varste a companiei, dar si cateva surprizecare au fost ascunse pana acum de urechile jurnalistilor.

Cel mai interesant dintre acestea a fost dezvaluit de Franz-Josef Paefgen, presedintele Bugatti, intr-un interviu acordat olandezilor de la AutoTelegraaf. Este vorba de un model mai ieftin decat Veyron, care va ramane insa unul de clasa mondiala si va atinge un nivel extrem de ridicat al performantelor si al luxului.

In ceea ce priveste cealalta parte a monedei, un super-Veyron care sa treaca peste bariera de 1001 cai putere, seful companiei este ceva mai misterios, insa nu inlatura posibilitatea ca un astfel de model sa fie produs: "Daca cineva va incerca sa detroneze veyron din punctul de vedere al evolutiei tehnologice, al performantelor si al placerii la condus, suntem pregatiti sa lansam orice ne poate readuce suprematia in acest domeniu", sustine Paefgen.

Bugatti va trece cu bine de criza economica, din cele 300 de unitati pe care compania franceza detinuta de VW Group le-a programat initial pentru productie ramanand necomandate doar 50.

In plus, versiunea cabrio Grand Sport, a carei productie va fi de maximum 150 de unitati, este aproape epuizata.

via | Motor Authority

Comentarii (1)

  • nu-i prost cine cere, prost ii cel ce da
    si se vor gasi destui care sa arunce cu bani'n caini
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru