Care va fi noul nume al lui Ford Fiesta?

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 16.05.2007
Genesis, Isis, Phoenix sau Cuga. Acestea sunt variantele luate in calcul de sefii Ford pentru noul nume al lui Fiesta.

Daca ieri va anuntam faptul ca sefii Ford vor sa renunte la denumirea "Fiesta" pentru viitoarea generatie a modelului pe care constructorul american il propune pe segmentul mic, astazi va punem fata in fata cu cateva dintre propunerile pentru redenumirea modelului.

Intre timp, s-a aflat si motivul pentru care Ford vrea redenumirea Fiestei: viitoarea generatie va fi atat de schimbata ca look, incat diriguitorii Ford cred de cuviinta sa schimbe si numele. In plus, viitorul Fiesta va fi marketat ca un produs global, iar denumirea cunoscuta in Europa este complet necunoscuta in Statele Unite.

Variantele care se vehiculeaza in acest moment sunt Genesis, Isis, Phoenix si Cuga. Dintre acestea, Genesis are cele mai putine sanse sa apara ca sigla pe spatele modelului Ford, deoarece numele este rezervat deja de Hyundai. Pe de alta parte, Cuga reprezinta o varianta extrem de viabila, in conditiile in care denumirea este deja inregistrata de Ford.

Ramane de vazut insa daca protestele celor mai rezervati directori Ford in privinta schimbarii unui nume care a avut succes inca de la lansare, in 1976, vor opri mini-revolutia onomastica a constructorului.

Rezultatul operatiunilor de redenumire vine in 2009.

Comentarii (2)

  • noname00
    prefer Fiesta .....
    0 0
  • prudentul
    Cuga
    Pe piata nord-americana, in special exista inca Fordul Cougar, a carui pronuntie este practic identica cu Cuga. Cred ca domnii de la marketing ar trebui sa tina cont de posibilitatea producerii unor confuzii babane. Fordul Cougar, strict vizual vorbind, arata bestial. Nu cred ca se mai produce, poate ne lumineaza cineva traitor pe meleagurile respective.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru