Carl-Peter Forster demisionează de la conducerea Tata Motors

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Duminica, 11.09.2011
Carl-Peter Forster, CEO-ul Tata Motors, proprietarul mărcilor Jaguar și Land Rover a demisionat după 18 luni.

Șeful Tata Motors, grupul indian care a cumpărat mărcile Jaguar și Land Rover, a demisionat. Carl-Peter Forster pleacă de la conducerea Tata după doar 18 luni invocând motive personale. Forster este artizanul revenirii celor două mărci. Atât Jaguar cât și Land Rover au lansat modele bine primite în ultimele luni. Jaguar și Land Rover aduc mai mult de 80% din profiturile grupului Tata Motors.

Carl-Peter Forster va rămâne în board-ul administrativ Tata Motors dar ca membru non-executiv. Noul șef Tata Motors va avea misiunea să mențină Jaguar și Land Rover pe profit și să încerce să impulsioneze vânzările modelului Tata Nano. Acest automobil s-a dovedit a fi puțin popular în ciuda prețului foarte mic.

Carl-Peter Forster este un nume important în industria auto. Înainte de a se alătura grupului Tata Motors, Forster a lucrat pentru General Motors unde a condus operațiunile din Europa. De asemenea, el a mai lucrat 13 ani și pentru BMW unde s-a ocupat de divizia sud-africană a constructorului german.

Via | BBC

Comentarii (2)

  • cred ca nu o sa mai am somn din cauza ca a deemisionat asta!
    3 7
  • Tu probabil ca nu
    Fanii marcilor mai sus mentionate probabil ca vor spera sa vina cineva la fel de inspirat ca si el care sa conduca o companie indiana ce produce rasnite de cafea dar detine doua din cele mai deosebite marci englezesti.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru