Carozzeria Touring va renaste cu Superleggera

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 17.04.2008
Vechea casa de design Carozzeria Touring planuieste revenirea pe piata auto cu un model botezat Superleggera.

Unul din cei mai vechi constructori de nisa italieni, Carozzeria Touring, planuieste revenirea in atentia publicului cu un supercar nou.

Sperantele de renastere ale vechiului brand italian au aparut in 2006, cand grupul international Zeta Europe BV a cumparat drepturile de folosire a numelui Carozzeria Touring. Investitorii au asigurat atunci publicul ca vechea casa de design va renaste in aceeasi locatie din Milano.

 Viitorul model pe care il pregatesc italienii este de fapt reeditarea unui concept mai vechi care va fi prezentat oficial in cadrul evenimentului Concours d'Elegance Villa d'Este. Debutul noului model ar urma sa refaca legaturile Carozzeria Touring cu marii constructori europeni.

Constructorul italian de nisa a luat nastere in 1926 si a adunat de-a lungul existentei sale numeroase contracte de colaborare cu nume mari ca Ferrari, Alfa Romeo, Maserati sau Aston Martin. Dupa 1960 marile branduri au renuntat la ajutorul constructorilor de nisa preferand sa isi produca singuri modelele, restul grupurilor auto europene orientandu-se catre case de design cum sunt Pininfarina sau ItalDesign.

Acest lucru a dus la decaderea companiei si in scurt la faliment.

Carozzeria Touring a devenit celebra pentru sasiurile usoare botezate Superleggera, nume brevetat dealtfel de constructorul italian. In afara masei foarte scazute, sasiul Superleggera oferea o flexibilitate foarte mare, permitand celor de la Carozzeria Touring sa dezvolte caroserii cu forme mult mai atragatoare decat ale concurentei.

via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru