"Cartonas galben" pentru infractiuni

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 08.07.2008
Politia pariziana va organiza o actiune de sensibilizare a soferilor. Acestia vor primi, la infractiuni minore, un "cartonas" simbolic.

Primaria Parisului si politia locala vor organiza, in timpul saptamanii viitoare, o actiune denumita oficial "Cartonasul galben", scopul acesteia fiind sensibilizarea parizienilor in privinta respectarii regulilor din trafic.

Este vorba de cateva puncte de control care vor fi postate in centrele aglomerate ale Parisului. Toti pietonii, biciclistii si conducatorii auto care vor fi surprinsi comitand nereguli minore vor fi opriti iar politistii le vor acorda, simbolic, un cartonas galben, fara nicio amenda anexata acestui avertisment. Evident, infractiunile grave vor fi abordate clasic, cu amenzile si punctele de penalizare de rigoare.

Numarul de accidente a crescut anul trecut in paris cu 8% fata de anul precedent, in cele 37 de decese inregistrate in capitala franceza fiind implicate, in majoritatea cazurilor, pietoni.

via | Autoactu 

Comentarii (1)

  • george
    "MINI" - CARTONAS GALBEN PENTRU AUTOR
    Este o diferenta foarte mare intre "infractiune" si "contraventie"...Una se refera la incalcarea legii penale, cealalta la incalcarea unor legi, regulamente, etc...Trecerea pe rosu, chiar daca se sanctioneaza cu suspendarea dreptului de a conduce, e doar o contraventie...infractiune e conducerea unui vehicul neinmatriculat, de exemplu...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru