Casele de design italiene salută achiziţia Italdesign Giugiaro

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 27.05.2010
Odată cu achiziţia Volkswagen a casei de design Italdesign Giugiaro, rivalii italieni ai acestora s-ar putea pricopsi cu mai multe contracte în perioada următoare.

Rivalii casei de design Giugiaro sărbătoresc achiziţia făcută de cei de la Volkswagen săptămâna aceasta. După cum ştiţi, cei de la Giugiaro au vândut 90% din actiunile companiei germanilor de la Volkswagen contra unei sume nedezvăluite. Achiziţia de trei cifre (măsurată în sute de milioane de euro) i-a făcut pe cei de la Volkswagen proprietarii unei case de design prestigioase din Torino, care trecea printr-o perioadă mai dificilă.

Acum, companii precum Stile Bertone, Fioravanti, Institutul I.DE.A., Pininfarina, Stola, TescoGo, Torino Design au o şansă în plus la un câstig important de clienţi şi bani. Giugiaro a avut un venit de aproximativ 100 milioane de euro pe an în ultimii ani generat din vânzări către mărci din afara grupului Volkswagen. Aceste venituri s-ar putea împărţi între rivalii lui Giugiaro dacă o mare parte din clienţii acestora se vor depărta de marca italiană ajunsă pe mâinile germanilor. Rămâne de văzut care dintre rivalii Giugiaro sau care rival va fi suficient de puternic să preia comenzile celebrei case de design italiene.

Cei de la Italdesign Giugiaro ar putea fi prea ocupaţi cu mărcile din grupul Volkswagen pentru a-şi putea onora comenzile la timp.

Astfel, cel mai recent contract şi mai profitabil contract al celor de la Giugiaro – o afacere de 375 milioane de euro împărţită pe opt ani – avea ca scop dezvoltarea de modele noi pentru chinezii de la Hybrid Kinetic Motors Corp, o companie nouă cu sediul în Statele Unite ale Americii. Totodata, malaezienii de la Proton aveau şi ei un contract cu Giugiaro ce implica dezvoltarea versiunii de producţie a minicarului Emas care a debutat în Martie la Salonul Auto de la Geneva în versiune concept.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • Abraxas
    @ AutoMarket
    Daca Proton va incheia o alianta cu VW Group, contractul cu Italdesign Giugiaro nu este in pericol ( http://europe.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100527/ANE/305279996/1193 ) .
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru