Caterham va produce modele electrice si hibride

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 24.10.2009
Ansar Ali, seful Caterham, spune ca producatorul britanic va dezvolta noi trenuri de propulsie electrice sau hibride.

Constructorul britanic de masini Caterham a dezvaluit ca se afla in plin proces de dezvoltare al unor propulsoare electrice si hibride, care vor fi introduse in gama proprie de automobile. Ansar Ali, seful britanicilor, spune ca englezii vor testa aceste motoare utilizandu-le mai intai pe masinile de curse, acestea urmand sa fie introduse ulterior pe automobilele de serie.

Acesta a declarat in cadrul Salonului Auto de la Tokyo ca productia unor astfel de modele ar putea incepe cel mai devreme in anul 2012. De asemenea, Ansar Ali a confirmat faptul ca au deja un furnizor care sa le ofere baterii pentru aceste motoare, insa el nu a dorit sa ii dezvaluie numele acestuia. Seful britanicilor a fost chestionat si in privinta puterii pe care aceste propulsoare o vor putea dezvolta, insa el a evitat raspunsul si a declarat ca noile motoare nu vor afecta cu nimic performantele masinilor produse de Caterham.

Acesta se asteapta ca noile unitati electrice impreuna cu bateriile sa cantareasa la fel de mult ca motoarele actuale folosite de constructor.

Se asteapta ca un astfel de prototip electric sa fie dezvaluit la sfarsitul acestui an, insa nimic nu este sigur in ceea ce priveste inceputul productiei unui astfel de model.

via | Automotive News (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru