CE impune un deadline de 2 luni pentru taxa auto

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 28.11.2007
Guvernul a anuntat oficial raspunsul la adresa deciziei luate de Comisia Europeana.

Esential

2 este etapa procedurii de infringement lansata impotriva Romaniei in cazul taxei de prima inmatriculare.

Comisia Europeana (CE) a trecut la a doua etapa a procedurii de infringement impotriva Romaniei in cazul taxei de prima inmatriculare, autoritatile avand la dispozitie doua luni pentru a se conforma solicitarilor Executivului, care va inainta, in caz contrar, o plangere la Curtea Europeana de Justitie.

Executivul european a argumentat decizia prin faptul ca reglementarile in vigoare sunt discriminatorii in cazul autoturismelor second-hand importate din alte state ale blocului comunitar, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

"Avem o perioada de doua luni pentru ca, impreuna cu oficialii europeni, sa fie analizate si discutate toate aspectele asa incat sa ajungem la o pozitie de comun acord", a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

Oficialul guvernamental a amintit ca taxa auto reprezinta un instrument de protectie a mediului, in acord cu reglementarile europene de limitare a emisiilor de dioxid de carbon.

sursa: Mediafax 

Taguri: taxa

Comentarii (6)

  • IPOCRIZIE
    "taxa auto reprezinta un instrument de protectie a mediului" in care isi dezvolta afacerile cu masini anumiti politicieni care confunda o tara europeana cu mosia mamei lor tot mai des pomenite.
    Chiar va mai crede cineva?
    0 0
  • ipocrizie din partea CE
    Toate tarile europene au asemenea taxe, dar noi n-avem voie... Ca de obicei, ei vor sa-si arate muschii. Auzi la ei: "reglementarile in vigoare sunt discriminatorii in cazul autoturismelor second-hand importate din alte state ale blocului comunitar". Ei nu fac la fel? Ca doar nu incurajeaza importul, in dauna producatorilor proprii...
    0 0
  • In tarile europene mai dezvoltate situatia nu este aceeasi.In sensul ca veniturile cetatenilor acelor state favorizeaza achizitionarea unor vehicule mai scumpe.Deci deja exista alternativa masina noua pentru un procent mai mare decit la noi.In privinta taxei, in afara de Danemarca, tara ce a fost in trecut criticata pentru asta, nu stiu daca mai exista cazuri de astfel de restrictionari flagrante ale circulatiei produselor.Nu mai dau exemplele Poloniei si Ungariei, cazuri in care s-a stabilit returnarea taxei.
    Iar protejarea uzinei Dacia e un praf in ochi atita vreme cit Loganul se vinde foarte bine in Europa.Deci ipocrizia tot de la palatul Victoria se manifesta.Cind mint ca tin taxa de dragul mediului si al nostru in timp ce pastoresc afaceri cu masini noi.
    0 0
  • vreau sa-mi fie bine
    nu credeti ca a sosit totusi vremea sa ne fie si noua bine dupa buzunarul pe care il avem fiecare.Tindem spre a nu mai ingheta de frig iarna intr-o dacie amarata ,tindem sa nu mai murim de cald vara in aceeasi dacie si daca buzunarul ne tine numai pentru o masina sh E-2 de 2500-3000 de euro cu toate dotarile de ce trebuie sa mai platim in plus aceeasi suma numai pentru dreptul de a circula cu aceasta dar avand numere pe care se gaseste un ro.Daca guvrenul acesta este interesat numai si numai de protectia mediului atunci sa faca bine si sa ne plateasca el o compensatie pentru a cumpara numai masini cu E-6 sau E-7. Treziti-va fratilor ca tampitii acestia de guvernanti vor introduce azi maine taxa de mediu pe amaratele de apartamente de beton ale lui ceausescu ,pe mancarea non ecologica si pe ce naiba le vor mai trece prin cap.va propun tuturor sa fiti de acord sa inpunem noi cei multio taxa ecologica pe gradul de poluare psihica a politicienilor care ne conduc.
    0 0
  • taxa pt a plati pensionarii
    guvernul nu va renunta sint multi bani in joc ar trebui sa imatriculam toti in bulgaria pt ca noi nu sintem cu totii cetateni ai tarii
    0 0
  • MINCIUNI GUVERNAMENTALE !!!
    Fratilor, despre ce protectie a mediului vorbim daca NICI UN LEU nu a mers pana acum LA MEDIU !!!! Cititi declaratiile de acum cateva zile ale ministrului mediului...... trebuiau sa dovedeasca cu fapte daca intradevar se gandeau la mediu plantand cateva sute de mii de arbori sau altceva UTIL ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru