Ce reclama! Audi ii ia la misto pe BMW

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 16.09.2007
Audi Africa de Sud a trecut la ofensiva directa asupra BMW, intrebandu-i retoric: Aveti tractiune integrala?

Batalia de la distanta dintre Audi si BMW, doua marci iconice pentru industria auto germana, tinde sa iasa din tiparele clasice si sa se indrepte spre un razboi de gherila.

Dupa ce am vazut la salonul auto de la Frankfurt modele si concepte noi de fiecare parte a baricadei, unul dintre site-urile oficiale ale dealerilor Audi, cel din Africa de Sud, reuseste sa transforme lupta intr-o incercare amuzanta de punere in valoare a unor calitati native ale modelelor Audi.

"Iata ce se intampla daca nu ai Quattro", titreaza Audi intr-un print printr-un atac direct asupra competitorilor sai.

In reclama sunt infatisate un M3 si un RS4, modelul BMW fiind asezat cuminte in santul de pe marginea soselei in timp ce Audi-ul isi vede de drum multumita chiar sistemului de tractiune integrala implementat de Audi pe modelele sale. Diferentele nu se opresc insa aici: in timp ce unul e un coupe, celalalt e un sedan.

Oricum, avand in vedere ca BMW a anuntat deja o versiune cu patru usi a lui M3, ne putem astepta si la o contraofensiva de zile mari din partea bavarezilor.

Eventual chiar si la o versiune X cu tractiune integrala? Vom vedea.

[poll]81[/poll]

Comentarii (130)

  • audi sux....integrala...auzi si u...care mai e frumusetea bmw?
    designul rs4 are ceva ani ;a activ
    in schimb m3 nu!
    rs4 sux
    1 1
  • cumaru
    hahaha
    esti un frustrat - ala care zici ca audi "sux"
    1 1
  • probabil tipul cu bmw-ul facea un drift si nu i-a reusit (poate era incepator) in schimb cel cu audi quattro nu va face un drift ca o masina cu tractiune spate ;)
    verifica sondajul si vezi ca lumea prefera bmw.
    gusturile nu se discuta.
    prefer bmw dar daca cineva mi-ar da un audi nu as refuza :)
    0 2
  • Silviu
    BMW - masina de fite, tractiune spate, viteza, poti sa te invarti cu ea cat vrei ...

    Audi - masina eleganta, masina de business, masina adevarata, masina pentru adevaratii smecheri ( si cand zic smecheri ma refer la oamenii care au o afacere frumoasa si le iese banu ... nu toti gugustuci care si-au cumparat masina din bani lu taticu si acuma sufera cu ea )
    1 2
  • BMW forever!
    Ce e ala aUDI?
    De cand a ajuns audi masina eleganta? si in care capitol? si in care sectiune? ca nu se prea vede pe nicaieri........
    "Masina de business"???????????
    Multumesc..... azi nu mai intru pe site-ul de bancuri!!! asta a fost cea mai haioasa gluma din ultima vreme!!! Superb!!! Multumesc.
    1 1
  • BMW M3
    Vai de capul lor cu Audi-ul lor! Au ajuns sa faca anti-reclama...HUA!
    0 1
  • "Dl" Silviu
    Imi pare rau ca isi dau cu parerea toti baietii de cartier care spun ca stiu ce inseamna cuvintele elegant, stil, cand ei se considera "smecheri", iar ceilalti sunt "gugustuci". Astfel de oameni si tiganii strica renumele anumitor marci. Pacat. Pacat ca putem vedea treninguri, ghiuluri, slapi si urme de tencuiala si var provenite din "afaceri frumoase" in astfel de masini.
    1 0
  • Bulanache
    BMW M3 este o opera de arta! ce daca nu a quattro...arata oricum bestial!
    1 1
  • mashini
    exista 3 categorii de masini:
    1. BMW
    2. Mercedes
    3. restu mashinilor
    1 3
  • BMW forever!
    Perfect adevarat "Z"
    Anul trecut nu vedeai BMW-uri sau Audi pe strada decat la oameni adevarati! Acum, toti "........." si-au luat masini de 250T Km.... si sunt "tari fratie!"
    0 0
  • audi owner
    pt BMW forever!
    Audi e ala care o sa-ti dea flit la iarna cand o sa te invarti in jurul cozii pe gheata ca o musca obosita. Audi e ala care a luat cam tot ce tine in materie de premii. Audi e ala care a inventat QUATTRO, stii tu, ala care s-a catarat pe trambulina, e ala care a inventat motorul FSI, e ala care se plictiseste la DTM impreuna cu Mercedes, e ala cu R10 TDI care domina niste curse pe care voi le vedeti la TV (Le Mans), in 2006 a luat 4 premii la categoria "cea mai sportiva masina a anului" cu A3, A8, RS4 si S8, Audi Q7 V12 TDI - Cel mai puternic model diesel din lume, Revista "Autocar" a decernat marcii Audi premiul Maşina de companie a anului, Audi este câştigătorul Premiului EuroCarBody decernat de Automotive Circle International pentru conceptul inovator al caroseriei de la Audi TT, Audi Q7 – cel mai de premiat SUV din ultimii ani, Modelele A3, A4 si A6 fac legea in competitia acerba a marcilor de lux de pe piata autohtona (titluri presa internationala si autohtona),....restul gasesti in presa sau pe forumuri.
    3 0
  • Vam-pirelu
    Audi 4 ever
    Hahaha toti cu bmwurile voastre ... de cand merge un bmw mai tare de cand un Audi ???Sa te vad iarna cu un BMW ... cand te invarti ... AUDI 4 ever :)))
    1 1
  • fanAUDI
    BMW ? .... HA !
    Audi are un plus de calitate si eleganta
    M3 se bate mai degraba cu S5, nu ?
    0 2
  • Alexandru
    date tehnice
    audi e alegerea corecta intre un m3 si un rs4,
    cine are de comentat sa verifice datele tehnice.
    cine vrea masina de drift ii recomand sasi scoata aerele luate din 2fast din cap.
    0 1
  • pro bussines&sport&family
    automobile
    Eu cred ca ascensiunea celor de la audi a fost atat de rapida incat nu toata lumea a fost capabila sa asimileze, si sa inteleaga mai ales, unde este diferenta intre Audi, Mercedes si Bmw.
    Sinceri sa fim, eu cred ca nici 5% din cei ce comenteaza aici nu au pus mana pe volanul unui Audi, Mercedes, Bmw... nu mai vorbim de un RS. Daca as avea un RS nu l-as da nimanui sa "se joace" cu el. Am condus unul si... nu e de joaca.
    Fac prinsoare ca multi nici nu stiu sa-l porneasca
    Mai tot ce cititi aici sunt povesti inspirate din discutiile fara sfarsit de la coltul blocului.
    0 0
  • Despre BMW pt Audi
    Nimeni nu spune ca Audi nu stie sa faca masini, ar fi o prostie, insa nu uitati cam ce reprezinta BMW. Ei au inceput trend-ul cu sedanurile super sportive (vezi M5), ei au avut modelul E30 M3, masina care a facut cu adevarat istorie, iar in privinta mooarele...chiar nu prea e loc de discutie. Cei care cunosc stiu foarte bine cate premii au obtinut motoarele BMW la International Engine Of The Year Award, amintind in special motorul de pe E46 M3, care a stat 6 ani la rand pe primul loc(timp in care celelalte marci au dezvoltat motoare noi), iar in al 7-lea an a obtinut locul 2. Cat despre motorele FSI Audi, nu am vazut ca cel de pe RS4 sa se fi castigat ceva, tot V10-le de pe M5&M6 luand laudele.
    Vrei sa conduci in siguranta, ia-ti quattro.
    Vrei placere la condus, ia-ti tractiune spate.
    1 0
  • no comment
    BMW 5.0 liter V10 is, the engine scored almost double the points of the Ferrari 4.3 liter V8 from the Ferrari F430 which took won the 2nd place position.
    1. BMW 5-litre V10 (M5, M6) 342
    2. Ferrari 4.3-litre V8 (F430) 160
    3. Mercedes-AMG 6-litre bi-Turbo (SL65, CL65, Maybach) 130
    4. Chevrolet 7-litre V8 (Corvette ZO6) 103
    5. Porsche 3.8-litre (911) 54
    6. BMW 3.2-litre (M3, Z4 M) 52
    0 0
  • tot bmw.....
    doar ptr invidiosi
    tot respectul pentru audi e o masina buna, dar....frate, vezi ca s au dus iernile alea de care zici tu, si intre timp s a mai inventat si esp ul,asc ul si altele... asta daca nu te lauzi cu vre un audi din '86, si daca asta e criteriul dupa care iti cumperi tu masina esti jalnic.....Si mai uita te si tu pe site uri, sa vezi cine a luat tot ce era de luat la motoare anul asta,vezi ca s au facut niste teste audi versus bmw de catre nemti si nu cred ca vrei sa sti cine sta cel mai bine in curbe si la derapaj controlat....mai documenteaza te, poate mai inveti cate ceva...apropo, sti ca mercedes au semnat pentru colaborare cu bmw anul asta ? de ce oare?...cred ca le e frica de audi..:)))
    1 1
  • BMW forever!
    Salve tolomaci!
    Am a cincea masina cu sigla BMW. Am avut si pe vremea cand chiar trebuia sa stii sa conduci o masina cu tractiune spate (si inteleg ca voi nu prea stiti sa prestati.......); dar intre timp, tolomacilor, inclusiv audi a dotat masinile cu esp, asc, acc si altele (astea nu sunt injuraturi! daca nu stiti ce sunt, va dau meditatii!).
    Asa ca, pentru un SOFER, quatro e moft, consum in plus, greutate mai mare a masinii, piese mai multe in miscare, si tot ce vine de aici. TOLOMACILOR, invatati sa conduceti, ca de-aia va gasesc prin pomi, cu tot cu quatro!
    0 0
  • Adrian
    Vreau sa spun de la inceput ca sunt fan Audi. Nu as da un RS4 pe nimic (poate doar pe un 911 turbo).
    Nu spun ca BMW nu are istorie, ca BMW nu-i o masina fun de condus (iarna devine fun de privit), dar eu prefer si voi prefera tot timpul Audi, atat pentru gloria apusa, cat mai ales pentru faptul ca este o masina discreta care "stie" multe cand vrea.
    Pe de alta parte imi pare rau pentru marci iconice cum sunt BMW si Mercedes ca sunt aruncate in noroi de asazisi fani (vezi "BMW forever!") care in loc sa-si ia o masina noua, dotata, dar din clasa mai mica sau cu nume mai putin rasunator, se duc afara si aduc toate troacele de masini de peste 200Tkm doar pt. ca au o sigla pe capota....
    1 0
  • tot bmw.....
    ptr adrian
    adrian..nu ti lua 911 turbo ca are tractiune spate si nu vrei sa o 'privesti' toata iarna....si vezi ca nu sigla a facut masina celebra, ci masina a facut un nume din sigla....iar tu vad ca esti impresionat de gageturi pe post de dotari la masini mai putin celebre.....
    0 0
  • automobile
    combustie interna
    motoarele de la frankfurt
    e si bmw acolo :))
    http://www.auto-motor-si-sport.ro/article/10429
    0 0
  • Cat de tare
    Una din cele mai bune replici: "gageturi pe post de dotari". Foarte mare dreptate !!!
    0 0
  • ...
    cred ca este o poza modificata..daca o privesti mai atent..poti vedea ceva nereguli in legatura soselei cu nisipul :|

    daca e asa..asta e o mare magarie..facuta de niste magari fara minte..
    0 0
  • Reclama de incepatori
    Reeclama nu mi se pare deloc ingenioasa, ci este chiar una de incepatori.. Acum oricine poate sa faca o poza cu unii de imping la un Audi, si alti mergand linistit cu dacia lor logan, si sa scrie: asta se intampla daca nu-ti iei o masina tare si buna.. Mi se pare pur si simplu o dovada de invidie din partea celor de la audi, si nu au reusit deloc sa o subtilizeze. Mult mai inteligente mi s-au parut reclamele celor de la BMW, care au dorit sa arate ca tractiunea lor pe spate, e mult mai buna decat tractiunea pe fata a celor de la audi: vezi sloganul: de-asta folosim noi tractiunea pe spate: si arata un cal cu picioarele din spate puse in fata, si arata ca naiba, la fel si cu un iepure etc.. Au fost tipul de reclame inteligente, si de ce nu, subtile.. Replica celor de la audi mi se pare de foarte prost gust.. Amateurs!!!!
    0 0
  • bmw, bmw si iar bmw
    pentru combustie interna....
    http://www.automarket.ro/stiri/cel-mai-tare-motor-din-lume-e-un-bmw-3184.html bmw e chiar peste tot.... ;)
    0 0
  • cressty
    asa este
    e f adevarat mah ca bmw au motoarele mai bune.... dar ce folos daca la viteza e sub audi??:)))
    1 0
  • bla bla
    hab haba
    audi a fost, este, si va fi o masina de muieri... come on
    0 1
  • Mihai 2
    chestie de gust dom'le
    Ambele sunt doua marci puternice. Si dovada clara o constituie pasiunile ce se nasc in jurul lor. Asa cum spunea cineva majoritatea celor care comenteaza rautacios (fani ai ambelor marci), nu numai ca nu au condus, dar, asa adauga eu, asteapta vreun salon auto si ca sa se urce intr-un M3/RS4.Alegerea e chestie de gust. Reclama in sine este lipsita de fair play. In Europa legislatia in materie de publicitate nu permite sa promovezi o marca facand trimitere la concurenta directa.Salutare!
    0 0
  • Reflectii.....
    1. Ma mira ca nici unul din fanii BMW nu a amintit de X-urile marcii bavareze.
    2. Poza din reclama este magarita, a vazut si fi-miu de 5 ani estomparile dintre curba exterioara si acostament
    3. Oare de ce Rolls-Royce este motorizat de BMW?
    4. Ati auzit de motociclete Audi?
    5. Care sofer nu stie sa stapaneasca o tractiune spate iarna nu are ce cauta nici la volanul unui Audi in plina vara!
    6. Daca o sa vreau vreodata Audi, imi iau o Skoda

    Sunt posesor BMW-uri de peste 24 de ani, in prezent am in garaj un X5 facelift si un 330xi E46 si mai mult de 1 000 000 km experienta la volane cu sigla BMW.

    Bafta tuturor fanilor, atat BMW cat si Audi, dar intelegeti ca o reclama nu se face sub forma de anti-reclama. Spune ce poti face tu, nu ce nu crezi ca pot face ceilalti.....
    1 1
  • gheorghe
    Audi ? bascalie
    Am avut audi , super o.k. , am BMW , e altceva ! Nu se pot compara ! Primul este o masina super o.k. , a doua e no comment ! Placere pura ! Incercati un X3 3.0 d macar , daca nu 3.0 sd , si ne mai auzim . Poate peste 5 ani o sa scoata Audi asa senzatii dintro masina aparent normala . Cat despre RS , eu le-as propune celor ce au ceva de comentat despre asta intai sa o conduca si dupa aceea sa comentezer despre cum ar fi in comparatie cu M3 . Anul asta BMW a castigat 6 premii la Engine of the Year si Audi ? Macar unul de complezenta macar . Asta e , vor sa scoata si ei ceva bani , dar nu prea le merge . In Germania , dintre marcile nemtesti , doar Porsche si BMW sunt pe plus . Si ce plus ! Audi este pe minus ! Eu cred ca daca nici astia nu stiu sa-si cumpere masini ! Asa ca Audi ? Bascalie in comparatie cu BMW !!!!
    0 1
  • lebowsky
    pepsi
    reclama e in stilul cunoscut gen Pepsi versus Coca-Cola, nu e f ingenioasa, dar s-a dovedit ca e o reteta de succes....totusi aici e vb de masini...asa ca ....we'll see
    0 0
  • stupid
    2 putoi de clasa a 5-a au facut in PS o reclama. Subiect de cearta pt "isteti". Si BMW si AUDI sunt marci excelente. Micile diferente tin de gusturi. Nu cred ca vreun "istet" de aici poate sa testeze masinile pe drumurile noastre ca sa simta "diferentele". Succes la derapaje controlate si liniute cu motoare de spe litri prin bucuresti.
    Daca ati fi la volanul oricarui ultim model al acestor marci, ar tremura in voi si ce ati mancat acum o saptamana...
    0 0
  • bogdan
    altele
    sper sa nu incalc vreo regula postand acest link:
    dar reclame de genul asta au mai fost..
    0 0
  • gheorghe
    re.stupid
    Ar trebui sa-ti cumperi si tu una din masinile astea de ' ultim model ' , poate n-ai mai fi asa filozof , poate ai deveni un ' istet ' ! Dar asta e ! Astia care au , au ! De-aia si comenteaza ! E logic ! Dar tu ?
    0 0
  • tot bmw.....
    ptr carcotasi...
    ...pentru cei care cred ca uni doar se lauda, eu sant sigur ca cei ce au votat bmw, au deja bmw....sau au condus unul.Nu poti fi fan bmw fara sa te vrajeasca la volan...doar privind pe strada cum trece....eu am cumparat acum 2 ani relativ accidental, o conjunctura,9seria 3 din 2003) si nu mi mai doresc alta marca, indiferent de capabilitati...de marca asta te atasezi cu sufletul si sant ca toti bmw isti sant asa.....peace....
    0 0
  • pt gheorghe
    je
    Intamplator am facut test drive cu un bmw si un audi din showroom. Ma repet, doar chestie de gusturi.
    Si daca esti 'istet' atat cat sa te afli in treaba... mai bine treci la ham si iesi de pe drumurile publice.
    0 0
  • for bmw&audi
    scuzati ca intervin ,dar am fost la franfurt si nici bmw m3 si nici rs4 nu mau impresionat asa tare ca mercedes C63 AMG,cei care stiu de ce e vorba imi vor da dreptate.Asa ca si bmw si audi tot de mercedes au fost intrecuti, zic asta pe pista de la Nurbugring, apoi normal cel mai bun acolo e porshcul,dar vorbesc de masina cu 4 usi si porbagaj decent.Si ala cu alianta mercedes-bmw,uitate la topul profitabilitatii,degeaba bmw vinde putin mai mult ca mercedes daca la profit e cu mult in urma, asta spune ceva despre primul producator de masini din lume...
    0 0
  • lol
    ce haotici sunteti.
    va omorati pentru niste dobitoci.

    eu mi-as lua toata viata audi cum nu mi-as lua pt totdeauna numai bmw-uri.

    si este simplu cand te gadesti cate marci de masini sunt pe lumea asta.

    am condus si bmw si audi si nu vad nimic mega deosebit la ele.
    0 0
  • tot bmw.....
    ptr alx
    frate tu vorbesti de alta masina, audi si bmw sant masini ce urmaresc un alt segment de piata decat mercedes....tu ti ai luat mercedes ca au profit mai mare ca bmw ul, sau ca i au intrecut la nurburing ? bine ca n ai facut comparatie cu un hammer sa ne dovedesti ca e mai tare la teren accidentat...
    0 0
  • gheorghe
    re.alx
    te uiti la topul catavencu , sau ? In spiegel , o oarecare revista din germania marele MERCEDES este la - 1 % pierdere pe 2006 ( minus unu la suta ) , in timp ce micul BMW la +8 % ( plus opt la suta ) profit pe acelasi 2006 . Si la astia nu e ca la noi ca mai bagi pe cheltuieli o gresie si-o faianta de ti-o pui in casa ! Asa ca mai usur cu ce bine merge mercedesul ! Ca tot de aia au vindut chrislerul ca le mergea excelent !
    0 0
  • gheorghe
    pt. bmw
    super texte ! si eu am X5 nou ! super auto ! Sper sa-mi iau ala SD de apare in octombrie acum si o sa surclaseze Q7-le la tot ce inseamna SUV, SAV sau ce mai vor astia de la Audi !
    0 0
  • tot alx
    sper sa intelegi acuma
    eu am spus ca si companie din punct de vedere economic acea comparatie pentru ca aparuse informatia cum ca bmw si mercedes vor forma o alianta, ca reclama zice la a cumpara un brand in defavoarea celuilalt si chestia la tine cu hummerul nu sti ude unde o scoti toata lumea stiind ca e o masina de oras si atata tot si pt gangsteri americani. si mam referit pt ca aici se discuta pareri intre bmw m3 si audi rs4 si merita si mercedes adus aminte cu al sau model c63amg care dupa parerea mea si a multor alti vizitatori care au fost la frankfurt ca e mai carismatic si are motor oricum teoretic mai puternic ca audi si bmw.si chestia ca e c63 asta nu inseamna ca nu puteau sa fac a motor ca si bmw de putere clindrica ma mica ,e pt ca au acelasi motor la toate variantele de masini performante
    0 0
  • tot bmw.....
    ptr alx
    ..n ai inteles, de ce m ar interesa profiturile celor doua, te incalzeste cu ceva cat castiga aia...iti da tie vre un ban ? si ce spui tu sant probleme de marketing si politica firmei....daca ai un profit mai bun nu inseamna ca si produsul e mai bun neaparat.....pot sa vin cu tricouri de la turci si sa le vand cu 300 la suta....dar ma scuzi , vrei sa pari un analist in vanzari si nu it prea iese....
    0 0
  • nu conteaza
    Audi si BMW dc nu impreuna???
    Mie imi plac ambele. Fiecare au ceva aparte de oferit.
    Audi "asa", BMW "pe dincolo" sunt doar vorbe.
    0 0
  • intrati pe situl de mai jos si intelegeti de ce
    eu nu stiu ce ai cu turcii sau cum ca eu sunt analist in vanzari?!,eu miam relatat doar o parere de ce a fost la frankfurt, si am spus-o pt cel care a spus ca mercedes s-a aliat cu bmw pentru motoarele lor, ceea ce nu e adevarat citeste toate comentariile de sus si o sa intelegi pana atunci fi si tu mai la obiect.P.S. Si da produsele mercedes pot sa recunosc ca sunt mai bune daca e sa o spunem pe asta cu produsul nu e neaparat bun ca n uare profit. Uitati aici un site www.floaded.com, primul film fiind cu mercedes si o sa intelegi o reclma ttip film ce inseamna.
    0 0
  • tot bmw.....
    why not ?
    ...corect d mnul nu conteaza....
    0 0
  • The only One
    World Top Car Ever
    1.BMW
    2.Mercedez


    3.the rest of....
    0 0
  • tot bmw.....
    re alx
    1. produsele mercedes sant mai bune dar si mai scumpe, deci nu vad comparatia
    2.eu am spus ca bmw a semnat colaborare cu mercedes dar nu am specificat pentru ce.Daca ai sa cauti ai sa afli ca e vorba de un schimb de experienta acumulata in timp...reciproc avantajoasa
    3. eu nu am zis ca mertz ul nu e mai bun ca bmw sau audi, dar poate ca daca ar costa cat el s ar schimba situatia
    4. tot respectul....
    0 0
  • audi
    mai oameni buni nu va suparatii dar audi este tare cu tot respectu pentru alte masini dar asta e eu conduc un mercedez am mers si cu bmw ,Q7 si cred urmatoarele ; 1-mercedezu e pentru oameni care vor sa nu moara nici o data 2-audi e pentru familisti "unele modele " iar 3-bmw e pentru tineretu cu FITE sau pentru copii de bani gata care nu tine cont ca mai sunt si pe sosele si alti participanti la trafic cred ca sint singuri si fac ce le taie capu sau ce ii indeamna alti sa faca figuri sau IATE CU ALA LA INTRECERE SAU MAI STIU EU CE NEBUNI .Eram mai zilele trecute intre lugoj si caransebesi si un bmw a vrut el sa se dea mare si la bagat in sant smecheru de la volan .In consecinta fiecare om are dreptu sa ia o masina dupa criteriile lui audi sau bmw ,logan ,trabant nu trebuie sa fim MANIPULATI de reclame sau ORGOLIILE MARILOR FIRME
    0 0
  • mert.
    eu prefer Mercedes si vad dat clasa la toti cu audi bmw si alte facaturi...
    0 0
  • tot bmw.....
    ptr 814
    trebuia sa faci categoriile pe rase...erai mai interesant...vezi ca si Lady Di a mai vrut sa traiasca cand a trecut prin pasajul ala....dar n a contat masina.....
    0 0
  • laurro
    MAI ROMANILOR !!
    uita-ti si voi ce taraboi s-a iscat de la o amarata de reclama facuta in africa de sud !!! daca ati putea va-ti da si in cap !! mai merge-ti frate pe la doctori, mai ingrijiti-va sanatatea, mai stati la aer, sa va aliniati piticii ca au luat-o razna !! care e problema?? nu stiti ce sa va cumparati mai intai BMW sau AUDI ? cati din cei care vorbesc aici, au masini mai scumpe de 11-12 mii de Euro ?( asta in cazul ca au masini si nu sunt din cei care azi au chiulit de la scoala) uite ce peoblema nationala a aparut peste noapte !! care e mai "smecher" cu masina, ala cu audi sau ala cu bmw-ul !! atitudinea asta o aveti si in trafic, si de aia sunt mereu probleme, iar stirile dela ora 5 nu mai contenesc cu imagini de groaza de la diverse accidente facute de "smecheri", unii ajunsi prin spitale si altii pe lumea cealalta ! mai terminati cu paranoia asta de doi lei, cu jignirile si invatati sa respectati opiniile celorlati, chiar daca nu sunte-ti de acord cu ele! intri pe site-ul asata si te umpli de scarba si te apuca pandaliile cand vezi cum si mai ales ce scriu unii "smecheri", a toate cunoscatori, mai putin a limbii romane. hai sa incercam sa terminam odata cu tigania asta !
    0 0
  • URAGANU
    vai cata tevatura
    BMW are X-Drive PUNCT ! Daca pui 4x4 unei super-masini pierzi din feeling. PAS
    0 0
  • Supercars....
    Am stat peste 35min si am citit tot ce s-a scris pe pagina de mai sus. Daca faci o analiza a limbajului folosit de "fanii" autoproclamati, poti ghici cu usurinta target-ul fiecarei marci amintite
    1. "Am a cincea masina cu sigla BMW. Am avut si pe vremea cand chiar trebuia sa stii sa conduci o masina cu tractiune spate (si inteleg ca voi nu prea stiti sa prestati.......); dar intre timp, tolomacilor.... invatati sa conduceti, ca de-aia va gasesc prin pomi, cu tot cu quatro!"
    - A fost un extras din speech-ul unui fan BMW. Analizand putin limbajul, poti vedea FAN-ul BMW ca un tanar de 18-30 de ani cu rezultate foarte bune financiare ale parintilor, care scuipa printre dinti si care depaseste "in viteza" pe toti care stau linistiti sa se faca verde la semafor. In cazul in care parintii nu au suficienti bani ca sa-i ia o masina noua, se descurca pe plan local prin vanzari-cumparari de elemente trebuincioase pentru stadion ( fanioane, tricouri, seminte...). Nu poate fi "infrant" de nici-o marca si de nici-o explicatie. Este Foarte....TARE!
    ps. Intr-adevar si acest segment de personaje trebuie acoperit de un nume care sa-l reprezinte asa ca va rog nu mi-o luati in nume de rau dar totusi e pacat ca o marca cum este BMW sa fie reprezentat de astfel de personaje la care forta ( de limbaj, de exprimare, poate fi fizica...) reprezinta atuul principal. Aici putem vizualiza elementul comun dintre BMW si personajul caracteristic brand-ului. Amandoi sunt FOARTE TARI in primele momente si in cazul in care "te dai la ei" o lasa moale si dau bir cu fugitii....
    -mai tarziu discutam si despre Audi si Mercedes
    0 0
  • heheh
    antireclama e cea mai buna reclama poate asta a fost si intentia ...BMW si audi sunt 2 marci de renume gusturile sunt impartite dar si dotarile
    BMW e mult mai superior decat multe masini numai prin M
    0 0
  • BMW - iarna
    Cu BMW-ul iarna nu prea pleci din parcare, decat daca e parcare acoperita. Audi e mai aproape de realitate, masini excelente, design placut, motorizari bune. BMW-ul e ok atata timp cat merge pe sosea uscata.
    0 0
  • pentru Raduu- fan BMW
    ........ e numai SUPERIOR !!!!!!!
    "MULT MAI SUPERIOR" NU EXISTA IN VOCABULARUL LIMBII ROMANE
    0 0
  • Audi vs. BMW
    Spun de la inceput ca imi place Audi, insa trebuie sa recunosc faptul ca poza este un trucaj grosolan si daca ea e facuta intradevar de cei de la Audi atunci...sa le fie rusine. Se vede foarte clar sa soseaua este "lipita" in poza de partea de criblura. Cine a "lucrat-o" chiar nu se pricepe la fineturi in grafica pe calculator.
    0 0
  • va certati degeaba. ambele masini sunt la fel de bune, doar de aceea sunt concurenti directi. la urma urmei, totul depinde de gustul personal al fiecaruia, iar in acest sens comentariul lui AZI (cateva randuri mai sus) este mai mult decat concludent. drept dovada in ceea ce priveste clientela BMW sta un comentariu de genul "BMW e mult mai superior". prost sa fii, bani sa ai. atunci audi "e mai superb", imi dati voie?
    desi consider ca BMW face masini exceptionale, eu sunt fan Audi, nu neaparat pentru performante (nu ca nu ar fi performante masinile lor), ci pentru stil, eleganta, rafinament. Si am urcat si in Audi si in BMW.
    oricum, toata treaba asta este ca batalia intre Pepsi si Coca-Cola. doua companii mari, rivale, care se lovesc uneori sub centura, alegerea cumparatorului bazandu-se exclusiv pe gusturile personale
    0 0
  • ...o parere...
    Eu zic sa nu va mai bateti capul cu astfel de rautati. Comparatii de acest gen sunt foarte greu de facut ... nu mai aplecati urechea la tot felul de magarii postate pe net. Mai intai studiati cauzele care provoaca aceste efecte si apoi puteti comenta (daca sunteti in masura sa faceti acest lucnru). "Dicutii interminabile de marginea blocului" (cum bine spunea cineva inainte) sunt usor de facut de catre oricine....
    0 0
  • Ferrrr
    da totusi
    de ce sa dai o caruta de bani pt o caruta cu fite BMW? mai bine lasa... poate pt aia care nu au ce face cu banii.
    0 0
  • hai sa ne certam in continuu despre ce masina e mai buna dintre cele 2.... fiecare are gusturile si necesitatile lui... sau nah, mai degraba mofturi...
    cat despre reclame... sa le fie rusine!
    0 0
  • #1
    AUDI!!!!!!!!!
    0 0
  • ioRadu
    doar atat zic
    sa va interesati cine a castigat in ultimii 3 ani premiul CEL MAI BUN MOTOR DIN LUME: 2005 - V10 le de pe m5 si m6, 2006 - acelasi v10, 2007 - motorul de pe bmw 335... 3 ani la rand BMW are cel mai bun motor din lume.. audi.. gura mica
    0 0
  • mircea
    pt baiatu cu top ul de mai sus
    ai gresit baietzas,topul e astfel:
    1.Mercedes
    2.Restul Masinilor
    3.Cand o sa va luati Mercedes o sa vedeti diferenta intre el BMW si AUDI( nu zic ca cele din urma ar fi masini naspa sunt super dar nu se compara.) noroc
    0 0
  • mda
    nu stiu cati dintre cei "prezenti" aici isi permit macar una din cele 2 masini,sincer.
    Eu le voi cumpara insa pe amndoua,si asta pentru a evita o eventuala cearta intre mine si "eu" privind prestatia celor 2 masini.Bafta la noroc
    0 0
  • Audi vs bmw
    Fara nici o suparare sunt masini atat AUDI cat si BMW, nu mai conteaza pentru ce categorie de persoane, dar pentru cei care stiu ..la legalele de la Suceava ce a facut BMW si ce a facut AUDI.
    0 0
  • @ mihai
    Mihai,"pui de zmeu",fac prinsoare cu tine si cred ca toti o fac,ca tu nu ai bani sa cumperi nici macar cate o replica in miniatura a celor doua masini!!! Frustrati ca tine sunt cu duiumu,insa pe acest forum ar trebui sa lipseasca,pt ca aici suntem o mana de oameni care vorbim despre masini mai mult din placere si pasiune.Apropo "zmeule",ti-ai dezlipit abtibildurile cu Renault de pe Dacia ta 1300? Ia-le jos frate ca nu mai e fitza de multa vreme...e chiar O RUSINE!!! Foloseste-ti masina pe care o ai si fi mandru de ea...daca o ai!!! :)
    0 0
  • scorpionul
    ba
    bah n-omai frecati atat cu aia sau aia..is masini bune aman2...n-avetzi bani pt nici una deaicea asha k lasatzi-le draq si knd o sa aveti bani luativa care vreti..stati si dati toata ziua din gura aici...k altceva n-aveti ce face...
    0 0
  • toteu
    get a life, ambele sunt masini super bune cu performante remarcabile, si 4x4 nu inseamna ca nu te poti invarti pe gheata
    0 0
  • ambele sunt f ok .. razboiul este pt reclama si atat..

    oricum dak m ar pune cineva sa aleg as merge pe bmw
    0 0
  • Ce prostie
    Ambele masini sunt f. bune.
    Am avut ambele tipuri de masini, momentan conduc un bmw.Plus am avut ocazia sa conduc si RS4 si acu o luna noul M3 la Munchen. Ambele masini sunt de exceptie! Deci vorbesc in cunostinta de cauza nu ca uni de pe site care vorbesc tot felul de aiureli... Adi are dreptate .
    0 0
  • punjaby
    BMV-istilor
    ia spunetzi mai ....voi astia ku BMV-uri....ce facetzi iarna?.......luatzi taxiul???? ;))
    0 0
  • audist
    cu respect
    Supercars....
    de AZI (17.09.2007, 12:51) mi se pare singurul comentariu cu adevarat pertinent si imi ridic palaria in fata lui. mai sunt si alte comentarii de nota 10. parerea mea personala este ca reclama este lipsita de fair-play.si eu sunt fan audi.

    pt domnul care are 24 d ani de bmw sau cel kre a avut 5 masini si audi sucks... get a life! sau mai bine zis incearca sa iti pastrezi viata in bmwul tau pt ca sincer vad de 10 ori mai multe accidente cu bmwuri seria cinci cu 200k la bord pline de smecherasi ca tine decat a4 cu 200k.la pol am raspuns rs4 pt ca este o masina care te lasa fara rasuflare.
    0 0
  • Audistului respectuos .... (postul anterior)
    Sunt tare curios daca ai habar ce inseamna "Get A Life"... pentru ca nu are nici o legatura cu contextul in care te dai var cu Shakespeare... Si stai tinere, linistit, nu purta de grija vietii mele, tusul pe carnetul meu de conducere este mai vechi decat cel de pe certificatul tau de nastere; limbajul tau de mirc ma face sa cred ca ai chiulit azi de la prima zi de scoala. So, Get A Life, Lad!
    0 0
  • Audist Bis
    @audist
    "La pol am raspuns rs4 pt ca este o masina care te lasa fara suflare" .... sunt cuvintele tale si te intreb daca te referi la pret sau la faptul ca o clipa de neatentie te lasa fara suflare la propriu?

    Cred ca daca o sa ai note bune, la majorat, dupa ce vei obtine carnetul, s-ar putea sa iti ia ai tai un Logan. Nu te supara, dar exprimarea ta nu este a unui "audist". Ne faci de rusine, iar pe forumuri incearca sa combati idei, nu oameni deoarece nu ii cunosti si nici nu ai idee cum conduc... Ai vazut ce bine te-a pus la punct "domnul care are 24 de ani de BMW".
    0 0
  • Decupaje de gradinita
    Va salut domnilor. Nu am RS4, dar visez la unul in timp ce conduc un A6.

    Atat Audi, cat si BMW sunt masini bune, performante si nu vreau sa cred ca exista inconstienti (ca sa nu ii numesc tembeli) care sa considere ca strada este pista de la Nurburgring. Nu mi-am cumparat Audi sa matur soseaua si nici daca as avea BMW nu as face acest lucru!

    Audi are Quatro, BMW are X-Drive, pe undeva sunt comparabile, dar de aici pana la a decupa si cola imagini este o cale lunga.
    0 0
  • DarkD3m0n
    RS4
    Singura masina din clasa mai tare ca RS4 este Mercedes C 63 AMG !!
    0 0
  • tot bmw.....
    re-decupaje de gradinita...
    un om cu picioarele pe pamant....un om inteligent a scris cel mai inteligent comentariu.....tot respectul de la un fan si posesor de bmw seria 3.......
    0 0
  • anonom
    bmw to audi
    ...audi a ajuns la fel k mertzu... daca are bani tu frate... cumpara si da-te mare: sa fie A6 sau A4 cu folii si toate briz briz-urile. BMW ramane masina pt soferii adevarati.
    0 0
  • Boqdan
    Nici nu poti compara aceste 2 modele...pt k M3 are o istorie pe kre o stim cu totii si kt succes a avut in primul rand...si in al 2-lea rand in poza cei de la Audi au aratat invidia kre o au pe M3 si celelalte modele...asa k Audi...dak ati ajuns pana aici sa ava fie rusine...:))):))
    0 0
  • Cea mai tare mashina vs. MITOCANIE
    Nu shtiu de ce oi fi avut rabdare sa citesc toate comentariile.
    Unele sunt OK insa majoritatea sunt partinitoare, jignitoare si multe lipsite de fair-play - datorita probabil unor sentimente puternice de apartenenta la o casta auto.
    Iar sentimentele nu ar trebui aplicate & epuizate pe obiecte ...

    Am condus toate mashinile comparate de voi si fiecare e tare pe partea ei "istorica". BMW pentru feeling-ul sport (am apreciat in mod deosebit drifting-ul, kiar asa prost cum m-am priceput sa-l fac), Audi pentru eficienta si stil (mashina "legata"), Mercedes pentru comfort (super ventilatia prin scaune) etc. + k fiecare are o filozofie de design proprie (vezi inclusiv modul de abordare a formei schimbatorului de viteze descris in ams).
    Toate super-mashini, din pacate cu pretz mare (normal, calitatea costa).

    Astfel k ne trezim admonestati verbal (shi kiar fizic) de tot felul de parveniti ce-si permit astfel de "navete spatiale" (vs. saracia tarii noastre).

    Pentru mine adevarul este ca un sofer adevarat va scoate maxim din orice masina si fara sa-i bage in sperieti pe colegii de trafic ...

    Si CEA MAI TARE MASHINA este cea pe care ti-o ofera compania la care lucrezi, ca parte din pachet. Si daca esti un om civilizat care stie sa traiasca o viata si altfel decat material (adica si spiritual, k sa nu i se arda cuiva circuitele cand citeste si nu intelege ce-i aia :O), vei aprecia cum se cuvine ceea ce ti se va da sau ce iti vei cumpara ...

    Ca idee, la momentul de fata nu ma intereseaza deloc dak din bugetu' alocat o sa-mi iau A4 sau seria 3 sau clasa C, ci cum sa fac sa contribui la eradicarea magariei de pe sosele - si nu numai.

    Astazi avem tigani, turci si arabi si romani parveniti care isi bat joc de oamenii decenti pentru ca au banu' si "te fac" pe fata, mai ales in relatia cu autoritatile ... de-ti vine sa infiintezi o fortza de aplicat legea talionului cand vezi ca bunul-simt si legea nu prididesc ...

    Eu am o mashinutza faina de epoca si mi-a trosnit-o un arab (in timp ce vorbea la mobil), pe care l-a durut fix in pix de problema mea - mi-a ras in fata si mi-a zis ca are casco. Nu conta bunul-simt, nu mi-a spus ca regreta etc. ba chiar s-a gandit sa-mi dea 100 lei sa-mi refac vopseaua !?!
    Trecand peste faptul ca probabil am mai multi bani decat el (si castigati cinstit, cu munca 14 ore din 24) si ca am si eu cunostinte (pe care nu le-am folosit niciodata, nici macar cand era sa raman fara carnet din cauza unui militian imbecil), faptul in sine mi se pare tipic pentru Romania balcanica ...
    Brucan nu a avut - din pacate - dreptate, mai e nevoie de inca cel putin 3 generatii ca sa mai stergem din istoria nefericita a unei tari la rascruce de drumuri ...

    Hai ca va las cu filozofia asta ieftina si va doresc sa fiti soferi si oameni adevarati !!!
    0 0
  • vag forever
    1. mertz 2. audi 3.bmw who?
    au fost odata: 1mertz 2bmw 3vw/audi
    acum:
    1 mertz si tremura 2. audi 3bmw si tremura 4 vw
    a zis-o si tiriac importator mertz despre situatia 1 si 2.
    cine crede ca bmw e o maisna tare sa meraga in service-uri (e o masina despre care se crede ca e tare dar nu e)..cat despre audi astept M schumacher pe Audi F1 (daca s-ar putea si diesel...si se poate au demonstrat-o la LE MANS in 2006)...
    stiati ce au zis audi referitor la mult asteptata reintrare in F1 ...ca Audi intra intr-o competitie ca sa o castige si ca vanzarile si asa excelente nu justifica o investitie asa de mare ca cea din F1...adica fraieri ca BMW care au investit o groaza ca Heidfeld sa ia si el un loc 7-8 pe acolo...pacat de kubica...

    un posesor de VW si admirator al varului sau Audi, despre BMW nu am auzit, BMW si mai cum?
    0 0
  • pushti romani lipitzi
    mucosi de 17-18 ani apucati-va de invatat ca sa puteti alege intre bmw si audi atunci cand va cumparati o masina. va vad pe strada cu burta lipta de spate si cu pantalonii in vine cu moace de pui de Crevedia da' figuri cat incape. pe vremea mea erau aproape barbati cand terminau liceul. acum sunt caricaturi fara sex, doar ciunga e de ei...
    0 0
  • dintre Bmw si Audi eu as alege fara sa ma gandesc o Honda!
    0 0
  • oaspetele
    M3 intarziatu
    o fi m3 za best la motoare, dar am auzit ca s-au chinuit un an sa egaleze puterea dezvoltata de motorul lui RS4.
    eu asa am auzit, nu dau cu pietre.
    0 0
  • tot bmw.....
    pentru cititori..
    1. gogu, stai linistit ca sant si oameni care apreciaza ce ai scris acolo, din pacate putini dar eu cred ca sant...
    2. nu i asa ca te minunezi cand vine unu ca ala care zice ca doar fraieri baga bani in F1 ? frate, daca marca ta favorita nu se numara printre participantii la F1 nu trebuie sa te simti frustrat...
    3. pentru cei ce se tot leaga de tractiunea spate,cei ce fabrica Mercedes, bmw, porche, ferari, lamborghini, si ale marci de gen, or fi tot niste fraieri ca nu le au facut quattro ?
    0 0
  • f tare
    dupa ce am stat 20 de minute sa citesc tot ce a fost scris mai mult miam dat seama ca exista 3 tipuri de oameni:
    1)fani Bmw: genu frate tractiune spatee!!!!!!!! senzatie nu sunteti soferi, hai sa depasim tot.
    2)fani Audi: lume "cu gust" integrale, design etc.
    si
    3) cei superiori primelor 2 categorii care le zic celorlalti ca sunt niste idioti.

    si apropo de raspunsul la intrebarea rs4 vs m3 yo zic ca fiecare stie ce si-ar dorii si nu iar pasa daca ar rezulta altceva din acest poll
    0 0
  • tot bmw.....
    ptr vag forever...
    sti de ce n ati ajuns voi in F1 ? Pentru ca FIA nu accepta monoposturi 4x4 sau tractiune fata..:)))) glumeam,e bun de pus pe site asta, sa rada si altii.....pacat ca uni se ataca rau..:))))
    0 0
  • alex
    de cand p**a mea un comentariu e cuvant de lege pentru toti ceilalti? si cum se dau toti cu aprecieri pe comentariile altora...? chiar vb unui tip de mai sus habar nu aveti de masinile astea, si aruncati aici impresii de mari cunoscatori intrale masinilor...mai cititi o CARTE poate asa va treziti draq la realitate...macaniti ca ratele...mesajul se adreseaza celor care se simt cu musca pe caciula. REstul respectele mele , informatiile sunt binevenite din ambele tabere si audi si bmw.
    0 0
  • audist
    :))
    Am 27 de ani am condus probabil mai multe masini ca altii care au bmw sau se lauda. Combat ideile oamenilor si nu oamenii. AM luat nota f bine la bac cand am dat acum 9 ani. RS4 este o masina ca iti ia suflarea prin comportamentul de drum, putere, interior si da... pret.

    NU cred ca fac pe nimeni de rusine atata timp cat nu am zis ca fac parte dintr-un grup.

    NU am fost pus nimeni la punct si scuze domnule 24 de ani d BMW dar diferenta de limbaj este cat se poate de clara cel putin in primul post. SI ma refeream mai mult la cel care a avut 5 bmwuri. Dar daca te-ai simtit :D.... Iar pe mirc =)) nu am intrat de minim 8 ani.

    "Decupaje de gradinita" si "Cea mai tare mashina vs. MITOCANIE" = NOTA 10. Pentru dumneavoastra domnilor imi cer scuze pentur limbajul meu si pentru greseala de a ma lasa prada unei nervozitati de moment. Posturile dvoastra sunt impecabile si dovedesc ca au fost puse de niste oameni care isi respecta colegii de trafic si oamenii in general. Imi cer scuze.

    Tractiunea 4x4 exista si la bmw doar ca audi a inventat tractiunea 4x4. Asa cum am spus in alte posturi... Toate masinile din clasa premium sunt masini deosebite si este strict o chestiune de gusturi. Personal consider BMW o masina periculoasa, greu de stapanit si a carui imagine are de suferit din cauza testicolelor foarte mari ale f multor posesori ai acestei marci. Personal consider Mercedes ca o marca pentru cei care considera ca lemnul are ce cauta intr-o masina si care vor sa stea la rand la unul din cele mai proaste serviceuri din romania. Iar de audi m-am indragostit din clipa in care am avut de ales intre un golf 5 gt, audi a3 1.9 tdi si bmw seria 3 care corespundeau bugetului meu. Am mers cu toate 3. Alegerea a fost simpla din PUNCTUL meu de vedere. Ianainte si dupa am conduse modele de la toate cele 3 marci germane premium si consider ca audi este cel ce se potriveste cel mai bine pentru stilul meu de condus.

    Legat de cunostintele celor ce conduc BMW pot spune ca inafara de o dorinta magica de a spulbera pe altii d p drumurile publice nu se deosebesc de alt soferi prin cine stie ce magii la volan. Am 200k km in 2 ani si ceva de soferie intensiva si am condus 31 de ore nonstop cand a fost nevoie si pot spune ca cele mai multe accidente le-am vazut produse de soferi de bmw.
    0 0
  • Mihai 2
    Pentru Gogu si pentru Dl. cu BMW de 24 de ani
    Bravo! Din pacate pentru noi toti, voi sunteti prea putini. Cinste voua!
    0 0
  • ....
    adevarui ca in discutiile astea... nu prea vad fani audi folosid cuvinte gen "tolomacilor".deci inca un + de stil pt cei cu audi. in acelasi timp nu se lauda ei cu talentul la sofat.oricum in WRC vorbeste tractiunea integrala.fara indoiala.un bmw nu ar face fataf bine cu sistemele de tractiune integrala pe care audi le-a adus.va recomand sa cautati pe youtube "top gear audi rs4". aruncati o privire. sa vedeti ce zic ei de rs4 si m3.si totusi sunt oameni care au pus mana pe cam tot ce se poate in materie de automobil. in concluzie... da, shmecherii aleg bmw... si doar pt ca e bmw, cei care stiu aleg audi... pt ca stiu ce aleg
    0 0
  • tracţiunea integrală
    Tracţiunea integrală e cuiul aici. BMW nu are, AUDI da.

    Maşina o alegi pentru ce vrei să o foloseşti. M3 cu tracţine spate cred că oferă mai multă plăcere la condus sportiv pentru cine îşi permite să se joace cu ea. În realitate nu ştiu câţi au curajul să ia o curbă la limită.

    Mulţi din români îşi iau BMW sau alte maşini puternice cu tracţiune spate, crezând că ele se comportă pe drumurile din Românie cum văd în reclame. De aia vedem maşini înfăşurate pe copaci sau rupte în două.

    M3 este în faţa lui RS4 pe autostradă sau drumuri virajate foarte bune cum sunt în Germania, dar pe drumuri obişnuite şi condiţii meteo nefavorabile RS4 face legea.

    Una e să mergi pe o autostradă ca în palmă şi alta e să mergi pe un drum cu denivelări care are zone cu nisp căzut de la basculante, criblură, pământ etc.

    Strict pentru România RS4 este mai indicată. Asta pentru că am văzut ce înseamnă iarna în România tracţiunea integrală.
    0 0
  • audi ex owner
    a5, s5, si audi..sunt masini..restul... depinde de gusturi..:)
    cat despre bmw..si mult asteptatul M3... inca o dovada ca si-a luat-o rau.. inca o data de la audi... la topgear si-a luat-o de la a5..aci si-a luat-o de la rs4.. nu comentez performantele bmw. cine e sofer si ii place sa conduca... o sa aleaga 4x4 intotdeauna... cine nu are bani..sa isi ia bmw.
    0 0
  • tot bmw.....
    ptr toti
    observ ca foarte multi fani audi fac catalogari de genul audi= oameni intelepti, cunoscatori si bmw= teribilisti cu co....e mari. Fratilor, am spus si mai sus, de ce nu i catalogati pe rase, atunci o sa va credeti cu adevarat superiori probabil....sant oameni si oameni in ambele tabere si aici era locul de discutie legat de masini, cine intra in polemici personale probabil asa face si pe strada, se da jos si se i a la bataie .Am postat pentru cei ce se simt cu musca pe caciula si pentru cei ce le e jena si lehamite sa le mai dea replica.....
    0 0
  • Cine a inventat 4x4?
    Audistule , nu audi a inventat 4x4.....Primul a fost Spyker(olandez )..Mercedes avea de prin 1903...BMW de prin 1923...mai citeste
    0 0
  • tot bmw.....
    ptr toti
    P.S. : mai este unu mandru, in primele comentarii, care zice ca audi e masina pentru smecheri si pentru aia care le iese banu'....pe ala unde il incadrati ? la travestiti ?
    0 0
  • oaspetele
    doar vreau sa ma asigur
    de faptul ca BMW a intarziat lansarea lui M3 doar pentru a reusi 420 cp, exact cat RS4, cel cu traditie turbo...
    0 0
  • AUDI SAU BMW
    Toti taranii care nu au mers in viata lor cu o dacie, si-au pus internet in comuna si intra pe site sa posteze ce masina e mai buna. Pai va spun eu simplu, carutele care le aveti in curte cu 2 cai putere si tractiune independentape fiecare copita sunt cele mai bune dar asa e romanul " vrabia malai viseaza" si va treziti k stiti ce, cum, unde, care, s.a.m.d in materie de masini straine.
    Visati in continuare.
    0 0
  • romani prosti
    romani prosti si frustrati
    0 0
  • nu conteaza
    nu conteaza care
    Bai ce atata zarva... eu unul nu as vrea nici una, n-ai ce face cu ele pe drumurile astea... Eu am un matizaur, mult mai puturos decat astea, da sunt mandru de el... voi luativa bmw si audi si ne vedem in trafic...
    0 0
  • nu conteaza
    P.S.
    Si in plus de asta va intreb eu domnilor: unde folositi sutele alea de cai de pe audi si bmw? poate prin copaci?

    Eu zic sa lasam audi si bmw pt seria NFS.
    Drive Safetly
    0 0
  • Un admirator
    Pentru "tot BMW"
    Omule, suntei extrem de ontopic; dupa stilul adoptat pe acest "forum", sunt convins ca pe sosea sunteti la fel de apreciat. Mi-ar face placere daca ati frecventa unul din forumurile BMW (sau deja sunteti pe ele?). Ne-am putea intalni pe "forumbmw", ce ziceti?
    0 0
  • Gogu - nu cel cu "pushti roman
    FUN vs. FRUSTRARE
    Revin cu o postare pentru ca vreau sa multumesc celor care folosesc acest spatiu pentru polemici la nivel "academic", incercand niste ironii fine (sau daca nu, macar tehnice) plasate celor din tabara "adversa" si sa le comunic celorlalti, ce folosesc tot felul de epitete / invective etc. sa ia mai intai lectii de limba romana si apoi poate ca vor putea sa-si prezinte frustrarile intr-o forma acceptabila.

    Adevarul este ca daca faci bani nu inseamna si ca ai devenit brusc mai destept sau superior "plebei".
    Intr-adevar, iti permiti sa-ti iei ce masina vrei din clasa premium, insa asta nu va suplini niciodata lipsa bazei (educatie, bun-simt, intelect si alte caracteristici native sau asimilate acasa).

    Inca o data scriu ca ar trebui sa avem discutii bazate pe argumente, comparatii tehnice etc. si chiar mishto-uri (insa bune ;o)

    Atacurile la persoana si nu asupra subiectului nu fac cinste nimanui ...

    Ma bucur ca exista fani care combat corect si ca avem si comentarii demne de citit.
    Felicitari, Domnilor!

    Ca sa revin la subiect: reclama discutata aici este penibila si pentru ca, precum au mai remarcat si altii, face parte din categoria "reclama prin comparatie cu un competitor" - de obicei interzisa pentru ca este o lovitura sub centura ...

    Si pot sa va spun ca-mi plac ambele masini foarte mult. Nu o sa-mi cumpar niciuna dintre ele pentru ca, din fericire, am masina de serviciu astfel ca nu arunc banii pe chestii depreciabile ci prefer sa-i investesc.

    Apropos, stiati ca daca bagati banii de un M3 sau RS4 pe bursa sau in terenuri ati putea ajunge sa va luati ambele intr-un an, doi?

    By the way, sedeti ghinishor k smenarii oricum isi iau cate una din fiecare (BMW, Audi, Merc) - si atunci cum mai puteti generaliza k unu e intr-un fel sau altul ?!? ... Fiecare isi ia ce masina i se potriveste si va doresc sa va luati ce doriti si sa o conduceti fara incidente :o)

    Acum, sa va zic si una de o sa sariti cu critica pe mine: am facut un drifting fain in Italia cu un BMW 320d (nou, nu seria anterioara) insa am facut un soi de drifting (aproape la fel de fain) si cu un A3 2.0tdi cu gume moi (avand o tinuta de drum neutra tinde catre un comportament quattro).

    Insa clar (pentru mine :o) un bmw iti da frisoane (pozitive dar si negative - ca nu e pentru oricine derapajul controlat cu tractiune spate), in timp ce un audi atenueaza ambele tipuri de senzatii (e mai usor de controlat insa si siguranta - mai ales pentru amatori - e mai mare; insa recunosc ca am avut senzatii sport cand l-am dus dincolo de limita).

    Asa ca va las pe voi sa alegeti care va place, eu mi-as lua totusi un Aston Martin DB7 modelul vechi (inca in productie pentru cine stie :0) - ca am imbatranit si incep sa-mi placa lucrurile cu patina *** nu e aplicabil si la capitolul femei :0), cu comentariul ca nu merita sa alergi dupa pustoaice (40 ani)...
    0 0
  • Smart bate tot ...
    Stimabililor,

    D ce va certati, k in Buc. Smart da clasa celor 2 brand-uri disputate.
    Gasiti voi loc de parcare in centru pt m3 sau rs4 in timpul zilei in mai putin de 5 min-pe medie???
    Iar daca e si Brabus, un smart se va strecura mult mai usor si mai rapid decat astealalte 2.

    Si inca nu am vazut ciori in smart, cum am vazut in astea 2 de nu-ti mai vine sa iti iei brand!!!
    0 0
  • tot bmw.....
    ptr cei ce sant mai intai oameni si apoi soferi
    multumesc pentru aprecieri, sincer ma simt flatat, am intrat pe bmwclub de cate ori am avut nevoie de un sfat si de fiecare data am invatat cate ceva.....iar pe sosele am intalnit multi oameni cu bun simt, asa ca nu ma cred deosebit...ne intalnim pe forum(lacatzel)....tot respectul..iar gogu a facut un comentariu de zile mari, felicitari...
    0 0
  • se poate intampla oricui
    O masina de peste 400 de cai poate fi scapata de sub control de oricine indiferent de tractiune,in cazul in care abordeaza un viraj cu viteza prea mare.Se poate intampla chiar daca ai quattro.
    0 0
  • Carcotasul
    Ca fac anti-reclama e una, dar mai tare e ca isi fac singuri anti-reclama... Daca va uitati bine in a doua poza, e de fapt un audi botit...
    0 0
  • audist
    sincer
    cred ca reclama e facuta de cineva din automarket pt ca audi r8 a aparut intr-o stire prea noua ca sa aiba timp cei de la bmw din africa de sud sa fara reclama cu o masina botzica de vreo 2 zile in uikend la moscova :).
    0 0
  • Top Gear Cool Wall
    Clarkson
    Parerile lui Jeremy Clarkson despre masinile celor 2 marci, asa cum apar pe "Cool Wall":

    Cool:
    Audi TT
    Audi A8

    UnCool
    BMW seria 3 (cu eceptia M3 - cool)
    BMW X3

    Seriously UnCool:
    Audi Q7
    BMW seria 1
    0 0
  • tot bmw.....
    reply..
    .. de multe ori Clarckson s a laudat ziua cu ce a visat noaptea si parerile lui au fost contradictorii de multe ori.......si ai cuvantul meu de onoare ca n am postat acum datorita topului de mai sus, este parerea mea despre el formata acum ceva timp...
    0 0
  • inocentul
    audi
    Cu inocenta icerc sa contrazic articolul: 1)Masina din sant e Audi nu BMW; in poza a doua, cu vedere din fata se vede clar sigla cu 4 cercuri. 2)Titlul atasat pozei este "iata ce se intampla cand AI quatro" nu "cand NU AI quatro" De la o stire falsa, s-au inflamat toti fanii, fara sa se uite insa bine la poza si la tiltlul atasat. In rest ... continuati polemica :))
    0 0
  • copilarie
    Doi copii ce se jucau cu 2 pietricele la rau , au inceput sa vorbeasca despre pietricele ,apoi sa se certe , apoi si au dat in cap si plangand au plecat acasa , astazi nu mai vorbesc , prietenia lor nu mai exista dar pietrele au ramas tot acolo insa asteapta alti fraieri dispusi sa se certe pentru ele . Cata copilarie am dedus din randurile de mai sus, CINE PE CINE SA CONVINGA DESPRE CE SI CUM ARATA , CAT DE TARE SI GROZAVA E MASINA PREFERATA , hai ca deja vorbesc in versuri. De ani de zile aud discutii ale celor care pleaca sau cauta sa si ia o masina . Marile probleme ale natiunii noastre sunt urmatoarele CATI CAI ARE , CAT FUGE , IN CATE SECUNDE , E CUMVA LA MODA? ECT , dar nu am auzit niciodata intrebari de genul masina pe care mi o doresc OARE CATE STELE are la testele de siguranta , pentru ca daca maine sunt leguma pe pat dintr-un accident , principiile si criteriile de aprecieri auto nu ma mai ajuta cu nimic . Domnilor maturizati-va , abia acum inteleg de ce nu am vrut nici odata sa mi iau masina europeana , sa nu ma cert cu nimeni . Iar daca stau bine sa ma gandesc poate mi spuneti de firme in istoria europei care stiau sa depaseasca si sa faca un otel mai bun decat japonezi , era doar o idee gandindu-ma la celebrele sabii de samurai , pentru ca cele produse de spaniolii de la Toledo erau casante si greoaie , dar asta nu e un alt subiect de polemica ci poate doar un punct de vedere personal , ce nu inseamna ca am si dreptate . La final concluzie : Domnilor , MATURIZARE , important e sa ajungem cu totii acasa in siguranta , sanatosi si nu rupti in 10 . Bafta si drumuri bune .
    P.S. Cea mai buna masina din lume stiti care e ????
    Numai aia pe care ti-o poti permite .
    0 0
  • audi v.s bmw
    in primul rand poza este trucata. in al doilea este o mare prostie comparatia asta intre m3 si rs4 mai ales de catre baieti de cartier care in viata lor nu au avut asa o masina, si la performantele de care tot se vorbeste de ele nu cred eu ca va ajunge careva dintre acesti baietasi sa le obtina fara sa loveasca ceva la noi in tara, asa ca stati linistiti si nu mai comentati fara sa stiti!
    0 0
  • pacat ca cei de la audi nu isi pun mintea la contributie sa scoata si ei masini mai bune si mai fiabile si se tin de furtisaguri
    Rusine lor!!!
    0 0
  • audi
    audi de rahat -vorbiti de transmisii dar nu pomeneste nimeni de cutiile de viteze -multironic si tipronic care au probleme grave remediabile doar prin inlocuire--niste porcarii
    0 0
  • Mschumi
    Crek
    Bei, audi sau bmw m3, dak va uitati bine, veti vedea multe similitudini in bmw m3-2008 si noul audi s4 2008. Se poate spune ca BMW a copiat stopurile spate Audi, care le folosesc inca din 2005 pe A4, S4 si RS4.

    Oricum, degeaba tot vorbesc unii, ca bmw asa, audi asa, multi dintre noi suntem fericiti ca ne permitem un logan, ce sa mai zic de m3 sau rs4, care e 70-80k euro, care sa fim sinceri, nu toti de aici care au postat pot sa si-l permita.

    Ca o incheiere, ambele masini sunt bune, depinde doar de preferinte, ca dak toti am prefera bmw, de ce s-ar mai face audi, pentru ca fiecare ia si voteaza ce ii place... eu unul sunt fericit cu loganul meu pana am mai multi bani de alta masina mai buna.

    Multumesc pentru atentie :)
    0 0
  • De cand ma stiu conduc BMW si credeti-ma nu mi-as dorii altceva. Am un mare respect pentru cei de la Audi, care fac tot posibilul sa ajunga langa BMW. Parerea mea este ca in ultimi ani s-au apropiat amenintator, lucru care ma cam pune pe ganduri. Parerea mea este ca nemtii saunt cei mai tari!!!
    0 0
  • quattro
    fratilor lasati-i pe distrusii astia care prefera bmw in locul unui audi...(prototipul taranului din ziua de azi) au facut rost cine stie de unde de vreo 10 mii d euro si si-au luat un 320d :)))) si sunt mari fani bmw! intr-adevar pentru drifturi e mai bun un bmw dar nu stiu cati dintre posesorii de M3 fac drifturi zi de zi...toti cei care au bmw atat stiu sa faca ..sa se invarta putin pe zapada...pe cand un RS4 iti confera siguranta si certitudinea de care ai nevoie pe orice tip de suprafata asa k ganditiva de 2 ori inainte sa mai dati banii pe un seria 3!!!
    0 0
  • pt toti taranoii care-si dau cu parerea pe aici
    vad ca o gramada de baieti vorbesc prostii despre audi dar tot cu dacia 1310 se plimba(in cazul in care au masina). Pot sa spun ca Audi ofera cam tot ce ofera BMW insa avand dezavantajul ca este un pic mai "deconectat" de sosea... BMW e cu adevarat o "masina pt condus" dar audi are o clasa in plus la calitatea materialelor precum si la designul cu muuult bun simtz.. Interioarele recente de bmw ma lasa rece.. PS: Am atat bmw seria 3 coupe cat si audi a4 ;)
    0 0
  • Aaa si am uitat.. pentru cei care abereaza p'aici vorbind despre M3 sau M5... stati linistiti ca probabil nu o sa ajungeti nici macar sa va urcati in asa ceva. Oricum noul RS6 cu 580 de cai sterge pe jos cu m5-ul iar RS5 cel mai probabil va avea un V10 de 5L si 500 de cai(adio m3:))
    0 0
  • superb
    de Audi
    poi ce e ala Audi iti spun eu frate e Masina care la ora actuala Detroneaza BMW faptul ca BMW era mai tare decat Audi din mai toate punctele de vedere acum cativa ani buni e cu totul altceva fatza de ce e acuma Audi RULZZ RS6 & M5 uitativa sa vedeti si voi ce le poate capu la aia de la BMW si cum trece RS6 pe langa M5 e cu o clasa peste BMW ptr ca 585 de cai putere cat are Auri RS6 Nu poti sa-i compari cu 507 cat are BMW M5 M5 NICI NU PUTE PE LANGA RS6 bn ca nu a-ti comparat BMW M3 cu Dodge Viper Venom GTS de 1020 de cai putere si sa ziceti ca BMW e mai tare
    0 0
  • Duceti-va la scoala
    Mai baieti, voi nu aveti bani nici sa platiti taxa de inmatriculare la masinile astea. Get real si 'La munca!'
    0 0
  • prosti
    weii ursi polari dak ai cauciucuri de iarna si esti sofer....mergi cu bmw si pe drum forestier vb din experienta proprie am intrat cu cauciucuri de vara pe drum forestier ...normal k am ramas zapada gheata alea alea ...la 2 saptamani am intrat iar dar cu cauciucuri iarna vreau sa spun k am facut furori intram prin so nameti ....dar na bmw nu e pentru toti saracii si frustatzi....hai pa mam distrat cu voi
    0 0
  • no coment!!
    Am cam condus ceva masini la viata mea da ca AUDI nu e nici una, indiferent de varsta nu am avut probleme cu aceasta marca pe cand la BMW am avut de lucru pe ele ca pe Dacia. Pt cine vrea masina recomand AUDI iar pentru aia care vor sa aiba un hobby sa isi ia BMW. Si nu in ultimil rand sa nu uitam ca litera "A" e inainte de"B", deci....
    0 0
  • eu nu sunt fan al niciunei marci in special, dar cand am vazut ca una dintre ele a introdus motoare diesel la cursele GP si GT, si chiar a castigat premii cu ele, nu pot decat sa respect coaiele mari si creierul inginerilor sai.
    0 0
  • ShmefBN
    mertzu'
    mercedesu' i baza:) ...........nu-i carutza ca mertzanu'::))) k voi va tot certati aici...
    0 0
  • Poate nu o sa ma credeti dar cred ca pot sa vorbesc din proprie experienta ,am avut si M5 M6 din 2015 2018 si acuma am un rs 6 ,fratilor nu o sa aveti o sensatie mai mare decat cand mergi intrun rs 6 ,inpinge din toate pozitile.
    Ah din pacat nu veti avea posibilitatea deava cumpara aceasta masina ca nu este pentru oameni cum ziceti voi fara stil .Adevarat este numai pentru oameni care au CARACTER.si mai documentativati cine este la ora actuala la putere.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru