Cea mai economică Skoda Octavia costă 17.809 euro în România

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 25.01.2011
Skoda a anunţat lansarea modelului Octavia Greenline şi pe piaţa din România. Sedanul ceh consumă doar 3.8 litri la 100 de kilometri şi costă doar 17.809 euro cu TVA.

Esential

17.809 euro costă Octavia Greenline în România cu oferta specială de lansare.

Skoda oferă publicului din România cea mai economică versiune a modelului Octavia, recunoscut după eticheta Greenline, specifică produselor cu emisii şi consum redus. Pentru început, constructorul ceh va vinde în ţara noastră doar motorizarea diesel de 1.6 litri şi 105 cai putere, capabilă să ofere un cuplu motor generos, de 250 Nm între 1500 şi 2500 de rotaţii.

Resursele sunt suficiente pentru a anima modelul ceh, garantând în acelaşi timp performanţe extraordinare atunci când vine vorba despre consum şi emisii. Octavia Greenline promite o valoare de 3.8 litri/100 de kilometri şi o rată a emisiilor record, de numai 99 g/km.

Pentru a putea obţine aceste performanţe, Skoda Octavia Greenline vine cu un filtru de particule pentru motorul diesel, cu o transmisie care a primit o ultimă treaptă reconfigurată, cu un sistem de regenerare a energiei de frânare şi bineînţeles cu un sistem star-stop. Pentru şoferii mai puţin familiarizaţi cu şofatul ecologic, modelul dispune şi de un indicator pentru schimbarea treptei de viteză.

Octavia Greenline beneficiază de un coeficient aerodinamic redus 0.296 cX şi de anvelope cu rezistenţă redusă la rulare şi presiune recomandată mai mare.

Noul Skoda Octavia Greenline vine cu un preţ de listă de 19.134 de euro cu TVA, însă oferta specială pe care o practică importatorii face ca preţul de pornire să fie de numai 17.809 euro cu TVA.

 

Comentarii (32)

  • cuplu
    cuplul este de 250Nm,nu de 270, la motorul 1,6 tdi.
    15 0
  • aha
    Vechiul ACCORD avea un CX = 0,26 :)
    13 10
  • Vasilica
    @LEE Ce are sula cu prefectura???

    Meganul meu 1.9 tdi consuma 3.1 test facut de mine munte - mare am depasit tot ce am prins passat octavii in blana, audi , bmw.
    5 46
  • opel calibra avea cx de 0.21 parca :)

    @vasilica - diferenta dintre cele coua masini este data de consumul in oras, ca acolo doare pe toata lumea. In oras ai Start-Stop la motor si nu arzi gazul la semafor.
    16 2
  • @Vasilica
    3.1 si mai cat?! 3.12, 3.13?!

    Ca are importatna.
    18 5
  • Vasilica
    ma refeream ce are clasa lu accord cu clasa asta de unde face parte octavia sa ii zic asa.Cel mai apropiat in comparatie ar fi fost civic sedan.
    5 9
  • dute
    frate u cu meganul mergeai ca pensionari pe liber la vale sau cum ca nu inteleg Am si eu un opel astra h caravan 1.7 cdti si imiconsuma pe autostrada 5.5 sau 5 la 100 km in a 5 iar dacamerg cu 70-80 cu apatra pe drum drept imi ia 4.5 dar nu pot merge asa iar la nuoi inca nu avem sosele.Daca acuma tia luat 3.1 vara iti ia 2 sau 1 FRATE PUNETZI GPL pai sunai pe aia de la Volvo ca aia aveau motoare prototip Un distrus ala cu tru mai ales ca conduce la inaltime si vezi si in fata si lateral bine
    3 14
  • Vasilica
    @Alex
    cam 3,1122 consum facut de mine la pompa.Daca ma enervam consum si sub 3.eu sunt primu care boicoteaza benzinariile

    Am vrut sa scriu megan dizal cu geamuri fumurii
    4 15
  • dute
    scuze pebtru scris imi face probleme tastatura
    1 12
  • Vasilica
    @costi
    pai ia un megan ca e promotie si o sa vezi diferenta.sa inebunesc daca te mint!!nu mai zic ca arata de mori ca design fata passat tdi
    8 14
  • Da Vsilica da vezi u diselurile la renault sunt cam plangacioase cand cad injectoare etc esti trist intrun interval de tim mic.Atunci sa stapanestibine masina si sa intri pe siteul astasa te doc www.consomo.ro Diferenta dintre NEMTI si FRANCEZI nu AI S-O VEZI LA CAPITOLU MASINI FIE CA E OPEL SAU RENAULT.ITI doresc multa sanatate si sa ai grija de Megan
    5 5
  • @vasilica
    Probabil ca era 1.9dci si nu TDI , si daca mergi in blana sa depasesti tot ce misca pe drum cu motor de 2000 nu ai cum sa ai mediu de 3.1 , poti sa scoti de 3.1 dar trebuie sa mergi ca tximetristii.

    Asa ca lasa povestile .
    8 4
  • Vasilica
    A mea e tunata de unu de pe forum!
    2 9
  • vasilica
    ai consumul asta din cauza geamurilor fumuri,
    17 1
  • vasilica
    si cum ti-a tunato folosind copy-paste
    9 2
  • @ Automarket
    Au aparut primele imagini oficiale cu VW XL1 ( 2 cilindri, 0.8 TDI, 47 CP, 1L / 100 km )
    http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/255101/
    6 2
  • Cam scumpa dupa parerea mea , in rest e foarte buna .
    5 6
  • vasilica
    Bun consum,chiar excelent. Mai ales ca ai mers blana,asa cum spui tu,ma intreb oare nu era un joc video,gen NFS,si acolo tu aveai megane si te intreceai cu passat-uri si skode si restul si in timpul cursei ai consumat 3,1 l de suc,sa nu zic de altceva? In fine cine stie,va ramane un mister neelucidat!
    8 1
  • eu aş vea să văd confortul!
    fără supărare, skoda nu face maşini prea rele, dar ar putea să pună o blană în loc de scaune ca oricum te dor bucile de stat pe scaun!
    10 4
  • numai la noi
    numai in Romania putea sa prinda asa de bn skoda de zici ca ne numim Cehia. Daca iesi putin in europa (Germ,Italia,Austria, Franta) vezi mult mai rar ca la noi aceste masini...un golf cu portbagaj...
    7 8
  • Vasilica
    a mea consuma 0.7L/100Km si nu are geamuri fumurii..............................
    9 4
  • george
    POLITIA DIN UNGARIA UMBLA CU SKODE
    @ my

    Probabil fiindca sunt, daca am inteles eu bine, niste ghertoi si niste cocalari, nu? Si asta in conditiile in care Ungaria are industrie auto tzapana iar Skoda nu se produce acolo...


    @ Vasilica

    Mai minte omu` da` mai bea si nitica apa rece...
    4 3
  • tomita
    1.9 tedei este cel mai eva 4eva, cum se poate sa il jigniti.
    e atat de fiabil motorul ala , mai ales ala de 90 cp ca tine 1 miliard de kilometri fara sa bagi nimic in el, nici benzina. sia daca e transportat de trenuri in cutia originala :))
    lasa-ne frate cu expiraciunile de motare. 3.1 scoti pe autostrada la mers constant (folosind pilotul automat- daca ai asa ceva, ca ala e optional) in cea mai mare treapta de viteza, cu maxim 100kmhdeci lasa frustrarile.
    ontopic: oare ce cifre ar obtine in trafic de bucuresti aceasta masina?
    7 0
  • Vasilica
    azi am scos un consum mediu de 2,1% si da motorul foloseste inalta tehnologie hibrida hdi-dci
    6 7
  • @george
    ungaria nu se regaseste intre statele enumerate de mine....nu sunt in prima linie europeana. vorbeam de statele vestice...
    2 1
  • george
    ERA DOAR UN EXEMPLU USOR VERIFICABIL
    @ my

    Skoda vinde bine si pe pietele pe care le enumeri tu. De exemplu, in Germania, in 2010, Skoda a vandut mai mult decat Toyota, Lexus si Honda la un loc. Sau Germania nu e stat vestic?
    6 3
  • Consum Oktavia 1.6 tdi cr
    Am Oktavia 1,6 TDI CR din martie 2010, am facut 18000 Km in afara in special, prima revizie la 15000 a fost 600 lei
    . Consum mediu pana acum 5,6 l%.Trebuie sa mergi cu cel mult 100 Km/h ca sa scoti sub 4 litrii, o data am reusit sa scot 3,9 pe o distanta de 80 Km intre Lunca Bradului si Tg-Mures dar trebuie sa ai picior fff usor. Calculatorul masinii iti spune sa schimbi treapta de viteza foarte repede si ajungi sa mergi cu ea subturata, nu stiu daca afecteaza asta motorul.
    Deci dupa parerea mea nu este cine stie ce de modelul Green line, cumperi tehnologie noua practic.
    Drum bun.
    5 0
  • Vasilica
    @costi
    Azi mi-a luat 2,3% meganu'
    0 5
  • @Vasilica
    Te rog sa ma anunti cand renault-ul tau megane iti va da motorina inapoi.

    In ritmul asta,si la ce consum ai nu mai ai mult!

    Rog marii producatori de automobile sa nu mai investeasca miliarde in tehnologii pentru economia de carburant sau in tehnologii pentru utilizarea trenurilor hibride de rulare,sa ia legatura cu Vasilica.

    El a gasit cheia tuturor problemelor si renault-ul sau face pionierat:prima masina din lume care nu consuma deloc ci din contra,ofera conducatorului carburanti,litri peste litri!
    4 1
  • Comparatie
    Am avut ocazia sa conduc si Megane 1.5 dci 85 CP (2004) precum si Skoda Octavia 2 , 1.9TDI , cutie DSG si tempomat , (2007) . Consumurile au fost 3.2-3.6 % pt. Megane si 4.6-4.9 % pt. Octavia in absolut aceleasi conditii : drumuri lungi (400-1800 KM) , incarcate full , cu AC resp. clima pornite si fara a exagera cu "talpa", adica viteze relativ legale , cu maxim 130 km/h . Si pentru fiecare au fost cel putin 3 drumuri de acest gen . Consumurile au fost reale , plin dupa plin . In nici un caz nu cred povesti de genul Opel Astra 1.7 tdci cu consum 2.8 mediu prin Germania , si cu 180 pe ora + AC + bla-bla , indiferent de mama Autobahn-ului ...
    4 0
  • Vasilica
    @costi
    Treaba ta crezi ce vrei!!
    Daca iti zic si cat mai consumat azi nu mai intri pe siteul asta!
    0 3
  • @vasilica
    Vezi ca ne inunzi cu motorina ta! Mai zi meganului sa se opreasca din produs:)):))
    Apropo! Cate miliarde de kilometrii mergi cu 100ml de motorina?:))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru