Cea mai frumoasa masina din lume

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 19.10.2006
Auto Bild a prezentat laureatii propriului top al frumusetii. TT Coupe a primit marele premiu.

Walter de Silva, designerul sef al celor de la Audi, a ridicat impresionantul numar de patru premii la ceremonia inmanarii premiilor Auto Bild pentru Design. Audi TT, Audi Q7 si conceptul Audi Shooting Brake au iesit victorioase la categoriile lor. Mai mult, Audi TT sport coupe a castigat doua premii, fiind desemnata si cea mai frumoasa masina din competitie. Locurile doi si trei au fost ocupare de Skoda Roomster respectiv Opel Asta GT.

Au fost nominalizate 146 de modele din sapte clase. Audi TT a luat premii la categoria Sport car si coupe, Q7 a fost desemnat cel mai performant SUV, iar Audi Shooting Brake a iesit invingator la categoria Concepte. SUV-ul Q7 a fost apreciat nu doar de cititorii Auto Bild ci si de clienti. In ceea ce priveste Shooting Brake Concept, acesta aduce o noua interpretare formei “Audi”, subliniind dinamismul unei masini sport in contextul unui spatiu generos si al unei functionalitati ridicate.

Noul TT, prezent si pe piata din Romania din luna septembrie, a reprezentat o provocare deosebita pentru Walter de Silva si echipa sa.

Daca designul predecesorului sau a fost unul inovator, noul TT s-a axat pe sloganul “evolutie nu revolutie”. Liniile geometrice incorporeaza o puritate functionala, motivul principal al designului fiind cercul. In cazul noului TT, formele geometrice converg armonios una in alta. Plafonul mai jos si mai ingust este sustinut de montanti subtiri ce sunt asezati pe umerii lati ai caroseriei.

Principiul de baza al coroseriei poarta numele ASF - Audi Space Frame - tehnologie pentru caroseriile de aluminiu. Circa 69% din masa exteriorului este din aluminiu, ceea ce face ca Audi TT coupe sa aiba o caroserie cu o masa de doar 206 kg.

Comentarii (17)

  • hmmm
    SI competitorii au fost????
    0 1
  • Tt
    A luat fata la alfa
    0 1
  • Ursa Mare
    Si competitorii?
    Asa cum e "scris" articolul acesta, cred ca este evident ca avem de a face cu o "stire platita"!
    "Audi a castigat", "Audi a fost apreciat, nu doar de juriu, ci si de public", "designer-ul de la Audi a spus", "Audi dispune de" etc...
    ... si nici un cuvant despre alte marci participante!!! Audi a castigat aceste sectiuni, dar cine a fost pe locul doi? Cine a castigat la alte sectiuni ale concursului?
    Sau a fost un concurs numai cu patru sectiuni, pe care le-a castigat Audi si n-a mai participat nimeni?
    In mod firesc, se anunta si cei de pe locurile doi sau trei, tocmai pentru a arata ce adversari de marca au fost invinsi.
    Dar acesta nu este un articol firesc. Trebuia sa apara ceva despre Audi. Si a aparut! Si nu si despre altii, ca doar Audi au platit.
    Practica aceasta este comuna si a inceput sa mi se para firesc sa plateasca daca vor sa apara stiri "speciale" despre ei.
    Problema este ca, de lene, cel care "a scris" articolul, a copiat din comunicatul de presa de la Audi si atat.
    Daca baga "stirlie platite" intr-un articol normal din care aflam si noi ceva si nu ne mai statea in gat, toata lumea era multumita.
    Asa, si-a batut joc si de banii lui Audi si de cititori.
    0 0
  • Ptr. Ursa Mare
    Premiul a fost acordat de revista germana Auto Bild. Repet: Auto Bild- nu are nici o legatura cu Audi din Romania. Daca aveti impresia ca Audi (Germania) plateste o publicatie romaneasca sa scrie un articol, care de altfel, prezinta realitatea va inselati amarnic. Desigur continuati sa traiti sub influenta fascinantei carti "Codul lui Da Vinci", conspiratie universala, etc. Articolul este depre "cea mai frumoasa masina" ( in cazul nostru Audi TT coupe) si nu despre premiile Auto Bild.
    PS: Pun pariu ca Porsche Romania, importatorul Audi in Romania, a aflat de la noi despre acest eveniment. Asteptam noi critici pentru a va oferi explicatiile necesare!
    0 0
  • lucian
    chestie de interese: a aparut noul Audi TT si trebuie sa-i faca reclama cumva nemtii! amintiti-va ca acum 6 ani asa a fost clasat si banalul OPEL SPEEDSTER, drept cabrioletul anului 2001, cu toate ca el nu e cabrio ci doar targa...reclama=mama comertului, nu stiati?
    0 0
  • Locurile 2 si 3
    La cererea publicului am adaugat locurile doi si trei pe podiumul competitiei. Vezi:http://www.automarket.ro/stiri/cea-mai-frumoasa-masina-din-lume-1032.html
    0 0
  • Ptr.URSA MARE
    Doar locuitorii spatiului Carpato-Danubiano-Pontic ar putea suspecta de "aranjamente" o publicatie nemteasca de referinta in lumea presei scrise mondiale..!!Cel care scrie sub pseudonimul "Ursa mare" sper ca nu este aceeasi persoana cu realizatorul drive-testelor si comentariilor la un post de televiziune si intr-o revista de specialitate,ca daca este una si aceeasi persoana,umbra de indoiala a veridicitatii comentariilor si impresiilor create de domnia sa,fac din emisiune,comentariile si articolele in care compara si evalueaza sa devina pur si simplu timp pierdut si ii recomand o eventuala reconversie profesionala,eventual redactor sef la Mica Publicitate,acolo se invart bani grei(la cat costa anunturile,se fac incasari frumoase).La noi Balcanicii,patrunsi,acaparati total,stapaniti practic ,de (ce este mai inspaimantator ca a devenit stare de normalitate) coruptia,spaga,ciubucul,peschesul si "aranjamentele" sau "manariile" de pe aceste plaiuri,fac sa nu mai existe in mintea noastra nimic sigur,nimic normal,nimic adevarat,ci doar contrafaceri si nechezol.Exista domnilor in lumea reala,nu asta a noastra plina de basme, fantasmagorii si multa,multa mucava,si lucruri curate,albe,de buna credinta,neinfluentate de neamuri,situatii si bani,exista oameni cu coloana verticala si cu demnitate..!
    0 0
  • Ursula
    Clasic pentru mentalitatea romaneasca, apare o stire cu si despre cineva - e platita - e ca si cum ar fi o stire despre noul Logan MCV, spre exemplu, si nu s-ar spune de competitorii de pe piata. "Se lanseaza MCV, oamenii dau stirea, gata inseamna ca e platita?! Ca vezi doamne nu s-a zis de segmentul de piata in care intra!
    0 0
  • Stie el
    Ptr Ursa Mare
    Loosere, nu degeaba ai fost dat afara. Lasa-ne cu comentariile tale.
    Te pupa concurenta
    0 0
  • lool
    Foarte interesanta sectiunea de comentarii! Dar si periculoasa pentru site-ul dvs.Apar tot felul de oameni care pot spune tot felul de chestii! Poate Ursula Mare o fi de la competitie, se prea poate! Hai Automarket! Numai asa de ciuda! o fi avand mania advertorialului, poate viseaza sa devina PR.
    0 0
  • Ursa Mare
    Critici
    Nu ii suspectam pe Autobild de nimic.
    Nici nu vreau sa devin PR.
    Nu "reprezint" concurenta lui Automarket.
    Nici nu sunt de parere ca tot ce este romanesc este gresit.

    Faptul ca articolul se refera la un concurs si...

    nu aminteste decat de castigatorii unei singure marci mi s-a parut partinitor (din partea lui Automarket)

    ... si m-a dus la ironia cu "stirea platita".

    Criticile mi le-am insusit.
    0 0
  • mircea
    Vox
    Ursa, te asigur ca in redactarea articolului nu si-a bagat coada niciun prieten al "celorlalti", asa cum se intampla de obicei in bransa. Asa cum in redactarea informatiilor de tip news de pe acest portal nu se va implica nimeni, niciodata, cu bani. Exista bannere si multe alte sectiuni ale acestui portal pe care pot aparea brandurile de care ne leaga contracte. Dar nu la stiri. Acesta este domeniul userilor, al vizitatorilor, al cititorilor.

    :) Tencs.
    0 0
  • kai tai
    h2o cu lsd
    "Exista domnilor in lumea reala,nu asta a noastra plina de basme, fantasmagorii si multa,multa mucava,si lucruri curate,albe,de buna credinta,neinfluentate de neamuri,situatii si bani,exista oameni cu coloana verticala si cu demnitate..!"
    aaaaaaaaa..chm...la romania? :)))))))))))))) nu zau,pe bune? :)))))))))))))))))))))))))))))))))) voi romulanii sunteti extraordinari...va puteti droga cu aqua qiorensis si debita aberatii patriotarde domnilor si restu'.ceva vechi,dar de actualitate:in romulania NU exista asa ceva :))))))))))))))))))
    0 0
  • Altele
    Nu exista in acest domeniu (auto) "cel mai" sau" cea mai".Chestiile astea sunt relative. Sigur, la fiecare categorie poate fi "una " mai buna sau mai frumoasa ca "alta". Chestie de date tehnice sau de gustul celui care face aprecierea. Uitati-va la "Cadillac sixteen" si la alte cateva "americane" (nu neaparat GM) si pe urma sa-mi spuneti cine e "jupanu' " in lumea auto : Europa sau America?
    Numai bine la toata lumea!!!
    0 0
  • pt restul individiosilor
    lasa invidia romane ca masina este superba
    0 0
  • mmlmkm
    0 0
  • prostia si invidia...boli des intilnite la oameni fara caracter
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru