Cea mai periculoasa sosea din lume (2)

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 15.10.2006
Soselele din Rusia au un contracandidat serios: drumurile din Congo, care, desi asfaltate, se transforma dupa fiecare ploaie in prapastii uriase.

Dupa ce acum cateva saptamani am vazut cum poate arata un drum national din nord-estul Rusiei atunci cand ploile isi fac de cap, avem astazi in fata o alta sosea terminata din punctul de vedere al practicabilitatii, de aceasta data africana. Imaginile pe care le aveti in fata sunt realizate in Congo.

Soselele congoleze, ca de altfel majoritatea celor de pe continentul negru, au o mare problema: faptul ca solul este nisipos si deloc stabil. In aceste conditii, sezonul ploios tranforma orice sosea africana, fie ca este asfaltata sau nu (in acest caz avem de-a face cu una foarte buna din acest punct de vedere), in crevase enorme care le condamna la restaurare rapida din cauza faptului ca traficul este imposibil de sustinut in asemenea conditii.

Santurile de captare enorme de pe marginea soselei (late de aproape doi metri), care in mod normal ar trebui sa adune precipitatiile, nu sunt intretinute de localnici, care le transforma in... toalete publice. Rezultatul este simplu: retelele de evacuare se infunda, apa isi face drum pe sosea, se infiltreaza si inunda patura de nisip de dedesubt.

Imaginile spun totul despre conditiile de rulare pe soselele africane. In aceste conditii, ale noastre devin adevarate paradisuri auto.

Comentarii (4)

  • in curand la noi in tara!!!
    nu mai avem mult.....suntem pe drumul cel bun!
    0 0
  • nu vezi 'barna'
    "nu sunt intretinute de localnici, care le transforma in... toalete publice." Domnule Mircea daca santurile sunt cu vegetatie inseamna ca au fost tranformete in toalete? si probabil hartia infunda retelele. Ar trebuii sa te limitezi la a constata si nu a face comparatii: "In aceste conditii, ale noastre devin adevarate paradisuri auto." Ale noastre dupa ploi sunt dezastru, sau nu ai tinere de minte? Noi avem conducerea atat de buna incat a inundat si sate nu doar drumuri
    (pentru aducere aminte Dunarea a venit o saptamana mare la Portile de fier dar ai nostri au dat drumul la baraj o luna de a secat lacul de acumulare) Iar despre calitatea drumurilor ar trebuii sa mergi sa vezi ca nu au gropi ca la noi, mergi cu masina de placere. Abia dupa ce vezi toate poti sa faci o comparatie si sa spui "paradisuri auto" .
    0 0
  • O ruptura in sosea
    Nu cred ca este cel mai rau lucru posibil. Cea din rusia era mai rau. O alunecare de teren nu e grav. Grav e sa consideri soseaua de la intrearea in Campulung dinspre Brasov drum bun, care evident, nu are nevoie de asfaltare. Nu am vazut asa ceva in viata mea! Recomand tuturor amatorilor de poante sa vada cum arata drumul principal din Campulung Muscel. Distractia e garantata, mai ales daca nu mergeti cu masina proprietate personala!!!
    0 0
  • Bogdas
    eu cred ca este
    destul de grav pentru ca autoritatile nu au facut nimik.si dupa cum se vede e destul de veche.daca nu au bani.asta e.dar in Rusia e jalnic.chiar nu au bani.e otara mare.lcu multi locuitori.IMPOZITELE???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru