Cel mai tare motor din lume e un BMW!

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 09.05.2007
BMW a primit pentru al treilea an consecutiv premiul cel mare in cadrul International Engine of the Year.

S-au acordat premiile in cadrul celei de a 9-a editii a concursului Motorul Anului  (International Engine of the Year), cea mai importanta competitie de acest gen din lume.

Marele premiu a fost adjudecat pentru al treilea an consecutiv de un motor BMW. Propulsorul biturbo de 3.0 litri si 6 cilindri in linie prezent pe modelul 335i a fost vazut „cel mai bun motor al anului 2007.

Un alt premiu foarte important a fost primit tot de BMW, cu motorul V10 de 5.0 litri, care a castigat categoria „motorul cu cea mai buna performanta”.  Acest motor, disponibil pe M5 si pe M6, castigase premiul cel mare al concursului in ultimii doi ani.

Toyota a primit premiul la categoria „motoare economice/alternative” pentru propulsorul de 1.5 litri Hybrid Synergy. Toate premiile au fost acordate de un juriu format din 62 de jurnalisti din peste 30 de tari.

Castigatorii la International Engine of the Year:

Cel mai bun motor al anului 2007 - BMW 3-litri Biturbo (335i)

Cel mai economic motor - Toyota 1.5-litre Hybrid Synergy Drive (Prius)

Cel mai performant motor - BMW 5-litri V10 (M5, M6)

Premii pe categorii:

Sub 1.0-litri - Toyota 1.0 litri (Aygo, Yaris, Peugeot 107, Citroën C1)

1.0 - 1.4-litri – VW 1.4-litri TSI Twincharger (Golf, Touran, Jetta)

1.4 - 1.8-litri - BMW-PSA 1.6-litri Turbo (MINI, Peugeot 207)

1.8 - 2.0-litri - VW 2-litri Turbo (Golf, Audi A3, A6, SEAT Leon, Skoda Octavia)

2.0 - 2.5-litri - BMW 2.5 litri (325, 525, X3, Z4)

2.5 – 3.0 litri - BMW 3 litri Biturbo (335i)

3.0 – 4.0 litri -Porsche 3.6 litri Turbo (911)

Peste 4.0 litri - BMW 5 litri V10 (M5, M6)

Comentarii (80)

  • oldcioco
    respect
    3tone de raspect pt bmw gye gye
    6 0
  • foarte interesanta colaborarea din ce in ce mai accentuata dintre bmw si grupul psa.
    2 1
  • !!
    au uitat astia sa treaca pe la haponezi

    O zi buna !!!
    3 0
  • pharao
    good...
    daca as fi fost in juriu, as fi votat la fel.
    in sfarsit un clasament asa cum trebuie...si nu sunt subiectiv!
    3 0
  • Frank SF
    turbo is back
    a se remarca faptul ca de la 1.4 pina la 4 litri cilindree, in 5 categorii, au cistigat motoare benzina turbo.... :)
    3 0
  • toata stima
    ........si respectul, da`... unde ii Mercedes ??? Astia... nimic ? :| Chiar asa...
    1 1
  • cedrik
    germania e pe val :)
    aproape toate sunt nemtzeshti..
    1 1
  • Pt. SLK
    Mercedes e la cosmetica...
    1 1
  • lucius
    cam de kkt
    nu stiu cum poate bmw sa primeasca atatea premii ptr motoare cand ei in aproape toate competiile motorizate nu arata nimic.
    1 4
  • YMihai
    ptr Lucius
    ...poate ca adopta o alta tehnica de a atrage clientela. Reclama prin client. Nu trebuie sa concurezi pentru a-ti vinde marfa ...daca ai deja o clientela formata.
    Treaba cu concuratul in diferite sporturi cu motor ...e demult depasita.
    5 0
  • f1
    in f1 e cunoscut k motorul bmw e cel mai puternic...
    5 0
  • Ali Baba
    Ha - Ha, 4 real!
    Da, fratilor, BMW e cam desupra. Clasa, tata! Si tineti cont - cu exceptia motorului de 1,6 l - pe toate le-au facut "pe barba lor" (singuri - singurei, fara colaborari, fara compromisuri)!
    Am totusi o intrebare:
    UNDE NAIBA E AUDI?! lollllllllllllll
    :)))))))))))))))))))
    5 1
  • hai sa fim seriosi
    motorul cel mai bun este ala pe care ti-l poti permite
    1 1
  • wrctheo
    cooolest engine
    cooolest engine of all the eternity
    1 1
  • Iulian
    Petrol sa fie...
    Deci motoarele pe motorina sa mai astepte... toate motoarele din top sunt pe benzina. Dizelu' sa stea pa tractoare!
    0 3
  • Balaurus I
    ok,ok , take it easy !
    Si nu stiam de ce imi place si mie BMW ul ! :) Al drac' nemti ! Cool ! Buni baieti. Da' ce facem cu cisterna de benzina pusa dupa BMW ? :).Mai am o intrebare , sa tachinez pe cineva : Unde s-a ascuns Audi ul ? :))
    3 2
  • Pentru "hai sa fim seriosi"
    ...pentru cel care spune "hai sa fim seriosi" as zice ca dincolo de aceste cuinte se ascunde un "loganist"... domnule este vorba de cel mai bun motor din lume pe acest an! si aici nu este vorba de ce-ti poti permite, ci pur si simplu de cu totul altceva!... pina la urma nu este nici o surpriza ca BMW ul a luat acest premiul anul acesta!
    2 1
  • RealPower
    Bravo!
    De ani buni BMW este abonat la premiile pt cel mai bun motor!!! Iar motor de 3 litri biturbo este o bijuterie inginereasca!!!
    2 1
  • Stelian
    Ma intreb ce valoare au aceste rezultate daca juriul a fost format din jurnalisti. Nu contest rezultatul, poate sa fie si o coincidenta. Totusi, ca sa poti face parte dintr-un astfel de jurui cred ca trebuie sa ai habar de motoare, nu doar sa scrii despre masina in functie de cifrele pe care le da constructorul. Mi se pare ciudat ca in clasamanet nu apare deloc Mercedes. Motoarele lor duc mult mai multi km ca alea de bmw.
    3 1
  • adriana
    nr.1
    super nene,eu am un var care lucreaza la bmw de vreo 25 ani director,acolo la ei si ii schimba masina in fiecaare an cand apare alt prototip,deh......germania!!!!!!!
    1 1
  • Andrei
    Audi
    Si eu zic ca ar trebui sa apara si audi in topul respectiv, poate nu se incadreaza nefiind motor pentru masini de strada dar motorul de pe R8 este o realizare.
    3 4
  • BMW
    Mai fratilor ce stati si va tot dati impresiile, fiecare are cate o pasarica la cap, unuia ii place BMW, altuia Mercedesul,...altuia, s.a.m.d., e normal ca pentru unii conteaza iar pentru altii deranjeaza. Totul este o masca pentru reclama normal, nu? Jurnalisti!? REZULTATUL ESTE PE PISTA, ACOLO SE VEDE CINE ESTE BUN. Jurnalisti sa-si vada de specialitatea lui si nu de mecanica. Oricum nu asta te indemna sa-ti cumperi o masina, ci ceea ce este placut ochiului, urechii, spatelui etc.
    4 0
  • :)
    2 premii VW, 1 Toyota, 1 porsche si restul cei mai buni.

    R8 e de strada, si daca te referi la motoare de curse hai sa punem si Renaultul aici ca tot au castigat ei F1. Si pe strada sunt niste cascarabete de masini.

    Bravo BMW
    1 0
  • AndreiRN
    Ciudat rezultat
    Se pare ca aceasta "competitie" a luat in considerare motoare DOAR NOI. Unde sunt motoarele BMW dupa 5 - 10 ani? Mare parte din ele sunt la reciclare. Datorita compresiei mari, de performanta, uzura este excesiva in comparatie cu MBZ, Toyota, etc. BMW este o masina atractiva, performanta dar cu o viata mult prea scurta in comparatie cu concurenta. De fapt Europa face in general masini pt 10 ani de folosinta si atat. Toyota o sa dea clasa la toti.
    1 3
  • mishu
    Se vede ca unii dintre voi habar nu aveti ce e aia o masina. Va dati cu parerea de parca ati fi niste specialisti in domeniu.
    Pt cei care cred ca valoarea se vede pe circuitele de viteza sa stiti ca acolo conteaza poate mai mult decat motorul sa ai aerodinamica, directia, sasiul, suspensiile puse la punct. Motoare performante poate sa faca aproape orice producator de masini care se respecta, insa adevarata inginerie e la echilibrarea masinii si asigurarea unei bune aderente. Fara astea toate perfrmantele motorului sunt in zadar.
    Cred ca BMW merita cu siguranta acest premiu pt ca ei fac intr-adevar niste motoare foarte avansate. Ex: supraalimentarea sonica, tehnologia valvetronic etc.
    2 0
  • ///Maniak
    de fapt se stia....... BMW rulzzzzzzzz
    1 0
  • maria -mirabela
    pt "cam de kkt"
    o adevarata valoare nu trebuie "sa iasa la interval" , deoarece i se recunoaste forta si fara a intra in competitii. e de ajuns brand-ul pt cei ce stiu cu adevarat ce poate acest adorabil motor . nu poti sa nu iubesti aceasta bijuterie de motor dupa ce-ti apartine odata. sunt super incantata de premiu oferit . felicitari mintilor sclipitoare ale inginerilor de la bmw
    2 0
  • maria-mirabela
    pt mishu
    stimate domn ! ati pus punctul pe " i " . imi place intreaga pledoarie . va felicit ! e indicat sa revina toti la mesajul dvs pt a se mai lumina putin.
    0 0
  • :((
    Fara mercedes ?
    0 1
  • fiabilitate BMW
    pentru cei care spun ca motoarele BMW nu sunt fiabile - M10, patru cilintri 1,8 l a fost cel mai fiabil motor ever (1500 CP scosi din blocurile standard in f1 in anii 80, multe motoare in funtiune si azi pe ursuleti ). personal am spart 2 motoare de mertan(piston prin bloc). de BMW nu am reusit decat sa sparg pistonul si motorul tot functiona in 5 cilindri
    2 0
  • ba me leshi !!!!!
    ba ce cu mertzedes,BMW,etc.... nare cum sa fie cel mai tare motor deoarece SUBARU e fara clasa deci sory pt toti;da e bun si BMW dar na........
    0 1
  • bogdan
    oare?
    in 2006 motorul boxer de 2,5l turbo de pe subaru a castigat premiul motorul anului. cat de jenant trebuie sa fie sa nu stii atata lucru din moment ce scrii pt site-ul asta?? a tecut asa mult de anul trecut?
    1 0
  • Mircea Mester
    bogdan
    Cu tot respectul pentru comentariul tau foarte elegant, incearca sa dai click aici:

    http://www.automarket.ro/stiri/motorul-anului-2006-vine-de-la-bmw-233.html
    0 0
  • sulimberg
    stau sa imi dau
    cel mai bun motor economic 12 litri la suta in oras 9 la drum intins performanta de dat in gard expresivitate si zgomot se aloca premiul intai pentru DACIA LOGAN !!! uraaaa o adevarata arta
    uraaaa ura urinati urinati urinati
    0 0
  • Vi...Vi
    :P
    :P
    0 0
  • bravo BMW..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    sa nu uitati ca BMW M3,M5,M6,nu este o masina este o super masina.......BRAVO BMW !!!!!!!
    0 0
  • sunt un fan BMW din toate timpurile
    pt mine nu este o minune stiam asta de mult CAT DE CURAND CEI DE LA MERCEDES VOR CUMPARA MOTOARE DE LA BMW CA PE SLR DEJA AU PUS ASA CA MULT NU MAI ESTE PANA AJUNG LA TOATE MERTZURILE...BMW ESTE MASINA SI LA MOTOR SI LA TOT. ESTE CU ADEVARAT O BIJUTERIE
    1 0
  • scorpion
    numai numele iti spune vrei mai mult BMW
    0 0
  • @ndrei
    se stia k BMW e cel mai tare!!!restu sunt doar praf in oki
    0 0
  • maria-miarbela
    doar daca-ti place BMW
    lasati bmw-ul sa respire...nu mai puneti simbolul "echivalent" intre mercedes si bmw. sunt concepte usor diferite. chiar nu-si are rostul o analiza comparativa in acest caz. sa nu mai vorbim de subaru...uneori , unii, o asemuiesc unei carcase casate...in plus, ia si tu o curba stransa , la mare viteza, cu subaru si spune ce simti cand intri in aceeasi curba, la aceeasi viteza, cu bmw-ul...in schimb bmw-ul te-nsufleteste , pe tine , persoana ce te afli la volanul ei. te face sa vibrezi de emotie cand o conduci. lasati realitatea libera, n-o mai chinuiti cu diferite branduri ce va par a fi mari talente. bmw-ul se prezinta singur ca fiind marele talent. sa nu mai amintesc ca bmw 7 va fi masina ce va iesi pe piata folosind ca si combustibil hidrogenul - si-s convinsa ca se va lipi la fel de bine de asfalt ; va avea o fiabilitate cotata la inalte standarde - pt ca, de fapt , spui BMW-ul si spui perfectiune...puteti reciti mesaje ale multor persoane ce-mi impartasesc trairile . e firesc...
    1 0
  • hihihuhu
    jurnalisti
    mda.. nu spun ca nu sint buni cei de la BMW dar juriul e format din specialisti ? Adica jurnalistii respectivi au la baza si ceva cunostinte tehnice sau subiectivismul e cit casa?
    0 0
  • georges
    oare ?
    ce pot sa spun, de ani de zile visez un bmw, am avut 4 masini, peugeot,cielo,renault si acum un opel, sper sa nu mor si sa pot avea un bmw.de ce totusi jurnalisti sunt cei carora li se cere parerea cand e vorba de o super masina sau un super motor? nu sunt specialisti in materie...?
    0 0
  • japonez
    Mdea
    Bun aici spune ca cel mai bun motor al anului dar oare pe cumaparator il intereseaza asta?il intereseaza sa cumpere o masina pentru motorul anului?uitati cate bmw-uri M3 si M5 au avut probleme cu motoarele dupa 50.000 de km acum 2 ani?bineanteles parerile se impart dar trebuie sa ne gandim si la fiabilitate nu numai la statistici...si apoi nu inteleg de ce jurnalistii sunt cei care concluzioneaza?si noi la fel de bine putem citi stiri si presa si multe alte statistici cate masini isi permite un jurnalist sa conduca intr-un an ca sa isi dea seama de cel mai bun motor?
    0 0
  • MAI LASATI UN PIC BMW-UL
    2.0 TFSI VA SPUNE CEVA?
    Cei care elogiaza BMW-ul sa traiasca pentru ca au mare dreptate dar hai sa mai vorbim putin si de celelalte categorii premiate.Ce spuneti de 2.0 tfsi de la VW.Am un Leon FR de anul trecut din toamna si va pot spune ca motorul este incantator .De nou a avut 200 cp acum l-am marit la 260.Englezii au un cuvant foarte expresiv pentru ceea ce simt eu cand conduc aceasta masina .Cei care inca mai au impresia ca un motor din care se scot mult mai multi cai putere decat acum 10 ani ar avea o viata mai scurta se inseala destul de mult pentru ca tehnologia de turnare a blocurilor motoare,pistoanelor samd a evoluat destul de mult ca de altfel si aliajele folosite.Cei care aveti motoare capabile fabricate dupa 2000 cu posibilitati de upgrade direct in calculatorul masinii nu ezitati sa o faceti,va spune cineva care chiar se pricepe in ceea ce s-a descris mai sus.
    0 0
  • rasvan
    PARIU!
    Citind comentariile de pe aceasta pagina,nu am avut puterea de a ma stapani in a nu insera si eu unul,cu riscul de a fi catalogat drept un individ lipsit de modestie.Sunt un fan incorigibil al masinilor stradale de putere.Anul trecut in iunie mi-am comandat 335i coupe,cu cutie nmanuala,rosu,pe care Automobile Bavaria mi l-a livrat pe 1 oct.Dupa 3 zile am facut un pariu cu mai multi amici,spunandu-le "Mai,acest bi-turbo va lua premiul de cel mai bun motor in 2007).Sunt mandru de faptul ca ...am castigat,si fara exces de modestie sunt la fel de mandru ca am achizitionat aceasta masina ,pe care cred ca va mai trece mult timp pana a ma hotara sa o vand,desi am avut o incercare de acest fel,tentatia noului M3 cu al sau fabulos V8 fiind uriasa.Oameni buni,acest motor este un vis frumos!Va jur ca asa este.Cu stima si respect tuturor de aici,si cu precadere fanilor maretului brand numit BMW!!!
    2 0
  • chiar asa ... ?
    turcu
    cautati date despre noul skyline - GT-R Proto - si mai discutam dupa daca e chiar atat de tare bmw...
    0 1
  • fan bmw
    am un bmw din 1992 si alearga cu 200 la ora fara sa pape ulei,asa ca am incredere in acei jurnalisti.
    1 0
  • Normal.......
    Cei de la bmw au tot incercat sa faca ceva , au vazut ca nu le iese si au apelat la cel mai bun.
    Uite , cu ajutorul celor de la PEUGEOT au reusit sa........
    Tot Peugeot ramine primul ! Sic !
    0 1
  • nervi
    Cei de la PSA sunt f buni le diesel-au fost regii neincoronati ai MAC-ului. La benzina......, nu stiu.
    Nu exista inca motor termic care sa nu "pape" ulei. E ca si cum omul nu ar consuma aer ca sa traiasca.
    In materie de motoare si de comportament dinamic-BMW jos palaria. In materie de tinuta de drum-Mercedes jos palaria.
    Pentru cei care au uitat cine a fost inventatorul automobilului-Benz Patent Motorwagen-1895.
    In materie de fiabilitate-http://www.mblink.mbusa.com/Inetapps/PressReleases.nsf/Inews2/D76FF750728201988525705B005C0D07?OpenDocument
    Despre SLR-ciocul mic-Deocamdata este fara rival-e un fel de galactica. Nici vorba de motor BMW pe ea. E un Mercedes de 5.5l si 625 cp.despre cum arata si ce senzatii iti ofera-sa spuna cei care au testa-o.
    Toata lumea vorbeste despre masini-ca x masina este proasta, y este super. E asa de greu sa faci o masina. Este foarte greu sa faci o masina foarte buna. un drum lung cu multe necunoscute. Vorbesc cat de cat in cunostiinta de cauza. Cel mai usor este sa critici.
    Diferentele intre marii producatori sunt nesimificative pentru ca toti au acces la tehnologii de varf. Cand judecati o masina trebuie sa stiti ea este rezultatul politicii actionarilor, care de cele mai multe ori au in gand un singur cuvant. Profitul. Sau dividentul pe actiune. Sau evolutia actiunilor. De cele mai multe ori interesele actionarilor sunt in contradictie cu cele ale clientilor. Asa ca.........
    0 0
  • Stefan
    Aiurea sunteti...
    Va certati asa pana maine...suntmulte si toate sunt bune..Pun pariu ca daca leg la ochi pe oricare dintre voi care ati lasat comentarii aici si va urc in dreapta intr un bmw si apoi in orice alta masina gen audi ,opel skoda seat,alfa,fiat..nu veti simti diferenta..sunteti aiurea rau..toate sunt bune...ce mie bmw..ce mi e alfa 159 de exemplu...
    0 0
  • ursuletz 323i
    BMW
    Am un BMW din 1984 , motoru are peste 400 mi de km si nu papa gram de ulei( are ink sigiliile din fabrica pe debitmetru si motor).Ash vrea sa vad si eu un motor frantzuzesc sau japonez care sa aiba 23 de ani si sa nu cazi din ea la primu viraj.Mai are frantzuzu ink 20 de ani k sa ofere stabilitatea ce-o avea BMW acum 20 de ani.Poate ar fi mers un AUDI sau MERTZ in clasament ,dar nimic altceva.
    1 0
  • bravo
    nu-ti doresc sa ai un accident cu el. Ca atunci aia 400k km n-o sa te ajute. Probabil un airbag si niste zone de deformare corecte de la masinile frantuzesti de azi te-ar ajuta. Da' asa-i romanu, caruta care nu consuma ulei e mai buna decat o masina moderna. Cap prost
    1 0
  • marius
    tot ce inseamna BMW
    am un bmw mic si obraznic care nu a stat 27 de ani deloc ,a suferit mici interventii chirurgicale dar inca functioneaza si ma ajuta sa ma deplasez oriunde.Nu sunt pilot de raliu sunt un sofer obisnuit care stie sa si exploateze limuzina
    0 0
  • teste adevarate
    nu va suparati,fanii de BMW,dar din intamplare eu am luat parte la o conferinta independenta despre caracter de exploatare,anduranta si performante ale motoarelor des intalnite....si anume:fiecare din participanti si-au ales o firma din care fiecare si-au ales vf de gama dim motorizarile existente.....s.a.m.d....si dupa calculele noastre cel mai bun motor a iesit motorul de 2.0 tdci duratorq de la ford...asa ca zic eu ca intai sa se calc macar un coefic de elasticitate inainte de a se da premii.......
    0 1
  • Pentru a saptea oara consecutiv, marca japoneza Lexus a fost vazuta pe primul loc, primind premiul Gold Award.

    Lexus a primit 882 de puncte dintr-un total de 1000. Lexus a primit cel mai mare punctaj la trei dintre cele patru categorii luate in calcul. Astfel, divizia de lux de la Toyota a castigat locul intai la categoriile care tin de calitate, servicii si atractivitate
    0 1
  • x
    bmw- e nr 1,de ce comenteaza unul care a mers cu un opel, mergi cu un bmw si pe urma comenteaza.despre consum;loganul papa 12/100in oras si un bmw cu motor 2200 papa tot12\100 -trageti si voi o concluzie!
    2 0
  • Audi & BMW
    SUPER
    FRATILOR TIN SA VA ANUNT CA NU E CHIAR ASA DE ADEVARAT CEEA CE SPUNETI IA COMPARATI BMW-U CU RS-U DE LA AUDI SI INCA CEVA SA NU UITAM CA MOMENTAN CEI DE LA BMW NU AU CONCURENT PTR Audi R8 asa ca gura tuturor cu BMW BMW a fost pe vremuri mai tare decat Audi Mercedes e cu cel putin 1 clasa peste BMW si Audi si nu cred eu ca BMW M5 si M6 DEPASESTE MERCEDES SLR de 650 de cai putere iar in legatura cu BMW BMW este o masina de ses de drum drept de viteza dar daca stam si ne gandim Audi de multe ori si acolo o depaseste infara de consumul mare al BMW-ului pe care il are nush la ce altceva ar putea BMW-U sa depaseasca Audi ptr ca daca stam si ne uitam bine Audi depaseste BMW din mai multe privinte nu neaparat viteza sa nu uitam ca majoritatea BMW-URILOR au tractiune pe spate cu BMW-U iarna ti-ai belit-o frate Audi e Quattro tractiune integrala are stabilitate mai buna si inca ceva deignu-l de la BMW NU BAG MANA IN FOC CA-L DEPASESTE PE CEL DE LA AUDI
    0 4
  • normalk bmw urle sunt cele mai bune masini mk laren f1 cu motor bmw cea mai buna masuna din lume
    0 0
  • Bitcosmin
    cinste inginerilor de la bmw .............asa ii sta bine unui bmw...pe primul loc...
    0 0
  • Frumos un BMW
    Si mie imi place BMW nu am cum sa nu recunosc si am mers cu mai multe modele insa va zic nu numai parerea mea ci si a altor prieteni care au avut BMW-uri si Audi si Mercedes si toti au laudat Audi-ul, se pare ca in ultimul timp ii cam bat la fund pe cei de la BMW. Eu ce pot sa spun imi place BMW sincer numai pentru simplul fapt ca e masina nemteasca si o apreciez insa eu sunt multumit si de umilul meu VW. Concluzia, nu va mai certati eu mereu zic ca Doamne ajuta ca macar toata viata mea sa conduc un VW darmite un BMW, Audi sau Mercedes ( de Porsche nici nu mai vb ) asa ca orice masina din astea enumerate va puteti permite cred ca nu gresiti...si da nu-mi plac .JP,.US,.FR,.IT etc...
    2 1
  • weaver u
    cum ii renault 21 nui nimic
    0 1
  • bogdi_17
    ascultati de cei ce stiu
    aici sa comenteze cei care vorbesc din experienta...eu am bmw si stiu ce inseamna un motor de bmw..un 2200 benzina simplu dar credeti'ma ca sunt multumit...sa'i mai aud pe alti cu comparatiile lor "rs audi" si tot felul de minuni...parerea mea e ca un M6 nu se compara cu un RS...puterea e putere si asta o simt la masina mea...;)
    0 0
  • NUTZAKy
    Ce face bmw-ul
    no sa faca alta masina . Vedeti si voi ca toti se lauda "audi", "mercedes"..... nici pana la o inghie nui vine bmw-ului.
    CU RESPECT PTR BMW
    1 0
  • bmw
    nu va mai agitati baieti si fete BMW-UL RAMANE BMW JI MERCEDESUL O MASINA.
    1 0
  • NU VORBI FARA SA STI
    daca o sa va documentati veti vedea ca SLR chiar are motor BMW( BMW S70/2 60 Degree V12 Engine with 627 hp). uite linku: http://www.thesupercars.org/fastest-cars/fastest-cars-in-the-world-top-10-list/ , iar cat despre faptul ca BMW nu are concurent pt R8 nici audi nu are concurent pt Z4 si nu sariti cu afirmatiile ca ar fi audi TT k nu e. z4 e si peste porshe boxster s.
    si nu nu bmw a apelat la PSA ci invesr a fost, k nu este motor psa pe bmw si doar motor psa facut in colaborare cu bmw pe peugeot
    0 0
  • sebibmw
    mercedes ,mercedes cu bmw meu seria 5 din 1988 si motor de 2000 cmc 6 linie prietenul meu cu mercedesul din 94 2500 cmc a vazut doar acel semn frumoe de la BMW.MERCEDES caruta tiganeasca
    0 0
  • lucian buc
    ....
    bmw 320i 1990
    0 0
  • dylyno
    bmw the best
    nu se va naste nici-odata in curtea lui mercedes sau audi ceva care ar putea sa concureze cu un bmw si sa nu uitam ca singurul motor cu 22000 de mii turatii din lume este un bmw restul unde sint ca nu ii observ deci aceptati realitatea bmw cel mai tare motor din lume nu are rival
    1 1
  • familistu
    cel mai tare motor
    bmw e cel mai tare tot respectul da va ti uitat pe ostatistica a accidentelor grave din romania? Tot cei mai tari sunt
    PS Nu sunt fan BMW dar recunosc faptul ca iti ofera o senzatie UNICA
    1 0
  • bogdan
    totusi au uitat 3.0 TFSI de pe S4 care e peste 335i de la bmw
    0 2
  • .marius.
    @bogdan
    Wrong, wrong ,wrong!!!
    Are 3.0 Tfsi 2 turbine ? NU!!
    Are 335i 2 turbine ? Da !!
    Plus ca 3.0 tfsi are mai putini cai putere decat un S5, iar 335i ii mai tare decat S5 :))
    0 0
  • .marius.
    @bogdan
    Wrong, wrong ,wrong!!!
    Are 3.0 Tfsi 2 turbine ? NU!!
    Are 335i 2 turbine ? Da !!
    Plus ca 3.0 tfsi are mai putini cai putere decat un S5, iar 335i ii mai tare decat S5 :))
    1 0
  • i like bmw
    bmw
    shhhh gura mika......bmw e cel mai tare... am mers q un seria 3 din 2005,full option si am ramas impresionat...lejer 170......
    1 0
  • BMW
    Bravo BMW ! Sunteti cei mai buni :X:X !.Da unde ii mercedes ???:))))...nu si`au terminat de facut inca motoru secolului;))...
    1 0
  • catalin
    e o masina frumoasa
    ESTE o marca misto
    0 0
  • bmw cod
    bmw motors
    eu miam schimbat total parerea despre bmw.. deoarece au inceput sa colaboreze cu peugeot cea ce da dovada de prostie ...au stricat orice punct pt viitor...bmwu de acum in colo va fii o teroare pt soferi....o sa vedeti peste cativa ani cand or sa inceapa problemele la motoare...bmw din partea mea /0/ (zero mare)
    1 0
  • BMW
    da si mie imi place foarte mult BMW si pot sa zic ca sunt multumit de motorul lor, dar premiul care la obtinut pentru cel mai bun motor nu cred ca este ceva corect, pentru ca juriul a fost format din jurnalisti. era ceva foarte corect daca juriul ar fi fost format din ingineri mecanici , oameni care sa aibe cunostinte despre aceste motoare nu de neste jurnalisti
    0 0
  • ACCENT
    NU CRDETI TOATE BALARIILE SPUSE DE TOTI JURNALISIT
    EX OPEL INSIGNIA MULT LAUDATA MASINA A ANULUI SINCER POT SA VA ZIC DIN GURA MULTOR MECANICI SI PERSOANE CARE O DETIN CA E OK DAR NU SI MERITA BANII CONSUM MARE PERGORMANTE LASA DE DORIT INTRETINERE SCUMPA FOPSEA DE PROASTA CALITATE DOAR DUPA 3 SAPT VOPSEAUA SE EXFOLIAZA NU STIU DACA A MAI PATIT CINEVA DAR NASO LA 28 DE MII DE EUROL VITEZA MAX DOAR 205 KM PAI SI UN BORA DE 7-8 ANI NU MAI STIU CU CERTITUDINE CAND A FOST SCOS ULTIMUL MODEL IN GERMANIA POATE 255 DE KM REALI FARA PROBEME SI ARE UN COMPORTAMENT PESTE

    SUBARU= MASINA
    BMW=JUCARIE PARCA TE JOCI NFS PE PC PREA MUTE CHESTI INUTILE CE NU SI AU ROSTUL MUTE DEFECTIUN SI MULT PREA SCUMPA

    PE TIMP DE IARNA AM CURAJUL SA FAC PE O DISTANTA DE CATI KM VREI VIRAJAT UN TEST DACIA LOGAN VS BMW CU TRACTIUNE SPATE SUNT PRAF CU O MICA MODIFICARE LA LOGAN DE 12 MILIOANE FACI O MASINA SUPER

    NU DETIN LOGAN SI NICI NU LUCREZ PE LA EI DECI IN CAZUL ASTA NU VA BATETI CAPUL
    0 0
  • i like bmw
    AUZI CU 170 PAI DACA TE PLIMB CU UN OGAN CU DOAR CATEVA SCHIMBARI CU 180 O SA ZICI CA E SUPER MASINA SA NU TI ZIC DE UN 1.5 CRDI CA URCA SI LA 215 KM IN 5 VITEZE DAR DEAJA CAM VEDE SARACUL FORJA

    SALUTARE
    0 0
  • bivol
    AUZI LOGAN 12 L LA SUTA PAI E VAPOR DOAR DACI DAI TALPA
    TOT CE AM CONDUS CHIAR SI DIZEL SUPER MASINA
    BMW-SCUM LA TOT SI CONSUM ENORM
    SUNT MOTOARE FACUTE DE FIAT ASTA CA EX DE 20 DE ANI CARE DAU CLASA LA BMW DE NU SE VAD

    EX BMW UNUI AMIC CU PACHET M ASA SE LAUDA BMW ASTA CU TRACTIUE SPATE O ACCELEERATIE DE NE COMENTAT DAR DOAR 155 DE KM SI NOSUM CU GALEATA
    IARNA E PRF MASINA A VAZUT DE 3 ORI MOARTE NUMAI INTR UN AN SI TOT ZICE CA E SUPER MASINA
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru