Cele mai ieftine masini din lume

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 26.04.2007
Publicatia "BusinessWeek" a realizat o lista cu cele mai ieftine modele de masini la nivel mondial.

Publicatia BusinessWeek a realizat o lista a celor mai ieftine modele de masini la nivel mondial, care au avut succes de vanzari.

BusinessWeek a numit compania Renault drept responsabila pentru noul val de pe piata auto. Lansarea modelului Logan in 2004 a fost vazuta de jurnalistii de la BusinessWeek ca momentul declansarii unei noi tendinte pe piata auto.

Marii producatori intentioneaza sa produca masini din ce in ce mai ieftine si sa patrunda tot mai mult pe pietele emergente. Lista masinilor ieftine include nume ca GM, Hyundai, Chery, Dacia, Suzuki, Geely, Fiat si Tata.

Mari jucatori de pe piata, cum ar fi Volkswagen, Fiat sau Toyota au anuntat ca intentioneaza sa introduca modele low-cost. De asemenea, directorul Renault-Nissan, Carlos Ghosn a anuntat lansarea in curand a unui model de 2500-3000 de dolari.

Lista celor mai ieftine modele (preturi/specificatii) :

 

Chevrolet Aveo/Kalos: cu un pret de aproximativ 10.000$ , acest model a fost cumparat pana acum in 400.000 de exemplare.

Hyundai Atos: 1,3 milioane vandute, majoritatea in India.

6.350 $ pentru versiunea de baza.

Hyundai Getz: 9.400 $ pretul de start, este disponibil si in varianta hibrid in Coreea, dar Europa prefera versiunea diesel.

Suzuki Maruti M-800:  Generatie veche (1983), cu un pret de 4.400 $. A fost vandut in tari africane si sud-americane.

Suzuki Maruti Alto: Este gandit ca inlocuitorul lui Maruti M-800. Pretul de pornire este de 6.000 $.

Suzuki Maruti Swift: Este produs simultan in Japonia, China. Europa si India. Pretul lui este de 8.800 $.

Tata Indica: O masina mare la pretul uneia mici. Costa 2.200 $ si conduce clasamentul celor ieftine modele.

Chery QQ3: Copie fidela a lui Matiz/Spark. Preturile lui variaza intre 3.900$ si 5.200 $.

Chery Flagcloud: Un sedan cu motor cu 4 cilindri si 16 valve. Pretul sau incepe de la 7.300 $.

Geely HQ S-RV: Motorizarile variaza intre 1.0 si 1.5 litri; preturi intre 4.400 si 6.200 $.

Geely Merrie Star: Foarte popular in China. Modelul este vazut ca o masina de familie din clasa de mijloc. Preturi intre 4.200 $ si 6.500 $.

Fiat Palio: Model lansat initial in Brazilia, acum este produs in Rusia, Polonia si Turcia. Valoarea sa este de 5.000 $.

Dacia Logan Sedan: Proiectul prin care Renault ataca pietele emergente. Pretul de start: 6.600 $.

Dacia Logan MPV: Versiunea break menita sa extinda oferta Logan. Pretul de inceput este de 10.000 $, cu 40% mai mic decat cele ale modelelor asemanatoare produse de Skoda sau VW.

Comentarii (35)

  • Gica Z
    6.600$
    6.600 dolari inseamna 4.836 euro la cursul de azi. Unde se gaseste Logan la pretul asta??? Eu stiu ca cel mai ieftin sare de 6.200 euro.

    Renault minte de ingheata apele. Imi bag...
    2 0
  • Super
    De ce nu ? Toata lumea a atacat loganul la inceput , chiar eu am inclinat sa cred ca e o masina de 2 lei de abea mai tarziu mi-am dat seama ca este o campanie anti logan din partea altor firme concurente.Eu sincer mi-am luat logan a fost cel mai buna raport pret calitate utilitati si pot sa spun ca este o masina modesta dar foarte utila din punct de vedere al spatiului. Consumul e cam acelasi su al altor masini din clasa ei ( vezi Fiat Albea). Deci dezlegare la masini cu pret redus >
    0 1
  • donald
    vrajeli
    este o stire aiurita , unde este logan sub 5200 de euro, sau, daca in alte tari e asa , atunci de ce nu se livreaza si in romania la acelasi pret .Afacerea cu Renault de la pitesti e o mare golaneala, mai bine a negociat ceausescu la sf anilor 60 incep anilor 70....
    0 0
  • razvan
    tata 2.200$ pe draq
    am cauta pe google si am gasit-o de la 6000euro la 7000. unde draq ati gasit-o voi la 2.200 euro
    0 0
  • Magyari
    Logan
    Fratilor, cititi atent un articol, inainte de a da cu parerea.

    Dacia Logan Sedan: Proiectul prin care Renault ataca pietele emergente. Pretul de start: 6.600 $.

    De aici nu reiese nicicum faptul ca masina, in momentul de fata ar fi 6.600$ cel mai ieftin model. Se spune doar, ca atat a fost pretul de pornire, prin care s-a atacat piata. Nu uitati insa, ca la data respectiva dolarul nu era cat este acum.
    Chiar nu poate nimeni sa citeasca un articol, fara sa vina cu atacuri sau comentarii aiurea?

    Si ca o parere personala, am fost cel mai mare inamic al Daciilor in general, mai bine imi luam o masina veche, dar straina. De aproape de un an mi-am cumparat un Logan, si sunt super multumit de el, in ceea ce priveste raportul pret-calitate. Normal ca la pretul asta nu te poti astepta la calitatea si luxul masinilor scumpe. Dupa parerea mea Loganul es mai mult decat OK :)
    0 0
  • cedrik
    super tare
    orice subiect apare, discutia se focalizeaza tot pe pro-contra logan :)pt redactori..orice articol afisati pe site,puneti cel putin odata cuvantul logan si o sa aveti cel mai activ forum auto :))
    0 0
  • Giurgiu Domnica
    Masina pentru mine!
    Eu fiind pensionara m-as multumi cu o Tata Indica,dar nu stiu cum as putea face rost de acei 22oo$?Am 60 de ani,probabil daca as mai trai inca 6o as reusi sa-i strang.Aveti alta solutie pentru mine?
    0 0
  • da
    la banii cu care iti iei un golan iti iei alte masini mai bune straine si aia care zik k is bune golanele ori se multumesc cu prea putin ori nu au vazut alte masini
    si in plus aveti multe greseli de tipar in articole
    0 0
  • squanto
    tata indica
    nu vreau sa credetzi ca fac reclama ... dar vreau sa vedetzi si care sunt dotarile unui Tata Indica si apoi sa vad daca va mai miratzi de pretzul ei ... am gasit pe google un site unde dau mai multe amanunte despre tata " http://www.carwale.com/Research/CarComparison.aspx?car1=599&car2=257 "
    0 0
  • ati cam gresit ?
    ati gresit sau mi se pare ? presupun ca pretul masinilor trebuia afisat in EURO ... in dolari chiar ca pare fff ieftin !!!
    0 0
  • Marian
    Mai bine decat Logan
    Mai bine decat Logan imi iau o amanta noua. Am gasit deja una pe www.iubita.ro ... Sic:)
    0 0
  • liviu_roro
    vai
    ia uite ce sar astia cu loganu... cica pret-calitate...hahaha. Pai ce pret-calitate la logan? Orcine poate sa deseneze pe hartie o cutie cu 4 roti:))) si cica are loc mare de depozitare...ce sa cari cu ea, branza, porci si alte chestii? am mai auzit la unu cu loganu:"ia uite ma cat loc ai deasupra capului" =)) iti trebuie loc deasupra capului sa stai cu caciula in cap in masina...lagan=o panarama de masina...te rup astia la revizie la logan. Nu este fiabila deloc...nu stiu ce tot aplaudati loganu asta ca masina nu este decat o cutie cu 4roti...
    0 0
  • Dragos
    Pt. liviu_roro
    Liviule poate la porci si branza te-ai gandit tu. Asa ca nu mai fi tu mare crirtic si lasa oameni sa isi dea cu parerea , ca de jignit pe unu si altu vezi ca e foarte usor :).
    0 0
  • Pt. liviu _roro
    Mai omule nu iti da tu cu parerea daca esti pe langa subiect , auzi "cutie pe 4 roti" nu stiu dar am o presimtire ca esti unul dintre aceia care au condus doar trabant sau cel mult o dacia 1300, dar se lauda ca se plimba cu BMW , si daca esti asa de informat in materia de masini recomanda te rog o masina din aceiasi clasa cu Loganul cu un raport pret,calitate ,utilitati, dotari mai buna sau cel putin egala . Si ar trebui sa iei aminte de sfatul pe care ti la dat Dragos .:). O zi buna tuturo .
    0 0
  • mda, businessweek scrie un articol si noi il copiem asa cum e, dupa ce il traducem, fireste. Pai mi se rupe mie de preturile lor de acolo, oricum variaza de la tara la tara. Deci irelevant. O lectura interesanta, poate, dar irelevanta. Ca sa nu mai zicem ca v-as invita sa-mi cumparati si mie o Tata. Va dau banii, dar cumparati-o voi pentru mine, aici, in Romania.

    In SUA si cu 300$ iti iei o masina la mana a doua care merge, la noi nici o dacie mai batrana decat mine nu mai costa atat.
    0 0
  • diones
    Tot Logan
    E o masina....decat o Dacie din 1980, mai bine ca si-au luat Logan...ce nu inteleg e incrancenarea cu care vor sa demonstreze, pe sosea, ca au masina ...unii dintre cei mai agresivi soferi sunt cei cu Solentza sau Logan...cei cu Dacii 1300 au invatat sa mearga cuminti pe prima banda...astia cu Loganul nu....ei au masina periculoasa...e buna la raport pret-calitate, are portbagaj incapator...dar de ce n-o tin pe dreapta ???
    0 0
  • Mihai O
    Iarasi LOGAN......(cah)
    "Tot Logan
    de diones (27.04.2007, 14:12)

    E o masina....decat o Dacie din 1980, mai bine ca si-au luat Logan...ce nu inteleg e incrancenarea cu care vor sa demonstreze, pe sosea, ca au masina ...unii dintre cei mai agresivi soferi sunt cei cu Solentza sau Logan...cei cu Dacii 1300 au invatat sa mearga cuminti pe prima banda...astia cu Loganul nu....ei au masina periculoasa...e buna la raport pret-calitate, are portbagaj incapator...dar de ce n-o tin pe dreapta ???" , am incheiat citatul.
    ..... Adica cu alte cuvinte , de acord cu tine!

    ......Pentru copyright , mai vb!!! :)))
    0 0
  • bogdan
    :)
    Pentru diones...ai dreptate..si mie mi se pare la fel..din pacate nu ai ce sa le faci...dar pana la urma..la ce e in bucuresti e o singura solutie si cu un pret necompetitiv:SCUTER...eu mi-am luat si tin masina acasa in spatele blocului..si tin sa va spun ca ma simt foarte bine cand parcurg dimineata o distanta de 40 de minute cu masina in 15 minute cu scuterul.de consum nici numa zic...asa ca..masina+scuter...cea mai buna varianta:))
    0 0
  • Pardaillan
    piata in ascensiune.
    Ca de obicei, sunt cite unii care nu au loc pe sosea. Adica cine are Logan si alte d' astea low cost sa stea acasa ca n-au ei loc cu bmw-uri si audi. Fitze de gongoi si manelisti de 20 de bani bucata. Piata low cost are un segment de public bine definit asa ca orice comentariu venit din afara acestui segment este neavenit.
    0 0
  • hapciu
    logan=0
    lasati loganu si treceti la chevrolet loganu e pe cale de disparitie in ardeal asa ca faceti ce vreti oricum reclama sufletul comertului dar eu sint multumit de chevroletu meu fata de loganu si renou lor lol lam cumparat cu aproape 10.000 de eur da numi pare rau decit sa fi dat 9.000 pe loganu cu porbagaj si calculator de bord cum i spun astia ca numa atita si are ca cu alceva nau cu ce sa se laude intrati pe www.chevrolet si va veti convinge singuri o zi buna la toata lumea
    0 0
  • chevrolet
    tu in afara de roti ai ceva cu care sa te lauzi?
    0 0
  • Pt hapciu
    Auzi hapciu vine de la hapciupalitic? Pt ca numai un hapciupalitic poate sa se laude cu o coaja de chevrolet.Uitate omule cate stele are chevroletul la testele de siguranta.Macar taci si nu te mai lauda ca ai dat si 10 mi pe ea. Nici loganul nu e o masina sigura dar nu dai 10 mi decat pe varianta ful cu 16 valve.
    0 0
  • oprescu ionel
    ma intereseaza o TATA
    cum pot achizitiona una
    0 0
  • Oriana
    TATA Indica
    De unde se poate cumpara TATA Indica? Si chiar costa 2.200 de dolari?! Adica 1.000 de euro?!
    0 0
  • florian .b
    re
    cei de la tata au rep pa sfanta vineri si pa soseaua pipera
    0 0
  • galagia acolo
    waii am si eu cateva cuvinte de spus......offfff LOGANUL ASTA ......
    0 0
  • logan
    este o masina aiurea rau de tot,si scumpa si proasta .mai bine visez la un passat decat sa-mi iau logan .logan=un cotet pe 4 roti.:))este facuta din topor :fara demaraj putera motorului nu este transmisa bine la roti
    0 0
  • Increzutu"
    Logan
    lauda cit cuprinde pt. nimic palpabil , pareri de neaveniti , ......vorbarie , timp pierdut! Cautati in service Loganuri de 200.000 km. , totalizati costul reviziilor si intretinerii , raportati la km parcurs ,verificati-l la drum ( scurt sau lung) , inghititi in sec , respirati adinc si strigati in cor( circotasii) : mi-ar place dar este prea scump( la 6000 EURO ). Restul reprezinta speculatii sterile , invidioase , si f. f. f. f. rautacioase! O sa cresteti , o sa incepeti sa va barbieriti , ve-ti avea ( sper spre binele vostru ) o iubita , sau ce o fi ea ( el ) , si o sa deveniti realisti ! Va astept sa cresteti! Nu uitati de laptic! Cind ve-ti avea virsta potrivita s-ar putea sa aveti Logan ! Pina atunci , visati la Jaguar ! Nu costa nimic!
    0 0
  • logann
    incomparabil ... cel mai tare loganul
    0 0
  • este o masina buna
    0 0
  • claudia
    contact
    ma interesa cum se poate achizitiona un autoturism logan sedan si unde se afla informatia solicitata, pe ce adresa de email?claudia_visea@yahoo.ca
    0 0
  • prostie
    prostie
    loganu, golanu. tot o dacie proasta ramane. nici renault nu e cine stie ce. nimic nu se compara cu o masina de calitate germana
    0 0
  • maseter
    falsi
    Ba voi astia care va tot legati de Logan,vedeti-va de bmw-urile voastre si lasati-ne pe noi cu loganurile noastre.Nu te obliga nimeni sa-ti iei masina ieftina,luati-va de-alea de peste 12-13mii de euro,noi sa ramanem cu loganurile noastre.oricum sunt mai bune decat vechile dacii.Pt cat dai pe una sunt destul de bune,altfel sa-mi spuneti si voi de ce au camparat nemtii atatea?Puteau sa-si ia masini de la ei,dar din 2004 si pana in 2008 loganul a dovedit ca este o masina buna si rezistenta.Asa ca voi cei anti-logan mai intai icercati unu si apoi mai vb(un diesel de 85cp sau benzina de 105cp16v)
    0 0
  • Fr3eZe
    imp
    Ce-a mai buna alegere chevrolet mi-am luat de curand frate multe dotari la bani putini are detoate la 11000€ cat costa ea daca stia sa faca de mancare era femeia ideala !
    0 0
  • Meetzu
    TATA INDICA
    TATA INDICA nu o sa gasiti la 2200$ noua....incepand cu 2500Euro se poate gasi masina rulata (4-5ani) si cateva zeci de mii de km in Germania, Italia, Spania.
    Preturile pentru autoturismele TATA le puteti gasi la www.tataauto.hu sau cautati in Italia Spania Turcia. Dar cei din Ungaria sunt mai aproape de noi.La noi se comercializeaza PickUp-uri.Si din cate stiu de anul acesta si Indica si Indigo.Preturi incepand de la 11000-12000Euro cu tot cu TVA (am intrebat la reprezentanta).
    Eu am o TATA INDICA, cumparata din Germania anul acesta.Are 4 ani si aproape 50000km. 1.4 benzina, 85CP. Intretinere ieftina, consum ok. Performante acceptabile. In ansamblu sunt multumit de masina.O pot recomanda tuturor celor care doresc o masina ieftina.Singura problema ar fi portbagajul mic.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru