Cele patru cerculete Audi implinesc 75 de ani

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 29.06.2007
Zi istorica pentru compania germana din Ingolstadt. Astazi se implinesc 75 de ani de la formarea Auto Union AG.

In ziua de 29 iunie anul 1932 avea sa se schimbe mersul lucrurilor in istoria automobilismului. Atunci se puneau bazele celor „patru cerculete”, companiile germane Audi, Horch si Wanderer formand Auto Union AG.

Astazi se implinesc 75 de ani de la nasterea celor patru cerculete. Cei patru constructori si-au continuat activitatea separat in cadrul grupului Auto Union AG. Astfel, DKW construia motociclete si masini de dimensiuni mici, Wanderer producea modele pentru clasa medie, Audi construia modele de lux pentru clasa medie, iar celor de la Horch le revenea atributia de a construi masini de super lux.

In 1969 a inceput parteneriatul intre Auto Union AG si NSU, companie pioner in folosirea motorului rotativ dezvoltat de Wankel.

Numele Audi a devenit unanim abia in anul 1985, desi brandul in sine exista din 1909. La 75 de ani de la formarea celor patru cerculete, Audi va organiza o serie de evenimente aniversare.

Comentarii (4)

  • SuperstarDriver
    Audi power
    Se stie domne, Audi produce cele mai rapide si mai frumoase masini sport din lume din clasa lux dintre Mercedes si BMW unde Audi este lider, in sportivitate, performanta, eficienta, durabilitate, exploatare in timp, performante ale motorului, consum scazut si design fantastic!Daca pana si atotputernicul R8 a facut praf si pulbere Gallardo (adik masina din propriul portofoliu) si 911 Turbo atunci vb de cea mai de succes marca sportiva de lux din lume...Mercedes cea mai de super lux si BMW la coada dupa ele...RS6:579-580CP, RS5 Coupe 450-480CP, TT-RS 350-360CP, RS3 350CP, RS8 650CP, RS6 PLUS 630CP, R8 V10 500CP si RS4 actual de 420CP care e PERFORMANCE CAR OF THE YEAR 2007 (oare de ce bmw nu a castigat cu M5 sau M6 sau 335i Coupe?, de "rapide" si "bune" ce sunt)...no comment...Audi o sa calce in picioare orice brand sport si app de o chestie Audi a dat tonul tractiunii integrale la masini mici dupa care au urmat Subaru Impreza si Mitsubishi Evolution asa ca...Audi a inventat motorul TDI (a pus turbina la diesel adik), Audi a inventat motorul central (masinile de curse Auto Uninion) Ferrari nici nu se nascuse pe atunci...asa ca...no comment!
    0 0
  • tiitel
    "Audi power"
    bine stai jos , 10
    0 0
  • 9(noua)
    subaru avea tractiune integrala, deja:))
    0 0
  • asdf
    ZECE cu felicitari. Bravo (aplauze), bravo (aplauzele continua furtunos). :)))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru